
Lasisa man dzin, jos galiu visur nusipirkt visokiausiai paruostos, bet niekur nerandu labai jau "proletarisko" recepto - kaip pasisudyt kilkiu. Ju pas mus buna tik saldytu. Jau taip noreciau sudytu, kaip senais tarybiniais laikais, tokiu su kalendros grudeliais - bandziau saviveiklauti, snipstas gavosi.

o as nededu cukraus nes jo paskirtis paryskinti spalva ,bet naudoju daug kvepenciu pipiru ir lauro lapu/aisku butinai druska ir krapai/
o mes darom visai paprastai, 1 šaukštas cukraus, 1 šaukštas druskos (valgomi) šviežių krapų smulkiai supjaustytų, viską įtirnam į lašišos filė, uždengiu indelyje su dangčiu,įdedu į šaldytuvą kokiai dienai. Išėmus supjaustau į gabaliukus, kiek suvalgom pasilieku o likusius suvynioju į foliją (aliuminio) ir įdedu į kamerą. Atšaldyta niekuo nesiskiria nuo šviežios.
O su cukrum skaniau išsisūdo, skonis geresnis
O su cukrum skaniau išsisūdo, skonis geresnis

QUOTE(Amalia @ 2006 07 11, 11:44)
Lasisa man dzin, jos galiu visur nusipirkt visokiausiai paruostos, bet niekur nerandu labai jau "proletarisko" recepto - kaip pasisudyt kilkiu. Ju pas mus buna tik saldytu. Jau taip noreciau sudytu, kaip senais tarybiniais laikais, tokiu su kalendros grudeliais - bandziau saviveiklauti, snipstas gavosi. 

As sveciuose valgiau konservuotas, tai labai nustebau, kad dar tokio daikto buna musu prekybos centruose mazose skardinese parduodamos, tai ir vargti nereiks.

O lasisu receptukai labai faini.

QUOTE(jurgita K @ 2006 05 22, 06:41)
o as darau labai paprastai.
Mane viena vireja pamokino
Paimi gabaleli lasisos, sumaisai sauksta cukraus su dviem saukstais druskos ir ta misini uzberi ant lasisos,lekste i kuria viska sudejai apvynioti plevele.Geriausia palikti per nakti saldytuve,nors sake jau po 3-4val gali valgyt.
ryte nupili atsiradusi skystima,nuplauni ir jau gali valgyt. 


Paimi gabaleli lasisos, sumaisai sauksta cukraus su dviem saukstais druskos ir ta misini uzberi ant lasisos,lekste i kuria viska sudejai apvynioti plevele.Geriausia palikti per nakti saldytuve,nors sake jau po 3-4val gali valgyt.


as lygiai taip pat darau


As tai sudimais neuzsiimu, turiu kitoki recepteli.
Isspaudi kokiu 4-5 citrinu sultis ir sudedi i jas lasisos gabalelius.
Po 20 min galima valgyti. O valgoma mirkant i soju padaza su prancuzisku batonu.
O aš lašišą padruskinu, papipirinu, kalendra pabarstau, perlieju aliejumi ir pusvalandžiui į dėžutę

Reikia išbandyti keletą receptų ir išsirinkti labiausiai patikusį.Daugelį išbandžiau ir dabar ruošiu taip-lašišą perku naturalią ,ne file,išpjaunu kaulą,nugaros odos neperpjaunu,gausiai apšlakstau 2 citrinos sultimis,itrinu druskos ir cukraus mišiniu,pabarstau citrinpipiriais ir pora šaukštų degtinės,suspaudžiu puseles,dar kuo nors prispaudžiu ir į šaldytuvą.Kitą dieną nupilu atsiradusį skystį ir pradedu naudoti.

O per kiek laiko reikia suvartoti sudyta lasisa? Neisivaizduoju koki gabala sudyti. Ar ilgai issilaiko?
QUOTE(aitta @ 2006 11 02, 10:00)
O per kiek laiko reikia suvartoti sudyta lasisa? Neisivaizduoju koki gabala sudyti. Ar ilgai issilaiko?
man sake, kad iviniota i folija sudyta lasisa ilgai issilaiko, bet man labai greit sugedo per kokias keturias dienas


Jau pasisūdžiusią lašišą galima įvynioti į folgą ir laikyti šaldiklyje,jinai nelabai sukietėja,. nes turi druskos.Paimi kai nori,atsipjauni-šalta gražiai pjaunasi,ir vėl atgal.Gana ilgai galima po truputį skanauti,skonis nepablogėja.
