
o as padariau experimenta,vienakart purskiau su soda savo "marinukus",o kitakart su margancofke.isvada:soda kur kas geriau,po purskimo su ja buvo daug maziau nauju zidiniu,o nupurskus su kalio permanganatu,nepradziugino

QUOTE(Neris @ 2012 08 02, 20:34)
O aš visai nepasterizuoju, tik kelis kartus užpilu pomidorus ir psio. Man puikiai laikėsi 

Kaip kelis kartus? Uzpilat, nupilat, uzverdat, vel uzpilat...? Kiek kartu?
QUOTE(jolituxxx @ 2012 08 02, 16:22)
Gal kas žinote skanios pomidorų sriubos receptuką? Domina ir trinti ir netrinti variantai 

kaip gerai, kad paklausei, visai buvau užmiršusi šitą sriubą

QUOTE(be rėmų @ 2012 08 02, 22:41)
Ačiū kažką bandysiu panašaus, bet tikriausiai vietoj perlinių ryžius dėsiu, nes po šiandien liko jų

Papildyta:
QUOTE(alinux28 @ 2012 08 02, 22:12)
o as padariau experimenta,vienakart purskiau su soda savo "marinukus",o kitakart su margancofke.isvada:soda kur kas geriau,po purskimo su ja buvo daug maziau nauju zidiniu,o nupurskus su kalio permanganatu,nepradziugino 

Angliškame straipsnyje teko skaityti, jog kalis, kalio permanganatas ir kitos priemonės turinčios kalio skatina kai kurių ligų ir virusų, tarp jų tabako mozaikos viruso plitimą, kai kurias ligas aišku stabdo, bet aš pati irgi jau atsargiai su juo man ir nelabai pasiteisino


Labas rytas
, šian atsikėliau anksčiau vien dėl to, kad paskaitinėčiau ką priplepėjot
Nebespėju per tuos darbus
Visos gražių priauginot
Pas mane yra jau rudosios dėmėtligės požymių, užsimerkiau britkrėslė. Soda gal nepurkšiu, nes juk reik visus išsirpusius ir sirpstančius nuskint
Vakar nuskyniau viršūnes visiems stambiavaisiams hibridams - pagalvojau: negi dar reiks neštis kopėčias ir purkšt juos
Vis tiek nebspės užaugint dičkiai naujų dičkių
Rudąja dėmėtlige visiškai neserga Bolzano - matyt atsparūs



Visos gražių priauginot

Pas mane yra jau rudosios dėmėtligės požymių, užsimerkiau britkrėslė. Soda gal nepurkšiu, nes juk reik visus išsirpusius ir sirpstančius nuskint

Vakar nuskyniau viršūnes visiems stambiavaisiams hibridams - pagalvojau: negi dar reiks neštis kopėčias ir purkšt juos


Rudąja dėmėtlige visiškai neserga Bolzano - matyt atsparūs

QUOTE(Asese @ 2012 08 03, 07:18)
prieš purškiant soda visus pomidorus reikia išskinti? o kam? juk soda tai nusiplauna be vargo


QUOTE(Neris @ 2012 08 02, 20:34)
O aš visai nepasterizuoju, tik kelis kartus užpilu pomidorus ir psio. Man puikiai laikėsi 

tikrai? Sudejot zalius, tik uzpylet verdanciom sultim ir viskas? Blyn, bet jei pasterizuoti sugeba surugt, tai kaipgi sitie isigudrina laikytis?


As dar pernai dariau taip: vienus pomidorus sublenderiavau ir uzvirinau sultis, kitus imeciau cielus ir truputi paviriau, o tada supyliau i stiklainius ir apsiejau be pasterizavimo.
Papildyta:
QUOTE(Jutare @ 2012 08 03, 07:28)
prieš purškiant soda visus pomidorus reikia išskinti? o kam? juk soda tai nusiplauna be vargo



soda nusiplauna. Bet zaliaji muila naudojant reiktu pomidorus isskint, nes juo nupurskus kazkiek dienu valgyt nerekomenduojama.
QUOTE(saintlina @ 2012 08 03, 08:55)
tikrai? Sudejot zalius, tik uzpylet verdanciom sultim ir viskas? Blyn, bet jei pasterizuoti sugeba surugt, tai kaipgi sitie isigudrina laikytis?
Na.. nors agurkus gi irgi taip statom.. laikosi gi
Reiks pabandyt.


o man visai patinka pasterizavimas - užkaičiu 4 puodus, sustatau ir tekaista


Tik pomidorų aš nekonservuoju, agurkus taip pasterizuoju

Galvoju, gal pomidorų sultis reik daryt


QUOTE(saintlina @ 2012 08 03, 08:55)
soda nusiplauna. Bet zaliaji muila naudojant reiktu pomidorus isskint, nes juo nupurskus kazkiek dienu valgyt nerekomenduojama.
na, aš kai purškiau, neturėjau žalio muilo - naudojau ūkišką. Tai gal nenusitručysiu?

QUOTE(Asese @ 2012 08 03, 07:59)
o man visai patinka pasterizavimas
Galvoju, gal pomidorų sultis reik daryt
, einu Ex recepto ieškot 
Galvoju, gal pomidorų sultis reik daryt


aik tu sau


O sultis, man rodos, Ex paprastai daro - nulupa pomidorus, sublenderiuoja ar sumala ir uzverda. Zinoma, druskos ir cukraus pagal skoni reik. Tada tos sultys tokios tirstos, saukstu kabinamos..


Papildyta:
QUOTE(Jutare @ 2012 08 03, 08:06)
na, aš kai purškiau, neturėjau žalio muilo - naudojau ūkišką. Tai gal nenusitručysiu? 

manau, kad gyvensi


O jūs pasterizuokit orkaitėj. Aš įstatau stiklainius į orkiatę, įjungiu iki 100 laipsnių ir palaikau min 15-25 (priklausomai nuo stiklainio dydžio). Psio. O tai su tais puodais

QUOTE(Lotynė @ 2012 08 03, 08:13)
O jūs pasterizuokit orkaitėj. Aš įstatau stiklainius į orkiatę, įjungiu iki 100 laipsnių ir palaikau min 15-25 (priklausomai nuo stiklainio dydžio). Psio. O tai su tais puodais 

ta prasme, pilnus jau stiklainius i orkaite statai?
Lotyne, o ta bazilika uzsakinejant reik pageidaujama kiek nurodyt?