Įkraunama...
Įkraunama...

Korupcija Vilniuje

Sveiki mielieji,

persikelus gyventi i Vilnių buvau labai nustebinta. Tiesiog nesitikejau, kad gyvenime gali būti tiek daug neteisybės ir nelygybės.
Supratau viena dalyka, kur pinigai ten - pirmenybe. Kitaip tariant - tikra korupcija.
Galiu pasakyti, kad man tai kelia pykti, pvz. jeigu taikoma paslauga yra nemoka, tai turi suprasti, kad uz ja reikia susimoketi. Vadinasi, jos gauti ir negali, nes visi iprate yra gauti pinigu (t.y. kysi), ypac valstybines istaigas turint omenyje.
Mielieji, ar Jus linke taikytis su tokiais vykstanciais procesais, t.y. su kysiais ar vis delto megintumete kovoti?

Pasipasakokite su kokiomis korupcinio pobudzio nusikalstamomis veikomis esate susidure?ar tarkim teks susidurti?
ar butume linke sias problemas spresti ne vieni, pasitelkiant kitu pagalba?smile.gif
Atsakyti
Nežinau kaip jūs, bet aš tai tiesiogiai nukentėjau nuo to, kad nedaviau vienai Vilniaus klinikos gydytojų grupei kyšio. Manes labai aiškiai paprašė, pasakė ką už tai gausiu, o aš nedaviau. Ir dar teisėsaugai pranešiau.... pasekmė - dar ir dabar tąsausi po tą kliniką smile.gif buvo tokių žmogiškų pykčio akimirkų, kai net buvau pasigailėjus, kad nedaviau, atseit būtų ramu.... bet iš tikro, tai ir dabar pasielgčiau lygiai taip pat. Neduočiau ir praneščiau teisėsaugai. O kaip jūs reaguojat į kyšio prašymą?
Atsakyti
Jei mano artimajam reiktu gydymo-duociau.Jei reikalautu kur kitur-priduociau STT
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 09 29, 15:26)
Jei mano artimajam reiktu gydymo-duociau.Jei reikalautu kur kitur-priduociau STT

tai kaip suprantu tiesiogiai kazkur kitur nera teke susidurti?smile.gif
Atsakyti
kiek gyvenu, nesu susidurusi su kysio prasymu. man sunkiau yra iduoti gydytojams dovana kaip padeka, vis imt nenori, turiu irodinet, kad esu visko pertekus ir todel dalinu kairen desinen biggrin.gif bet as is kitos planetos, tai nesiskaito turbut biggrin.gif
Atsakyti
Seimos daktare fabuose turejo israsyt nedarbingumo pazyma ir ilgai ziurejo laukdama... Ne nesiruosiau moketi. Parase, kur ji dings biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(baisike @ 2012 09 29, 15:54)
Nežinau kaip jūs, bet aš tai tiesiogiai nukentėjau nuo to, kad nedaviau vienai Vilniaus klinikos gydytojų grupei kyšio. Manes labai aiškiai paprašė, pasakė ką už tai gausiu, o aš nedaviau. Ir dar teisėsaugai pranešiau.... pasekmė - dar ir dabar tąsausi po tą kliniką smile.gif buvo tokių žmogiškų pykčio akimirkų, kai net buvau pasigailėjus, kad nedaviau, atseit būtų ramu.... bet iš tikro, tai ir dabar pasielgčiau lygiai taip pat. Neduočiau ir praneščiau teisėsaugai. O kaip jūs reaguojat į kyšio prašymą?

Labai sveikintinas elgesys 4u.gif Pačiai nėra tekę su tuo susidurti, bet tikrai pasielgčiau taip pat. Ir šiaip - jei daugiau žmonių nebijotų kreiptis į atitinkamas institucijas, tai manau su laiku korupcija tikrai sumažėtų, nes atsirastų viena,s antras, trečias, dešimtas... Žinoma reiktų daug kantrybės ir ne iškart pasikeistų viskas. O dabar dauguma su tokiu mastymu "ką aš vienas prieš visus padarysiu" schmoll.gif tai ir turim tokią situaciją.
Atsakyti