Įkraunama...
Įkraunama...

Rūkyti lašiniai - kur juos sunaudoti?

- kiaušinienę kepti su lašinukais
- spirgiukus prie kugelio ar virtinukų daryti ax.gif
Atsakyti
Dar sluoksniuotos tešlos pyragėliams neblogas įdaras: rauginti patroškinti kopūstai+pakepti rūkyti lašinukai, arba, džiovinti grybai+ pakepti su svogūnais rūkyti lašinukai.
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2006 04 30, 17:16)
Kiekvieną rudenį ir pavasarį kaime perkam paršioką. Mėsytės nemažai susidedu į kameras, o nemažai pasidarom rukytų gaminių. Aišku kumpeliai ir dešrelės susivalgo greit....o vat lašinių rukytų lieka nemažai. Taip ir nutiko šį kart. Tai vat ir nesugalvoju kur juos galima būtų sunaudot. Kepiau zuikį su lašinukais...labai skanus gavos. Susimaliau kukuliams į sriubą...irgi neblogai. Nu o ką dar galima būtų pasigamint. Tai gal turit kokių įdėjų...kur man sunaudot rūkytus lašinukus?  Išmest tai gaila doh.gif  mirksiukas.gif

O tu prikepk parastu lietiniu blynu ir padaryk spirguciu padaza jiems pasidazyti. Cia net ir mano vaiku megiamas patiekalas, nors siaip i lasinius ne neziuretu.
Padazui pakepink keptuveje daug smulkiai pjaustytu lasinuku su svogunais, kai jie issilydys ir liks tik spirgai, isjunk ugni ir idek daug grietines, kad geriau issimaisytu ir nebutu taip riebu, gali ipilti truputi virinto silto vandens, pridek druskos, pipiru pagal skoni ir skanaus thumbup.gif O jei lasiniu nespeji sunaudoti, juos visada galima uzsisaldyti gabaliukais, kiek reiks po to, tiek ir issitrauksi.
Atsakyti
supjaustai nedideliais gabaliukais po kelis šimtus gramų-ir sudėjusi į celofaninius maišelius sukiši į šaldiklį wink.gif kai prisireiks ar padažui ar šiaip kam-išsitrauksi ir bus kaip švieži wink.gif
man bent jau labai skanu keptos bulvės ant lašinukų ir su kefyru ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigedora @ 2006 05 04, 13:01)

man bent jau labai skanu keptos bulvės ant lašinukų ir su kefyru ax.gif


Kaip uzsimaniau..... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Gandi @ 2006 05 03, 19:14)
O tu prikepk parastu lietiniu blynu ir padaryk spirguciu padaza jiems pasidazyti.


sitam atvejui labai tinka mieliniai lietiniai blynai.
Atsakyti
Iškeliaukite į kokį kaimą, gerai padirbėkite, o po to išsitraukit lašinukus, duonos ir svogūnų, pirštus nusigraušit lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2006 05 09, 17:45)
Iškeliaukite į kokį kaimą, gerai padirbėkite, o po to išsitraukit lašinukus, duonos ir svogūnų, pirštus nusigraušit lotuliukas.gif  thumbup.gif

Kartais toks delikatesas ir šiaip gamtoj praverčia, nereikia net gerai padirbėti lotuliukas.gif kai atsibosta visokie šašlykai ar dešrelės, išleki į kokį mišką ir išsitrauki lašiniuko ax.gif juk skaniau nei namie mirksiukas.gif
Atsakyti
vajetasau kiek galima spirgius panaudoti thumbup.gif
juk visus padazus tik dek spirgius, svogunus, grietine ar sviestas ir liuks thumbup.gif
idarai visokie, jei lasinys su siektiek raumens tai pradedant nuo kotletuku su ant virsaus "sonines"-lasinio ir surio uzdejimais iki visokiu zrazu ax.gif

nius gal jus riebiai nemegstat valgyti kad nzn ka veikti su lasinukais g.gif

beje skaniausias mano sumustinis: juoda duona, sviestas, ir smulkiai papjaustytas lasiakas+ ant virsaus pagal skoni: krienai, pipiriukas, darzove, garstycios thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
kepti mielines bandeles su lasinukais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(aralija @ 2006 05 12, 22:16)
kepti mielines bandeles su lasinukais thumbup.gif



thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
Ruošiant žuvies kotletus įmalti į faršą rūkytų lašinukų ( kiekis- proto ribose), svogūno- be galo skanu. Tik į taip paruoštą faršą reikėtų dar įdėti truputį piene pabrinkintų manų ir kiaušinių. Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti