QUOTE(simike @ 2010 08 05, 06:50)
As pomidoirus marinuoju paparstai su actu ir dar darau savose sultyse (labai skanu, bet jau darbo kiek
).
Kelis stiklainius uzmarinavaus jau turiu, dar viskas pries aki, nes tik neseniai pradejo pomidorai nokti masiskai. siemet kazkai ppatrauke nat mazu pomidoriuku, man jie labai grazu tiek sviezi salotose, tiek marinuoti ziema. Va kelis stiklainius jau tokiu turiu

o cia siaip grazu ir tiek

Kelis stiklainius uzmarinavaus jau turiu, dar viskas pries aki, nes tik neseniai pradejo pomidorai nokti masiskai. siemet kazkai ppatrauke nat mazu pomidoriuku, man jie labai grazu tiek sviezi salotose, tiek marinuoti ziema. Va kelis stiklainius jau tokiu turiu

o cia siaip grazu ir tiek

QUOTE(himalaia @ 2010 08 06, 09:30)
Aš geriau renkuos actą, man su citrinos rūgštim neina nutaikyt kiek ten dėt
Papildyta:
Mamkaa, o marinatą pomidorams su actu verdi panašiai kaip agurkams, ar mandriau?
QUOTE(simike @ 2010 08 05, 11:36)
O tai kaip tu juos be acto darei? Įdomu.
Kažkaip man abejotinai atrodo, kokia ten rūgštis pas pomidorus? Nemanau, kad vien jos gana. 
Simike,
atsakau į Tavo iškeltą klausimą.
Aš pomidorus darau be jiokio acto
Ir,taip:
1ltras vandens+vienas v.š druskos,2,5 v.š cukraus+kvapieji pipirai +česnalaiškiai+gelsves lapeliai[jeigu neturime dedame petražolių.
Paruošiu pomidorus juos subadau mediniu iešmeliu,sudedu į stiklainį užpilu marinatu,tik česnakų neverdu ir žalėsių neverdu,o tiesiog labai greitai įmerkiu į virintą vandenį.
Kuomet viską sudedu užpilu marinatu ant pomidorų įpilu v.š. alyvų aliejaus.
Užsuku metaliniais dangteliais,apverčiu,kai agurkus.
Taip aš darau jau ne vienus metus{aš ,čia acto nemėgstu}
O,dėl natūralios pomidorų rūgšties pasidomėk internete
Mat kaip įdomiai
QUOTE(simike @ 2010 08 06, 07:24)
Aš geriau renkuos actą, man su citrinos rūgštim neina nutaikyt kiek ten dėt 
Papildyta:
Mamkaa, o marinatą pomidorams su actu verdi panašiai kaip agurkams, ar mandriau?
Reiks gal šiemet pasidaryt žalių pomidorų 
Papildyta:
Mamkaa, o marinatą pomidorams su actu verdi panašiai kaip agurkams, ar mandriau?
marinata pomidorams darau tok ipati kai pagurkams. as pernai kelis stiklainius buvau uzmarinavusi zaliu, na nesunokusiu pomidoru, tai taip ir liko stoveti jie, nepatiko
Zinau kad yra kazkokia misraine is zaliu pomidoru
O man atvirkščiai, ta mišrainė baisiai neskani, bet marinuoti žali tai niamu naimu
oi mergaiciai, padekit man. vakar bandziau pasterizuoti pomidorus ir supratau, kad nieko apie tai nenusimanau. pilant marinata i stiklainius, kiek jo pilti? visiskai pilna ar kazkiek palikti vietos tuscios? kai pasterizuoji puode vanduo turi burbuliuoti ar uztenka, kad mazyciai burbuliukai matosi? o pasterizuojamuose stiklainiuose ar turi marinatas virti?
Aš pilu pilnus ir kaitinu kol puode valduo užverda ir dar kokias 10-15 min. (priklausomai ką vakuoju).
kodel cia taip tylu, nejau niekas nemarinuoja pomidoru 
Papildyta:
siandien dariau siuos pomidorus, ar tikrai reikia kaitinti tik 5 min?
Papildyta:
QUOTE(simike @ 2010 08 04, 06:54)
Aš jau kokius 5 metus tokius pomidorus darau, neužsilaiko ilgai
mamuks iš kažkur buvo receptą parvilkus
Reikės:
Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.
Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Labai skanu, bent mums
Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.
Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.
Labai skanu, bent mums
siandien dariau siuos pomidorus, ar tikrai reikia kaitinti tik 5 min?
O aš marinavau vakar pomidorus taip:
1Litras vandens
2šaukštai druskos
1šaukštas cukraus
3šaukštai acto
nupilinėjau taip pat kaip ir agurkus, trečia kart jau užsukau su marinatu. Stiklainiuose pridėjau morkyčių, svogųnų, česnakų.
Šį receptą gavau iš anytos, o jos pomidorai žiauriai skanūs.
1Litras vandens
2šaukštai druskos
1šaukštas cukraus
3šaukštai acto
nupilinėjau taip pat kaip ir agurkus, trečia kart jau užsukau su marinatu. Stiklainiuose pridėjau morkyčių, svogųnų, česnakų.
Šį receptą gavau iš anytos, o jos pomidorai žiauriai skanūs.










