Įkraunama...
Įkraunama...

Organizmo valymas

Paskutiniame zurnalo Pradziu pradzia numeryje yra straipsnis apie organizmo valyma Zveryno naturlaios medicinos centre. Aiskinama, kad vaiko alergija priklauso nuo to, ka nestumo metu valgo mama. kad jei vaiko kasa is prigimties silpna, jei jis II kraujo grupes ir t.t. ligos neisvengiamos. tai yra tikru tikriausia nesamone!!!!!!!!! Jie aiskina, kad nesciajai negalima valgyti jokiu miltiniu produktu (net duonos), jokiu pieno produktu ir t.t. Is tikruju pasipiktinau tokiu zurnalo straipsniu ir jo teikiama rekjlama. Pries kiek laiko domejausi siaip medicinos centrais, kalbejausi su gydytojais, su pacientais, mano straipsniai buvo spaudinti zurnale Ieva. galiu cia pateikti kelias istraukas:

Jelena Tulčina, Žvėryno natūralios medicinos centro vadovė. “Kai nėra geresnės metodikos, padedančios nustatyti, kokie maisto produktai tinka organizmui, galima vadovautis mityba pagal kraujo grupes. Šios mitybos rekomendacijos dar niekam nepakenkė. Vis tik pagrindinis stresas mūsų organizmui – netinkama mityba. Valgant netinkamus organizmui maisto produktus, dėl reakcijų, vykstančių su nevirškinamo maisto likučiais, žūsta limfocitai. Silpsta imunitetas. Kai reikia kovoti su virusais ir bakterijom – limfocitų trūksta. Suvalgius netinkamo maisto produkto ir jam sąveikaujant su limfocitais, jie plyšta. Išsiskiria fermentai, todėl organizme vyksta bendra reakcija. Visos lėtinės ligos (bronchų astma, sąnarių ligos, migrena) – slapta alergija netinkamiems maisto produktams. Atliekame maisto nesuderinamumo tyrimą. Paėmus kraujo mėginį, išbandoma 110 maisto produktų, galinčių sukelti organizmo netoleranciją. Tai tiksliau, nei mityba pagal kraujo grupes, ir rezultatai daug geresni.
Atlikę tyrimus, pastebėjome dėsningumų, todėl niekam nerekomenduojame valgyti pieno produktų, saldumynų, miltinių patiekalų ir duonos su mielėm, nes šie produktai daugumai sukelia slaptą alergiją. Angliavandenius ir baltymus reikia valgyti tik atskirai, nes šios medžiagos virškinamos skirtingose virškinimo sistemos vietose (produktas geriau pasisavina, nelieka nesuvirškintų medžiagų, kurios teršia organizmą), gerti galima tik prieš valgį.”

Atrodo, ši JAV, Australijoje, Europoje, Rusijoje populiari teorija – nauja mitybos pagal kraujo grupes atmaina, patobulinta, papildyta kitų dietų teiginiais, bet vis tiek neatsakanti į visus kylančius klausimus. Ši teorija kiek artimesnė tradicinės medicinos propaguojamai mitybos piramidei. Nesiūloma visiškai atsisakyti mėsos ar kokių kitų produktų, tačiau, jei netinkamai valgant žūsta limfocitai, kodėl to neparodo kraujo tyrimas? Iš tiesų, daliai žmonių, netoleruojančių kai kurių maisto produktų gali vykti reakcija su virškinimo trakte esančiais limfocitais, tačiau šio netoleravimo požymiai pasireiškia netrukus po valgio, bet ne slapta. Kodėl ne visi žmonės, valgantys tai, ką mėgsta, serga lėtinėmis ligomis? Pradėkime nuo pasiūlymo angliavandenius ir baltymus valgyti tik atskirai. Tai – kertinis Šeltono dietos akmuo. Iš tikrųjų juk mūsų organizmas pritaikytas valgyti mišrų maistą, jis gamina pakankamą kiekį visų reikalingų fermentų, kad būtų suvirškinta ir mėsa, ir bulvės. Taip maitinantis iš tikrųjų gana greitai suliesėjama, tačiau riebalų skaidymo proceso metu labai padidėja bendras organizmo rūgštingumas, sutrinka rūgščių ir šarmų pusiausvyra. Rūgščių perteklius neigiamai veikia organizmą, “ištraukdamas” iš kaulų vertingas mineralines medžiagas. Vargu ar rasite bent vieną produktą, išskyrus kiaušinio baltymą, kurį sudarytų vien tik baltymas, vien tik riebalai ar vien tik angliavandeniai. Dietologai nurodo, kad taip maitinantis organizmas atpranta normaliai virškinti ir, pavalgius kiekvienam lietuviui įprasto maisto - gali sutrikti virškinimo procesas, tuomet iš tikrųjų turėsite problemų. Nacionalinio Sveikatos Instituto (Sankt-Peterburgas) vadovas, gydytojas R.S. Minvalejevas sako, jei iš tikrųjų būtų sveikiau valgyti Angliavandenius ir baltymus atskirai, mūsų protėviai nebūtų sukūrę koldūnų. Angliavandenius ir baltymus valgant atskirai iš tikrųjų sulieknėsite, bet ne dėl to, kad ši dieta tobula. Tiesiog kontroliuosite save ir atsisakysite piragaičių, tortų ir kitų skanumynų, kurie dažniausiai būna labai kaloringi.
Siūloma atsisakyti pieno produktų. O juose yra apie 20 amino rūgščių, kurios yra labai vertingos. Pieno produktuose yra vitaminų, riebiųjų rūgščių, makro ir mikro elementų, pavyzdžiui, kalcio, kurio kituose produktuose yra labai mažai.
Jei mielės daugeliui žmonių sukelia slaptą alergiją, tikriausiai neturėtume nė vieno sveiko ir gerai besijaučiančio krepšinio sirgalio. Juk Lietuvoje alus tikriausiai galėtų būti vadinamas mėgiamiausiu tautos gėrimu.

Natūralus, reiškia gamtinis, prigimtinis… “Ar esate matę dramblį, kuris statytų sau klizmą”,- apie žarnyno valymą kalbėjo dietologė Aušra Jauniškytė.
“Žarnyno valymas pagrįstas senovine autointoksikacijos teorija, teigiančia, kad žarnyne esantys medžiagų apykaitos produktai ir nesuvirškintos maisto medžiagos gali nuodyti organizmą ir sukelti daugelį, jei ne visas, organizmo ligas. Devynioliktame amžiuje ši teorija buvo tapusi medicinos doktrina ir suteikė visas sąlygas išpopuliarėti “šarlataniškam žarnyno valymui”. Gydytojai, šiandien atliekantys panašias procedūras ignoruoja mokslo tiesas”, - apie hidrokolonoterapiją sakė profesorius E.Ernst
. Beje, dar 1985 metais Kalifornijos Sveikatos Departamento Infekcinių ligų Skyrius pareiškė:”Žarnyno valymo procedūros turi būti uždraustos. Jos yra ne tik nenaudingos, bet ir žalingos”. Šiai nuomonei pritarė ir Tarptautinė Taryba prieš Žalą Sveikatai.

labai tikiuosi, kad pagailesite saves ir savo kudikiu ir nepulsite klausytis zmogaus, kuris dirba ne pagal savo specializacija.
Atsakyti
aciu uz issamia informacija. tikrai naudinga ir yra apie ka pagalvoti isgirdus ivairiu atsiliepimu ir nuomoniu. saunu, kad kazkas pasiroopina ir tokiom temom thumbup.gif
Atsakyti
Jei kam butu idomu, galeciau atsiusti paskaitymui visa straipsni su tikrai issamia info. smile.gif
Atsakyti
seniau tevai specialiai man iskirpdavo skelbimus del zarnyno valymo, nes esu labai viskam alergiska, ir zarnynas durniuoja uzmirsus isgerti bent viena zuvu tauku kapsule. bet keli gydytojai atkalbejo nuo to valymo, motyvuodami, kad tokiu budu panaikinama l daug teigiamu zarnyno bakteriju.

stebukliuke, ar galiu taves paprasyti to straipsnio?
Atsakyti
QUOTE (Svajotoja @ 2004 07 16, 14:35)
seniau tevai specialiai man iskirpdavo skelbimus del zarnyno valymo, nes esu labai viskam alergiska, ir zarnynas durniuoja uzmirsus isgerti bent viena zuvu tauku kapsule. bet keli gydytojai atkalbejo nuo to valymo, motyvuodami, kad tokiu budu panaikinama l daug teigiamu zarnyno bakteriju.

stebukliuke, ar galiu taves paprasyti to straipsnio?

Zinoma, Svajotoja biggrin.gif Tuojau atsiusiu tau straipsni rolleyes.gif
Is tikruju tikiuosi, kad bent keli zmones nepadarys sau zalos, valydamiesi zarnyna ir t.t.
Atsakyti
aš irgi galvoju, kad žarnyno valymas- visiška nesąmonė blink.gif , geriau vandens daugiau atsigert, daržovių, vaisių pavalgyt...
Atsakyti
na, sutinku, kad nestuke.gif pieno produktų, kokių riešutų, citrusų, medaus ir šokolado reikėtų saikingiau naudot, ypač tom, kurios pačios alergiškos kam nors.

bet jau kokiom klizmom valytis ar dietos kokios laikytis tai schmoll.gif

nebent daugiau vandens gert mirksiukas.gif
Atsakyti
Tulcina sako,kad nera ko naikinti,jei zarnynas uzterstas(ta prasme ten jau beveik ir taip nera geruju bakteriju). Gerosios bakterijos po zarnyno valymo sugrazinamos "Lepicol" preparatu. Be to,JAV buvo atliktas tyrimas:daug zmoniu po mirties atliko zarnyno skrodimus ir pamate,ka ten viskas beveik "uzakmeneje" per tiek metu nuo nevalymo,be to rasta nemazai parazitu. blink.gif (dantis tai juk valom) blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
nezinau man kazkaip idomiai skamba tas organizmo valymas manau taip pat kaip tos kurios mano kad reikia daugiau gerti vandens ir valgyti sveika maista daugiau svieziu darzoviu ir vaisiu ir nevalgyti tu produktu kuriems esi elergiskas ir svarbiausia nepersivalgyti
Atsakyti
As pries pastojima dariausi zarnyno valyma. Ir siaip visada derinu maista, bet ko nededu i burna. Koks rezultats? Man 8 savaite, o jauciuosi zveriskai gerai! Jokiu pykinimu- vemimu, skausmu. Kazkur skaiciau, kad pykina tas, kuriu organizmas toksikuotas. O, kadangi, po mano stogu gyvename jau dviese- manoji svara jam tinka ir maniskis bujoja! Kaip gine sako: Tau idealiai tinka nestumas. Ir kraujas geras, ir plaukai auga-zvilga, ir oda veido susitvarke! Gimdyk ir gimdyk!
Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2007 05 21, 16:27)
As pries pastojima dariausi zarnyno valyma. Ir siaip visada derinu maista, bet ko nededu i burna. Koks rezultats? Man 8 savaite, o jauciuosi zveriskai gerai! Jokiu pykinimu- vemimu, skausmu. Kazkur skaiciau, kad pykina tas, kuriu organizmas toksikuotas. O, kadangi, po mano stogu gyvename jau dviese- manoji svara jam tinka ir maniskis bujoja! Kaip gine sako: Tau idealiai tinka nestumas. Ir kraujas geras, ir plaukai auga-zvilga, ir oda veido susitvarke! Gimdyk ir gimdyk!


Čia ne nuo to priklauso, aš irgi nesu nesveiko maisto šalininkė, bet jokių valymų nedariau, bet irgi jaučiuosi puikiai ir nevemiu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 21 gegužės 2007 - 15:55
sveikos.Pries nestuma ir as dariausi zarnyno valymus (turbut nera slykstesnio jausmo) nes liepe Naturalioj medicinoj, valgiau ka reikejo po maisto netoleravimo testo (maistas buvo ziauriai sudetingas.Labai daug produktu netiko)buvo mazos be proto porcijos.Kas is to as numeciau po visu kankinimusi 10 kg bet vyras ir mama griestai uzdraude daugiau man ten lankytis ir taip maitintis.Nes mano organizmui reikedavo daugiau nei buvo leidziama.As vaiksciodavau isbalusi kaip popierius- isvis be spalvos.Pradejo skrandi skaudeti be protiskai ir budavo net iki alpimu beveik,uzkietejo viduriai.Nuejusi sakydavau kad man labai blogai ka daryti? o ji tik sakydavo jog viskas ok.jai nori svorio numesti - tu privalai.
Tik baigiau tas nesamones iskart sugriso apie 15 kg atgal. verysad.gif Ejau pas gastro gydytojus tyrimus darytis.Gydytojas rekt pradejo.Sako pazystu as ta Tulcina ir jos metodika.Jai daugiau pas ja lankysies as tau nepadesiu.Nes musu gydymas nieko nertas bus.Sako kas antra paciente su skrandzio zaizdom kaip as ateina po tos Tulcinos.Tai va....
Paskui bendradarbe atejo nauja ir ji buten buvo dirbusi pas ja.Kaip papasakojo kaip ir kas ten istikruju vyksta.... Tai as ja i kaleima pasodinciau uz tokius dalykus....................... ph34r.gif gun_bandana.gif gun_smilie.gif
Atsakyti