Įkraunama...
Įkraunama...

Bendro naudojimo žemė

Sveiki,

ar įmanoma išpirkti bendro naudojimo žemės sklypą iš sodo bendrijos? Savo laiku bendrija jį išpirko iš valstybės.

Dėkui
Atsakyti
hmm, kazkaip nesusidures su bendrijomis, kurios issipirke zeme is valstybes. dazniausiai bendrijos nuomininkai buna. paskira teritorija issipikrt praktiskai neis, nebent dasidurt prie esamos zemes kokius 3 ariukus.
Atsakyti
ateinu su savo klausimu čia smile.gif
ar kas nors susidūrėt su bendrove, kuri parduoda daugiabučius, kurie stovi ant valstybinės žemės sklypo, kuris yra išnuomotas iš valstybės. Suprantu, kai bus visi butai išparduoti, bus įsteigta bendrija ir perleistas administravimas šito nuomos mokesčio jai (arba iš viso bus atleista nuo to nuomos mokesčio mokėjimo). bet ar čia nėra jokio kabliuko perkant butą? kas bus kai pasibaigs nuomos sutartis...
Atsakyti
tai cia turbut eina kalba apie emphyteusis, t.y. ilgalaike nuoma?
LR Žemės įstatymo 9 straipsnio 3 dalyje nustatyta, kad žemės nuomos terminas nustatomas nuomotojo ir nuomininko susitarimu, bet ne ilgiau kaip 99 metams. Kai išnuomojama žemės ūkio paskirties žemė, žemės nuomos terminas negali būti ilgesnis kaip 25 metai. Žemės sklypai laikiniems statiniams statyti ir eksploatuoti išnuomojami Statybos įstatymo nustatytam tokių statinių naudojimo terminui. Visais kitais atvejais žemės sklypų, išnuomojamų statiniams ar įrenginiams eksploatuoti arba statyti ir eksploatuoti, nuomos terminas nustatomas atsižvelgiant į ekonomiškai pagrįstą statinio ar įrenginio naudojimo trukmę. Žemės nuomos termino nustatymo motyvai turi būti išdėstyti sprendime išnuomoti valstybinės žemės sklypą.

Nemanau, kad cia kils problemu. Galu gale, didzioji dalis Lietuvoje esanciu brezneviniu daugiabuciu stovi ant valstybines zemes, ir ka? Jiems sklypai nesuformuoti. Cia modelis panasus, tik pagal dabartinius istatymus tu gali statyti tik ant suformuoto zemes sklypo (neskaitant kitu niuansu), taigi suformavus jis kazkokiu budu turi buti perleidziamas naudotojui. Siuo atveju, panaudos arba nuomos budu. Tai vyksta abipusiai ekonomiskai palankiu budu - pleciamos gyvenamosios teritorijos tose arealuose, kur zemes savininkas yra valstybe, o nuosavybes teises nera galimybes perleist. zodziu, cia daug galima pilstyt is tuscio i kiaura. tik trumpai ir lakoniskai sumeciau kazka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Faint: 03 rugpjūčio 2012 - 15:55
QUOTE(Faint @ 2012 08 03, 16:54)


ačiū 4u.gif kiek šiandien pasidomėjau, tai nemažai naujos statybos butų stovi ant valstybinės žemės, kuri yra nuomojama. žinoma, tas pats ir su senos statybos namais, tiesiog kai juos savininkai parduoda, tai niekam neįdomu žemės klausimas..nusiperki butą ir viskas.
Atsakyti