Įkraunama...
Įkraunama...

Avietės

Augintojai atsiliepkite, mane labai domina aviečių auginimas ir su jomis susiję visi darbai..
Gal kas iš Jūsų turite plotelį prie namų ar esate didesni augintojai, kurie galite pasidalinti patirtimi..

Labai norėčiau sužinoti Jūsų nuomonę apie avietes, ar sunku jas prižiūrėti ar tai labai daug darbo ir laiko reikalaujantis augalas.. g.gif

Internete radau nemažai literatūros apie avietes, jų auginimą ir priežiūrą, bet man labai įdomi ir aktuali pačių augintojų nuomonė, nes literatūra kartais labai skiriasi nuo patirties.. ax.gif

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingiausiamama @ 2012 08 26, 16:28)
Augintojai atsiliepkite, mane labai domina aviečių auginimas ir su jomis susiję visi darbai..
Gal kas iš Jūsų turite plotelį prie namų ar esate didesni augintojai, kurie galite pasidalinti patirtimi..

Labai norėčiau sužinoti Jūsų nuomonę apie avietes, ar sunku jas prižiūrėti ar tai labai daug darbo ir laiko reikalaujantis augalas.. g.gif

Internete radau nemažai literatūros apie avietes, jų auginimą ir priežiūrą, bet man labai įdomi ir aktuali pačių augintojų nuomonė, nes literatūra kartais labai skiriasi nuo patirties.. ax.gif

Ačiū 4u.gif

Aš irgi jungiuosi prie jūsų.Susidomėjau šia tema,bandysiu pradėti nuo keliu daigų g.gif
Atsakyti
Laukiu vėlesnio rudens ir bandysiu pasisodinti savo pirmas avietes. Todėl taip pat labai reikalingi aviečių profų patarimai smile.gif
Atsakyti
Aš google pažiūrėjau video aviečių auginimo,tai lygiai tą patį darė giminaitis ir man patarė taip daryti,jis labai džiaugiasi derliumi,uogomis.Dabar pats jų įsibėgėjimas,uogos didelės,netrešiamos ir jokių kirminų,tai tikra tiesa.Jau planuoju sodinimą savo gana nedideliame darže. thumbup.gif
Atsakyti
Mes auginam remontantines. Reikalauja labai mažai priežiūros. rolleyes.gif
Atsakyti
Pamulčiuokit- nesigailėsit.
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 08 28, 13:40)
Pamulčiuokit- nesigailėsit.

Kuo geriau mulciuoti?
As mulciavau pjuvenomis... mastau gal zole geriau butu?

Ir avietes megsta labiau pavesi ar saule?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 28, 16:07)
Kuo geriau mulciuoti?

Aišku, kad saulę, juk laukinės taip pat auga miško proskynose, kur saulėta. Pernai per vasarą mulčiavau žole ir pjuvenom, šiemet buvau labai nustebinta derliumi, tiek remontantinių(dabar noksta, bet uogos daug didesnės ir gražesnės, atrodo, kad net skanesnės g.gif nei pernai), tiek paprastų, vasarinių. Ir palyginimui su pernykščiais metais, galiu pasakyti, kad labai sutankėjo, nauji ūgliai išaugo į aukštį apie 2 metrus. Tikrai verta.
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2012 08 28, 16:31)
Aišku, kad saulę, juk laukinės taip pat auga miško proskynose, kur saulėta. Pernai per vasarą mulčiavau žole ir pjuvenom, šiemet buvau labai nustebinta derliumi, tiek remontantinių(dabar noksta, bet uogos daug didesnės ir gražesnės, atrodo, kad net skanesnės g.gif nei pernai), tiek paprastų, vasarinių. Ir palyginimui su pernykščiais metais, galiu pasakyti, kad labai sutankėjo, nauji ūgliai išaugo į aukštį apie 2 metrus. Tikrai verta.

Pritariu visu 100 proc. ta pai padariau pernai rudeni ir siemet pavasari. krumai veslesni, didesni, tankesni, o uogos dideles ir grazios ir daug ju. tik nezinia ar visos suspes prisirpti. 4u.gif
Atsakyti
Kas auginate, jūs čia prie namų keletą sodinukų ar daugiau turite?
Atsakyti
nieko sunkaus biggrin.gif musu visa prieziura rudeni nusiskint uogas, o veliau nupjaut sakas. Pavasari atzelia, per vasara isiauga, o derlius toks,kad nesuvalgom. Netresiam.
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 08 28, 14:07)
Kuo geriau mulciuoti?

Dėl saulės teisybėsmile.gif
Aš avietėms varau viską, kas daržui nelabai ar per stambu. Pagaliai, šakaliai nuo genėjimo atlikę... Pjuvenos žinoma super, pažiūrėk, kaip kirtavietėse miške subujoja avietės. Rudenį sugrėbiu viską po sodo tvarkymo, avietės pas mane vietoj buvusios komposto duobės, viską suryja ax.gif
Atsakyti