QUOTE(AGFA @ 2006 04 30, 17:16)
Kiekvieną rudenį ir pavasarį kaime perkam paršioką. Mėsytės nemažai susidedu į kameras, o nemažai pasidarom rukytų gaminių. Aišku kumpeliai ir dešrelės susivalgo greit....o vat lašinių rukytų lieka nemažai. Taip ir nutiko šį kart. Tai vat ir nesugalvoju kur juos galima būtų sunaudot. Kepiau zuikį su lašinukais...labai skanus gavos. Susimaliau kukuliams į sriubą...irgi neblogai. Nu o ką dar galima būtų pasigamint. Tai gal turit kokių įdėjų...kur man sunaudot rūkytus lašinukus? Išmest tai gaila
O tu prikepk parastu lietiniu blynu ir padaryk spirguciu padaza jiems pasidazyti. Cia net ir mano vaiku megiamas patiekalas, nors siaip i lasinius ne neziuretu.
Padazui pakepink keptuveje daug smulkiai pjaustytu lasinuku su svogunais, kai jie issilydys ir liks tik spirgai, isjunk ugni ir idek daug grietines, kad geriau issimaisytu ir nebutu taip riebu, gali ipilti truputi virinto silto vandens, pridek druskos, pipiru pagal skoni ir skanaus

O jei lasiniu nespeji sunaudoti, juos visada galima uzsisaldyti gabaliukais, kiek reiks po to, tiek ir issitrauksi.