Įkraunama...
Įkraunama...

Avietės

QUOTE(Paladė @ 2015 02 22, 20:53)
jei lizdą surasit, tai labai paprasta

Širšių lizdas tai gal ir įmanoma surasti, bet ką daryti su kaimynų bitėmis doh.gif Iki pernai metų nemačiau problemų, bet pernai baisu buvo eiti prie uogų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 02 22, 20:47)
O kur statyt? šalia aviečių ar kaip tik toliau? Ir kokiais tarpais tuos bambalius išdėliot? Skaičiau kad vynuogėms kas pora metrų prie pat sodinukų eilės... Mes praeitais metais su alaus bambaliais bandėm - nulis efekto verysad.gif  .

Sirses ypac megsta kurmiu israustus urvus. Deliojom vejoje kas du metrus (pas mus 40 aru vejos), kokius 7-8 buvom sustate.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2015 02 22, 22:25)
Sirses ypac megsta kurmiu israustus urvus. Deliojom vejoje kas du metrus (pas mus 40 aru vejos),  kokius 7-8 buvom sustate.

Jetau kaip tie bambaliai ūkyje sueina, nespėju rinkt, reiks tikriausiai prašyt kad visi man neštų. Pas mus irgi kažkur apie 40 arų vejos. Bus papildomas dekoras lotuliukas.gif

Žinau dėl urvų, esam radę pora kartų savo vejoje, bet aplink ganomos pievos, kiek sekėm tas širšes niekaip nepavyko urvo rast. Net keista, nes palėpėje vienas lizdas buvo, o jos teritorinės... manėm išnaikinom, bet pradėjo iš kažkur kitur skrist. Įdomu ar galėjo lizdas "persikraustyt" g.gif ?

Nesu girdėjus kad bitės avietes niokotų g.gif , tik kad žiedus lanko. Be to jos gan anksti "eina gult", ir lietingą dieną nelabai mėgėjos skraidyti, tai galim uogas nusirinkt.
Atsakyti
QUOTE(bytte @ 2015 02 22, 21:46)
Nesu girdėjus kad bitės avietes niokotų g.gif , tik kad žiedus lanko. Be to jos gan anksti "eina gult", ir lietingą dieną nelabai mėgėjos skraidyti, tai galim uogas nusirinkt.

Būtent ir man tai buvo iš pradžių netikėta, bet vėliau tuo įsitikinau :unsure:Uogos būna tarsi apčiulptos. Kelis kartus pernai beskinant ir "įsegę buvo". Sėdi ant uogų ir tikrai ne dėl to, kad pailsėtų pusiaukelėj biggrin.gif Kad jos labai anksti eina gult, tai nepasakyčiau, o be to mėgstu vis nueiti į avietyną pasmaguriauti, ir vaikas vis nubėga pasiuogauti. O ir uogom nuskint reikia laiko doh.gif Jau tikrai neaviečiausiu po apšvietimu schmoll.gif

Per lietų nei nesiruošiu aviečiaut, nebent ilgalaikiai užeina ir kitos išeities nėra schmoll.gif
Atsakyti
Jetau kaip tie bambaliai ūkyje sueina, nespėju rinkt, reiks tikriausiai prašyt kad visi man neštų. Pas mus irgi kažkur apie 40 arų vejos. Bus papildomas dekoras lotuliukas.gif

Kaimynka darze sustato ant stagaru, kas pusmetri - metra. Tai pakrizendavom, kad bambaliai darze dygsta. Ale ji jais nuo kurmiu saugosi. Bet vat sirsiu lizdus du radom ir tai draugu deka, kurie pamate nusileidimo taka.
Papildyta:
QUOTE(vera.vera @ 2015 02 22, 22:05)
Būtent ir man tai buvo iš pradžių netikėta, bet vėliau tuo įsitikinau :unsure:Uogos būna tarsi apčiulptos.  Kelis kartus pernai beskinant ir "įsegę buvo". Sėdi ant uogų ir tikrai ne dėl to, kad pailsėtų pusiaukelėj biggrin.gif 

Bites badauja.
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2015 02 22, 22:12)
Bites badauja.

Aš ir taip manau, nes kaimynystėje du bitynai, abu gana dideli, turbūt pritrūksta joms maisto rolleyes.gif
Atsakyti
nes palėpėje vienas lizdas buvo, o jos teritorinės... manėm išnaikinom, bet pradėjo iš kažkur kitur skrist. Įdomu ar galėjo lizdas "persikraustyt" g.gif ?

galėjo, jei sunaikinot lizdą, kai didžioji dalis išskridusių buvo. ėmė ir susuko kitur. lizdą naikinti reikia vėlai vakare. palauki, kol masiškai parskris ir pripurški "kobros". vsio. labai paprasta.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 02 23, 08:55)
galėjo, jei sunaikinot lizdą, kai didžioji dalis išskridusių buvo. ėmė ir susuko kitur. lizdą naikinti reikia vėlai vakare. palauki, kol masiškai parskris ir pripurški "kobros". vsio. labai paprasta.

Taip dienos metu nebent kvailys gali lysti prie širšių lizdo, purkškėm kai visai sutemo, ir nebeskraidė jos. Bet neišdvėsė po pirmo purškimo, matyt kobra kažkokia nupušus buvo, tai kartojom dar sekantį vakarą. Gal dieną po purškimo ir išgabeno motinėlę. Šiaip labai keista kad neišdvėsė, nes vienais metais širšuolai buvo įsiveisę sienose, ir tai išnaikinom per vieną kartą. Pas mus ten geros matyt sąlygos tokiems padarams veistis, retai kuriais metais lizdų kokių nerandam: tai sienose, tai kurmerausiuose, tai palėpėj. Šiemet pavasarį planuojam kabint dirbtinį lizdą, sako atbaido motinėles. Tik vat pirkt kažkaip nesinori... bandysiu pati gamint.
Papildyta:
QUOTE(vera.vera @ 2015 02 22, 23:17)
Aš ir taip manau, nes kaimynystėje du bitynai, abu gana dideli, turbūt pritrūksta joms maisto rolleyes.gif

O jai kaimynui pasakytumėt jis savo bičių neprimaitintų? nes kitaip tektų jums bites cukraus sirupu nuo aviečių viliot.
Atsakyti
Gal kas auginate ramontantines avietes ATLANT? Kokie atspliepimai?
Atsakyti
sveikutes,kaimyne pasake vieninteli buda kuris tikrai isgina kurmius,tai kates tualeto turinys,ji suberti i urvus ir uzspaust lotuliukas.gif dvokia tai baisiai bent jau man,tai patikejau,uzaiprase is mano kates jau lotuliukas.gif vyras zvenge,kad jau net kakuciais dalinsimes doh.gif pas mane tik ant lapkricio ir per ziema iki pavasario jie teisrausia,paskui per siltaji sezona dingsta,tai kolkas nekovoju niekaip pati,ziema negaila,lai rausias cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Gyvaciuke89 @ 2015 03 07, 14:51)
sveikutes,kaimyne pasake vieninteli buda kuris tikrai isgina kurmius,tai kates tualeto turinys,ji suberti i urvus ir uzspaust  lotuliukas.gif  dvokia tai baisiai bent jau man,tai patikejau,uzaiprase is mano kates jau  lotuliukas.gif vyras zvenge,kad jau net kakuciais dalinsimes  doh.gif pas mane tik ant lapkricio ir per ziema iki pavasario jie teisrausia,paskui per siltaji sezona dingsta,tai kolkas nekovoju niekaip pati,ziema negaila,lai rausias    cool.gif

o su vapsvom visa vasara pragyvenom,apsigyveno neprieinamose vietose name,tai teko lakstyti vis nuo ju,tokios ikyrios ir atkaklios,puola ir viskas,tai viena kori jau panaikinau,o prie kito nezinau kaip dasigauti,po lentutem prie stogo yra,virs balkono,labai aukstai,tokiu kopeciu nera,o ir nebutu kas rizikuos lipt tiek doh.gif galvojau gal makroflekso pripurkst,kad uzkimstu ta tarpa,bet iskels lentutes... g.gif neisivaizduoju kaip cia pakovojus,nes virs balkono,tai ne rubu neimanoma iseit padziaut,sukyla,puola...
Atsakyti
Is rudens nenukirpau avieciu blush2.gif Kada dabar butu galima tai daryti ir kiek daugmaz nuo zemes palikti? aciu
Atsakyti
Mes netoli žemės nukirpę, nes norim vėlesnių uogų. Tada jos būna gražios ir didelės.
Galit palaukti kol jos pradės busti, leisti lapelius, tada matysit kur pjauti. Dabar dar jos miega. Aną dieną saviškes sode apžiūrėjau.
Gal kiti kitaip daro, tikslingiau. Nepasakyčiau, kad pas mus uogų mažai. Matyt jos nesiskundžia.
Atsakyti