Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

o as padariau experimenta,vienakart purskiau su soda savo "marinukus",o kitakart su margancofke.isvada:soda kur kas geriau,po purskimo su ja buvo daug maziau nauju zidiniu,o nupurskus su kalio permanganatu,nepradziugino doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2012 08 02, 20:34)
O aš visai nepasterizuoju, tik kelis kartus užpilu pomidorus ir psio. Man puikiai laikėsi smile.gif



Kaip kelis kartus? Uzpilat, nupilat, uzverdat, vel uzpilat...? Kiek kartu?
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 08 02, 16:22)
Gal kas žinote skanios pomidorų sriubos receptuką?  Domina ir trinti ir netrinti variantai blush2.gif

kaip gerai, kad paklausei, visai buvau užmiršusi šitą sriubą biggrin.gif Pernai virdavau kažkaip panašiai pagal šitą receptą http://blog.mezgalai...emis-kruopomis/ tik be morkų ir vietoj konservuotų imdavau labai sunokusius nuplikytus nuluptus pomidorus. Juos taip pat patroškindavau kartu su svogūnais, kol visai sutišdavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo be rėmų: 02 rugpjūčio 2012 - 22:42
QUOTE(be rėmų @ 2012 08 02, 22:41)


Ačiū kažką bandysiu panašaus, bet tikriausiai vietoj perlinių ryžius dėsiu, nes po šiandien liko jų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(alinux28 @ 2012 08 02, 22:12)
o as padariau experimenta,vienakart purskiau su soda savo "marinukus",o kitakart su margancofke.isvada:soda kur kas geriau,po purskimo su ja buvo daug maziau nauju zidiniu,o nupurskus su kalio permanganatu,nepradziugino  doh.gif


Angliškame straipsnyje teko skaityti, jog kalis, kalio permanganatas ir kitos priemonės turinčios kalio skatina kai kurių ligų ir virusų, tarp jų tabako mozaikos viruso plitimą, kai kurias ligas aišku stabdo, bet aš pati irgi jau atsargiai su juo man ir nelabai pasiteisino schmoll.gif Tame straipsnyje taip pat buvo, jog boras stabdo virusų plitimą. Kaip tyčia neberandu to straipsnio doh.gif

Atsakyti
Labas rytas bigsmile.gif , šian atsikėliau anksčiau vien dėl to, kad paskaitinėčiau ką priplepėjot ax.gif Nebespėju per tuos darbus doh.gif
Visos gražių priauginot wub.gif
Pas mane yra jau rudosios dėmėtligės požymių, užsimerkiau britkrėslė. Soda gal nepurkšiu, nes juk reik visus išsirpusius ir sirpstančius nuskint g.gif
Vakar nuskyniau viršūnes visiems stambiavaisiams hibridams - pagalvojau: negi dar reiks neštis kopėčias ir purkšt juos schmoll.gif Vis tiek nebspės užaugint dičkiai naujų dičkių 4u.gif
Rudąja dėmėtlige visiškai neserga Bolzano - matyt atsparūs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 08 03, 07:18)
Soda gal nepurkšiu, nes juk reik visus išsirpusius ir sirpstančius  nuskint  g.gif



prieš purškiant soda visus pomidorus reikia išskinti? o kam? juk soda tai nusiplauna be vargo mastau.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2012 08 02, 20:34)
O aš visai nepasterizuoju, tik kelis kartus užpilu pomidorus ir psio. Man puikiai laikėsi smile.gif


tikrai? Sudejot zalius, tik uzpylet verdanciom sultim ir viskas? Blyn, bet jei pasterizuoti sugeba surugt, tai kaipgi sitie isigudrina laikytis? g.gif Na.. nors agurkus gi irgi taip statom.. laikosi gi g.gif Reiks pabandyt.

As dar pernai dariau taip: vienus pomidorus sublenderiavau ir uzvirinau sultis, kitus imeciau cielus ir truputi paviriau, o tada supyliau i stiklainius ir apsiejau be pasterizavimo.
Papildyta:
QUOTE(Jutare @ 2012 08 03, 07:28)
prieš purškiant soda visus pomidorus reikia išskinti? o kam? juk soda tai nusiplauna be vargo mastau.gif  unsure.gif


soda nusiplauna. Bet zaliaji muila naudojant reiktu pomidorus isskint, nes juo nupurskus kazkiek dienu valgyt nerekomenduojama.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 08 03, 08:55)
tikrai? Sudejot zalius, tik uzpylet verdanciom sultim ir viskas? Blyn, bet jei pasterizuoti sugeba surugt, tai kaipgi sitie isigudrina laikytis?  g.gif  Na.. nors agurkus gi irgi taip statom.. laikosi gi  g.gif  Reiks pabandyt.


o man visai patinka pasterizavimas - užkaičiu 4 puodus, sustatau ir tekaista smile.gif Man nepatinka tas nupylinėjimas doh.gif
Tik pomidorų aš nekonservuoju, agurkus taip pasterizuoju 4u.gif
Galvoju, gal pomidorų sultis reik daryt g.gif, einu Ex recepto ieškot ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 08 03, 08:55)

soda nusiplauna. Bet zaliaji muila naudojant reiktu pomidorus isskint, nes juo nupurskus kazkiek dienu valgyt nerekomenduojama.


na, aš kai purškiau, neturėjau žalio muilo - naudojau ūkišką. Tai gal nenusitručysiu? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 08 03, 07:59)
o man visai patinka pasterizavimas
Galvoju, gal pomidorų sultis reik daryt  g.gif, einu Ex recepto ieškot  ax.gif


aik tu sau blink.gif Man nieko ner bjauriau konservavimo procese uz pasterizavima.. na, nebet stiklainius plaut biggrin.gif

O sultis, man rodos, Ex paprastai daro - nulupa pomidorus, sublenderiuoja ar sumala ir uzverda. Zinoma, druskos ir cukraus pagal skoni reik. Tada tos sultys tokios tirstos, saukstu kabinamos.. wub.gif Ai, pati jau uzsimaniau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Jutare @ 2012 08 03, 08:06)
na, aš kai purškiau, neturėjau žalio muilo - naudojau ūkišką. Tai gal nenusitručysiu? biggrin.gif


manau, kad gyvensi biggrin.gif Pomidorai ypac svarus bus kai nuplausi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 rugpjūčio 2012 - 08:24
O jūs pasterizuokit orkaitėj. Aš įstatau stiklainius į orkiatę, įjungiu iki 100 laipsnių ir palaikau min 15-25 (priklausomai nuo stiklainio dydžio). Psio. O tai su tais puodais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2012 08 03, 08:13)
O jūs pasterizuokit orkaitėj. Aš įstatau stiklainius į orkiatę, įjungiu iki 100 laipsnių ir palaikau min 15-25 (priklausomai nuo stiklainio dydžio). Psio. O tai su tais puodais doh.gif


ta prasme, pilnus jau stiklainius i orkaite statai?

Lotyne, o ta bazilika uzsakinejant reik pageidaujama kiek nurodyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 03 rugpjūčio 2012 - 08:26