Įkraunama...
Įkraunama...

Auklėjimas be bausmių

QUOTE(Justesea @ 2012 09 03, 11:49)

Ir šiaip bendraudamos nepamirškim, kad nors ne visų vaikai mato, ką ir kaip mes čia rasom, bet tai esam mes, jų pavyzdžiai. Visada siūlau pagalvoti, ar tikrai norėtumėt, kad jūsų vaikas taip bendrautų su kažkuo, kaip jūs bendraujat su kitais. Netaikau kažkam konkrečiai, taikau visoms, net ir sau.
Papildyta:
Tikiu, kad ilgiau, tiesiog šiuo konkrečiu atveju - pasakymas, "kad nieko neišmanai tu apie auklėjimą" man nieko bendro neturi su pagarba kitam. Mano manymu, tai elementariai nemandagu.


na būkit nuosekli bent savo pačios postuose. Paskaitykit, kam jūs kvietėt pati smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 03, 11:45)
Aš Aimėją forume pažįstu kiek ilgiau nei jūs, ir suprantu ją kiek geriau nei jūs. Man skaitant iš kiekvieno jos posto skamba ramuma ir pagarba, natūrali, ne pasistengta, o tai kad ji tokia ir gyvenime. Rami, draugiška, vaikus gerai suprantanti, brandi moteris, tokia aš ją matau, suprantu ir girdžiu.


ech, pazinotumet mane gyvenime smile.gif)))
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2012 09 02, 21:02)
Mano vaiko gimimo metai- mano profilyje. Ar tikrai mano ir jūsų vaiko auginimo laiką skiria dešimtmečiai ?

juk ne jums rasiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 03, 11:59)
na būkit nuosekli bent savo pačios postuose. Paskaitykit, kam jūs kvietėt pati smile.gif


Taip taip žinau, stengiuosi susiimti smile.gif tiesiog sunku neteisybę matyti... Bet iš tų pastebėjimų dažniausiai nieko gero, nes ne man vienai sunku adekvačiai į asmenines pastabas reaguoti.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 09 03, 12:07)
juk ne jums rasiau  bigsmile.gif


tarp tavo ir mano vaikų sskirtumas labai nedidelis. Tų, kuriais tu gali lygintis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Justesea @ 2012 09 03, 12:08)
Taip taip žinau, stengiuosi susiimti smile.gif tiesiog sunku neteisybę matyti... Bet iš tų pastebėjimų dažniausiai nieko gero, nes ne man vienai sunku adekvačiai į asmenines pastabas reaguoti.


tai jei jums yra sunku reaguoti į kažką, ar negalite reguoti kažkaip, vis gi kieno tai yra problema, ir kas turėtų kažką pakeisti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 09 03, 12:20)
tai jei jums yra sunku reaguoti į kažką, ar negalite reguoti kažkaip, vis gi kieno tai yra problema, ir kas turėtų kažką pakeisti smile.gif


Taip, žinau smile.gif
Atsakyti
KAip manau, diskusija visiskai neproduktyvi ir kazin ar siame forume tokia kada nors bus g.gif
Tikejausi daugiau realios gyvenimiskos pozityvios patirties. Neturiu nei tikslo, nei noro ,kitiems irodineti apie pozityvio auklejimo nauda, apie tai kaip geriausia aukleti ,ir juo labiau teisintis kaip as vaikus aukeleju. Kai kurie komentarai atrodo labai buki ir tik isveda is kantrybes, nes kartais sunku isivaizduoti zmoniu bukumo laipsni, o naudos jokios.
Labai gera issireiskima vakar isgirdau:psichologai psichiatrai,ne visi ,bet dauguma labiausiai uzblokuoti zmonies, kurie truks plys visus stegiasi sukisti i remus, kad ju samone nesiplestu ir netobuletu, kad zmogus pasiliktu lengvai valdomu sraigteliu,o ne kureju. TAi labai manau matosi is kai kuriu postu. Kiekvienas kaip sakant, atlieka savo darba, kuom pats purvinas, tuom kita tepa biggrin.gif , matyt ir mums reikia pasitikrinti kiek stipriai tikime tuo ka darome, kad susilaukiame tokio pasipriesinimo ir bandymu visokiausiais budais nuvesti nuo temos pagrindines minties. g.gif
Bet gyvenimas tesiasi, kas kaip nores tas taip ir aukles savo vaikus 4u.gif , ir gyvenime tikrai dziugina ,kad vis daugiau mamu atsibunda ir savo vaika mato kaip atskira zmogu, asmenybe, kuri lygiai taip pat reikia gerbti ,kaip ir susaugusiuosius, ir kurios poreikiai taip pat lygeverciai svarbus.
O siekiu tikslu ir poreikiu tobuleti, gerinti savo gyvenamaja aplinka niekada nemazinsiu, o tik didinsiu, kad ir kaip kai kam nepatiks ar patiks. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(dange @ 2012 09 02, 21:11)
Taip, pagyvenkit užsienyje, ir suprasit, kad laukti vizito pas gydytoją-specialistą keletą mėnesių- NORMA. Mūsuose gi- skandalas  bigsmile.gif  Laukti priėmime kelias valandas užsienyje, jei nėra gyvybei grėsmingos būklės- NORMA, mūsuose gi- grasinimas visus atleisti iš darbo  bigsmile.gif Beje, emigrantai labai greitai tai supranta. Ir laukia. O skandalus kelia, atvykę gydytis į LT

Juk kalbejom apie bedravimo kultura, ne apie medicinos prieziuros kokybe doh.gif Nors ir cia galeciau daug kur jums papriestarauti. Yra toks dalykas kaip sveikatos darudimas,kuris buna ir mazesnis, nei Lietuvoj Privalomas sveikatos draudimas. Be to Lietuvoj patirtis irgi bus skirtinga didmiesty ir kaime, kur is vis iki gydytojo keliasdesimt km ,kai naikina ambulatorijas ir t.t. emigrantai daug ko nezino atvykia, taigi negalima lyginti ju patirti su vietos gyventoju patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agatka @ 2012 09 03, 11:41)
tiesiog kvaila yra is keliu detaliu spresti apie ados, mano ar kieno kito auklejimo buvima ar ne.

Tada kvaila iš vis čia forume diskutuoti ar ne? Juk tai ,,kelios detalės''. Taigi koks tikslas.

Detalės čia buvo ne kelios. Paskaičius Ados ,,paklodes'' taip jose nieko ir neatradau. Vien tik tekstą. Ji turi teisę rašyti ką nori, aš turiu teisę turėti nuomonę.
Ir savo nuomonės nekeičiu-man ji neišmano apie vaikų auklėjimą. Žmogus , prirašė aibę teksto, bet jokios konkrečios savo auklėjimo politikos. Savo. Ne tokios, kur -kažką paskaičiau, apie pozityvų auklėjimą, apie indėnus, apie dar ką, ir jau taikau sau. Man nekyla jokių klausimų kaip mano vaikai turi elgtis bažnyčioje, mečetėje , ligoninėje, poliklinikoje, svečiuose, parke, ir t.t., tiesiog nekyla. Pas ją -vieni klausimai. Toks jausmas, kad ji juos ne tik užduoda, bet ir pati į juos atsakymo neturi.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2012 09 03, 09:52)
Tai va būtent, pati pastebėjai,kad buvo JAUNIMO mišios, jos buvo tam tikrai auditorijai, kai žinai kur eini, kas ten bus, ko gali tikėtis. O ne eilinės mišios, kai pagaliau yra meldžiamasi už mirusiuosius, kai jų artimieji nori susikaupti, pasimelsti, kiti dar neseniai ir netekę to artimojo, o ne ateina pasižiūrėti vaikų krečiamo cirko. Ar tu bent sugebi atskirti tam tikrus dalykus?

Aš manau Ada, kad tu iš vis neturi supratimo apie vaikų auklėjimą. Tu jo neturi jokio. Ai paskaičiau vienoj knygoj, va šitaip rašo, gerai, taip darysiu, va dar perskaičiau apie indėnus, tai va šitaip darysiu, paskui kažkokį straipsnį rašau, oje tikriausiai man tinka.  O iš esmės tai tu tarnaitė savo vaikams, ne auklėji, o tarnauji. Kad ir su tuo atvėju, kai rašei, jog 6 mėn. tavo ėmė valgyt su šaukštu, pusmetį valei po keletą kartų per dieną virtuvę, tai argi normalu. Tai tarnaitė tu buvai. Jei jau padavei vaikui tokiam mažiukui šaukštą, tai reiškia sėdi, ir PADEDI jam valgyti, MOKAI, nes supranti, kad tokio amžiaus jis nemoka, palaikai rankelę, padedi pataikyti į burną šaukštą, tiesiog sėdi šalia, o ne džiaugsmingai stebi kai taškomas maistas, vaiko nesugebančio tai daryti.

Kadangi detaliu nezinau,jusu aprasomoje situacijoje tai nieko ir nesakau paie ja,kalbu bendrai mirksiukas.gif
Tikriausiai ,kad ir ka pasakyciau jusu nuomone vis tiek nepasikeis biggrin.gif Sita straipsni apie indenus paskaiciau dabar, vaikus panasiai auginau nuo gimimo :mirksiukas:Todel kaip paskaiciau man patiko, sakau bus gera iliustracija mano mintim, ten labai ismintingai ir vaizdziai viskas parasyta.O siaip knygu apie aukllejima,kaip sakiau neskaitau. Cia kas kaip supranta tarnavima. O jus neskalbete savo vaiku rubu, grindu neplovet , valgyti nedaret? Koks skirtumas kaip tarnauti (svarbu su meile)ar isplauti grindis ar sedeti salia ir laikyti rankute bigsmile.gif Tik pirmu atveju vaikas MOKINASI PATS ir jis igauna daug patirties, antru mama uz ji viska padaro trukdydama vaiko mokymuisi. Zinokit, ne tik su saukstu, vaikam leidau ir su rankom valgyti bigsmile.gif KAda dar gyvenime gali suleisti rankas i kose ar arbuza ir valgyti taip kaip noris, be tabu, be ribojimo, tam ,kad pajusti maisto skoni, tekstura, kaip graziai kose krinta lotuliukas.gif Uztat virs metu jei abu graziai su saukstu, sakute ir peiliuku valge rolleyes.gif ir savarankiskuma ugdesi, iskilus problemai patys ja megina spresti, o ne bega pas mamyte tu mums dabar viska padaryk. Dukte nors ir 7,8 men kazkur tebuvo ,jau kai daugiau papildomai valge, ji NELEIDO man kazkaip vadovauti jos valgymo procesui, taigi gerbiau jos nora valgyti paciai.Sunku suprasti? Nors ir rasiau, kad tai naudinga vaiko ugdymuis, pagal mokslininkus, bet jums jie irgi juk neautoritetas, ar ne? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 09 03, 13:11)
Nors ir rasiau, kad tai naudinga vaiko ugdymuis, pagal mokslininkus, bet jums jie irgi juk neautoritetas, ar ne? bigsmile.gif

O jei kitas mokslininkas pasakytų kitaip, tai ir tu jau manytum kitaip? O pagal tave t.y. pagal save tu kažkiek galvoji?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti