Įkraunama...
Įkraunama...

Bechterevo liga ( ankilozinis spondiloartritas)

Sveiki,

Ar kad anustate sia liga, buvo pas jus kraujyje :
* uzdegimo simptomu
* padidejes CRB baltymas

Nes yra itarimu siai ligai, bet kraujas nerodo jokiu uzdegiminiu procesu.
Genetinis tyrimas tik ateityje.

Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Helllen @ 2015 04 09, 10:41)
Sveiki,

Ar kad anustate sia liga, buvo pas jus kraujyje :
* uzdegimo simptomu
* padidejes CRB baltymas

Nes yra itarimu siai ligai, bet kraujas nerodo jokiu uzdegiminiu procesu.
Genetinis tyrimas tik ateityje.

Aciu!


Mano buvo viskas norma, tik genas teigiamas. Liga parode rengeno nuotraukos, o patvirtino MRT. Kraujas dar ir dabar, po 2 metu geras.
Atsakyti
Ar yra kam paskyrę biologinę terapiją dėl šios ligos? g.gif Ar realu ją gauti?
Atsakyti
Sveiki "likimo" draugai,

As taip pat sergu sia liga. Pirmus kartus liga pasireiske pries mazdaug 10 metu, taciau ja deagnozavo tik pries metus. Pirmieji pozymiai buvo duriantis skausmas klubuose, tai viename, tai kitame, paskui akiu uzdegimas. Gulejau ligonineje, dare visokiu tyrimu, veze net i aids centra, bet taip ir neissiaiskino nuo ko tas uzdegimas. O del klubu, pasake neva reteja kaulai. Po pirmojo gimdymo (pries 6 metus) liga siek tiek suaktyvejo, galvojau tai CP ir epiduro pasekmes, ir vis pora kart per metus vis tie skausmai man per klubus vaiksciojo. Kai neislipdavau is lovos, pavaiksciodavau i proceduras poliklinikoje, kazkuriam laikui pageredavo. Poliklinikoje neurologe pagusciojo peciais kad is kur man tokiai jaunai (26 metai ) tokios ligos (sake osteochondroze).
Po antro gimdymo liga labai paastrejo. Prasidejo visi pozymiai budingi bechterevo ligai. Sastingis po nakties, sunku kvepuoti, nusiciaudejus ar sukosejus veriantis skausmas, lovoje negaliu apsiverati, kol issijudinu praeina ir puse dienos, sumazejus judejimo laisve, pasilenkti su ramkom pasiekdavau tik kelius... Vaiksciodavau palinkus, formavosi kuprele, vos pakeldavau ranka ir prie didziausiu skausmu susisukuodavau plaukus. Kai nakti vos ne vergdama keldavausi po kelis kartus pasimankstinti kad vel nors kiek pamiegoti. Tada persirasiau i kita poliklinika, ir pasitaike truputi priciyozus neurologe ( nors aciu jai, kad ji pasake, kad cia ne jos pupos, kad man ne pas ja reikia eiti, o pas reumatologa), taigi taip atsiduriau pas puikia reumatologe, kuri be dideliu cackinimusi pasake kad zino kas man yra, taciau isitikinimui reikia padaryti rentgena ir mokama kraujo tyrima del antigeno.
O po diagnozes, kaip sakant gavus slapiu skuduru per veida, pakeiciau savo gyvenimo buda. Pradejau "vartoti " geriausia vaista -sporta. Po ligos diagnozes iskart gavau pilna reabilitacija, per kuria mano savijauta zymiai pagerejo ( buvau jau spejus pamirsti ka reiskia visa nakti miegoti be skausmu), po reabilitacijos iskart nusipirkau abonimenta sporto klube. 5 k. per savaite eidavau i kluba sportuoti. Kas antra diena aerobika vandenyje ir kitas dienas pilatesa, bei namie vis kas kokia valanda vis kazkoki pratimuka padarydavau, pvz pecius ratu pasukdavau, sukryziavus uz nugaros rankas atvesdavau mentis atgal, soku salsa ir pan.
Taigi praejus metams jauciuosi puikiai, vaistu negeriu ( ju prireikia tik labai kardinaliu oru pasikeitimo atveju, ir kai del nenumatytu priezasciu neturiu galimybes aktyviai pasportuoti ), pasidariau labai lanksti, pasitaisiau laikysena, beveik nera kupreles.
Svarbu, kad liga neprogresuotu ir jei bus taip kaip dabar, tai tikrai galima gyventi pilnaverti gyvenima ir but beveik sveika ir laiminga smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vas@rė @ 2015 11 11, 11:22)
Ar yra kam paskyrę biologinę terapiją dėl šios ligos? :hm Ar realu ją gauti?


As taip pat labai domiuosi siuo gydymo butu, idomus atsiliepimai.
Atsakyti
Man padejo, gal ir kitiems aktualu, sergu jau 14 metu, surakintas kaklas, iskrypes stuburas, tragiska laikysena, skausmai, nejo pasilenkti nei i viena puse labai pagelbejo Klaipedoje Eugenijus Sileika
Atsakyti