Įkraunama...
Įkraunama...

Pirkimo manija - rimta priklausomybė?

Sveiki,
susidūriau su tokia problema, kad mano artimas žmogus (ne antra pusė, niekaip neatitaikiau reikiamo skyrelio koncepcijos), žmogus perkopęs gerokai 5-tą dešimtį pradėjo tikrąja to žodžio prasme kaupti daiktus, pagrinde tai yra grožio prekės, nauji sijonėliai, suknelės, batai, bateliai, kurie tikrai nebetelpa namuose, pinigėlių netrūksta, bet tokia manija verčia nerimauti, nežinau kaip atvesti į protą, siūliau eiti pas psichologą, tai sukelia tik juoką.
Puikiai suprantu, gyvename vakarų pasaulyje, kur pirkimas lygus pramoga, žmonės perka, išmeta, vėl perka, tai tarsi savotiškas laisvalaikio būdas, bet šiuo atveju riba peržengta. Prieš savaitę pasidarėme kapitalinį tvarkymą, daug kas keliavo šiukšlinėn. Pasižadėjo, kad į parduotuves nei kojos, bet... Taigi kuo toliau, tuo labiau esu įsitikinusi, kad čia rimta priklausymobė, kaip koks alkoholizmas. Kiekvieną dieną po 3-5 naujus pirkinius, pagrinde skudurai, tik grįžus ima demonstruoti, o man jau verkti norisi, nežinau ką daryti, bandžiau kažkokių straipsnių ieškoti, nieko nerandu. Gal bus pasiūlymų, kaip elgtis artimiesiems, kaip padėti žmogui apsėstam tokios priklausomybės, kaip atverti akis, ko imtis, atrodo tokia ir problema, niekam neskauda nuo to, bet baisu, kad už to slypi kažkas daugiau, galbūt kažkokia depresijos forma ir panašiai.
Atsakyti
O ka ji pati (kaip supratau tai - moteris) apie tai sako? Kam perka daugiau nei reikia? Ji pati nepripazista, kad tai problema? Nuo ko tai prasidejo? Jei pirkimas jai teikia dideli malonuma ir ji nemano kad tai problema, turbut bus sunku itikinti priesingai g.gif Gal reiktu kaip nors atitraukti ja nuo to, pasiulyti kokia kita veikla, pvz. pasivaikscioti po miska, o ne po parduotuves. Jei turi bendraamziu draugu, galbut praleisti daugiau laiko ju kompanijoj. Jei pinigeliu netruksta ir megsta grozio prekes, tai gal verciau pasiulyti nueiti pas kosmetologe, masaziste...?
Atsakyti
JEI ji:
*Perka is savo pinigu
*Po visokiu taip sakant 'skuduru' pirkimo jai lieka pakankamai pinigu butinoms islaidoms, nereikia gyventi pusbadziu ar begti pas kaimynes skolintis
*Nera apsesta pirkimo, tai yra jei negaletu iseiti i miesta kuri laika, jos neapimtu isterija ir panasiai. Jei pirkimas jai yra pomegis, laisvalaikis o ne butinybe.

Tada nemanau kad jus turit kistis i tai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inevitable @ 2012 09 04, 14:01)
JEI  ji:
*Perka is savo pinigu
*Po visokiu taip sakant 'skuduru' pirkimo jai lieka pakankamai pinigu butinoms islaidoms, nereikia gyventi pusbadziu ar begti pas kaimynes skolintis
*Nera apsesta pirkimo, tai yra jei negaletu iseiti i miesta kuri laika, jos neapimtu isterija ir panasiai. Jei pirkimas jai yra pomegis, laisvalaikis o ne butinybe.

Tada nemanau kad jus turit kistis i tai.  smile.gif


tai kad yra matyt jei po 3-5 pirkinius kasdien.

http://supermama.lt/...t/view/3070/78/
Atsakyti
Kokios vertes tie pirkiniai? g.gif Pvz. sijonas uz 200 lt ar uz 30?
Atsakyti
Anksciau i parduotuves man uzeiti budavo tikras pragaras. Pasimatuodavau kelis daiktelius - pasidarydavo tikraja sio zodzio prasme - bloga. Tiesiog skrandzio turinys sukildavo i virsu. Taigi rubus pirkdavo vyras.
Tada atsirado pirkimas internetu. Nezinau kas siuo atveju dziugina. Ar pats procesas ar daikto gavimas. Turbut labiau procesas. Ieskai, ieskai pigiau, renkiesi, galvoji prie ko priderint, randi, uzsakai, lauki.. Sulauki, pasimatuoji ir i spinta. Ieskai toliau. Tada ieskai kazko tinkamo prie to, ka jau ikisai i spinta. Paskutiniu metu kruva problemu namie, tad sis budas - pirkti - labai pakelia nuotaika. Bent man. Galiu nepirkti puse metu nieko, bet va uzeina daugiadienes, per kurias turi po 2,3 daiktus nusipirkt. Turbut tai priklausomybe. Aisku zmogus turi pats kovot su savim ir niekas aplink jam nepades. Niekas i prota jo neatves, jei jis pats nenuspres viena diena nustot pirkt. Vienam baigsis pinigai ir jis sustos tik tol, kol ju vel atsiras. Kitas gal ir pats gali sustot. Man artimas zmogus pirko pirko pirko, kol as ji pradejau gedint, drausmint ir visaip kitaip pasakoti, kad tai yra blogai. Ar jis nustojo? Ne, jis pradejo pirkti man nezinant. Taigi pirmiausia reikia issiaiskint to pirkimo priezastis ir tik tada bandyti padeti.

P.S SM maciau liniuote - NEPERKU JAU 64 DIENAS biggrin.gif
Atsakyti
Man atrodo moteris nesijaucia laiminga ir kazkokius savo poreikius bando uzpildyti tais pirkiniais. Gal ji nuobodziauja, gal truksta adrenalino ir skonio gyvenime , o gal tiesiog tai budas uzsimirst ir pabegt nuo problemu.O gal jauciasi negrazi ir mano ,kad visos tos priemones pades issaugot jaunyste?
Be to pats procesas irgi gali teikti dziaugsma. Uzeini i parduotuve, esi klientas, apie tave sokineja pardavejos, matuojiesi ,tau patarnauja, gal taip savotiskai gauna demesio ,kurio truksta , o jei parduotuves prabangios, tai dar ir statuso pojuti .
Pastebejau dar viena niuansa: jei vaikysteje patirta nepritekliaus, veliau zmones tarsi nori atsigriebti ,kaupti . Tarsi jauciasi saugiau apsupti daiktu g.gif
Deja, smokey eyes, jus nelabai kuo galite padeti ,nes tai tik to zmogaus problema, ir jei jis yra neigimo fazeje, nera atviras pats su savimi , tai jus nieko, deja, padaryti cia negalite. Geriausi vaistai butu -tuscia pinigine 4u.gif
Atsakyti
Pirma mintis - įsimylėjo. Bet ji po biški atkrenta... Gal moteris sunkiai pergyvena organizmo pokyčius, būdingus tokiam amžiuj (kalbu apie klimaksą), bijo sentavės ir tą jausmą trumpam paskandina po naujais pirkiniais?
Atsakyti