Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas Čekijoje, Vokietijoje

Atidarau naują temą, kadangi neradau tokios, kurioje būtų galima disutuoti apie slidinėjimą ne Alpėse ir ne Tatruose, o pvz., - Krakanošų ar Rūdiniuose (Erzgebirge) kalnuose.

Nepasiant to, kad regionas lietuvių tarpe nėra labai populiarus , tikiuosi, kad atsiras noriničų pasidalinti patirtim ar tieisog išsakyti savo nuomonę.


Mums Čekija imponuoja visų pirma dėl atstumo - tik viena diena kelio. Skristi mums per brangu, juolab su visu inventorium, o paaukoti keturias atostogų dienas vien kelionei (naktimis nevairuojame) - irgi nelabai. Be to, Čekijoje galima išsisukti be sniego grandinių (jei gerai parinksi gyvenamą vietą).

Kiti privalumai: nedidelės skipas kainos (šeima - tėvai ir vaikai savaitę gali slidinėti keliuose skirtinguose centruose, kurių bendras trasų ilgis svyruoja nuo 27 iki 40 km, už maždaug 1000 lt, o dienos skipas viename centriukyje suaugusiam kainuoja apie 60 l); maisto kainos (maistas pigesnis negu Lt, nereikia sukti galvos, kur čia pigiau pavalgius), nedidelis žmonių kiekis (nors, neturiu patirties, kaip ten būna per moskleivių atostogas).
Man čekai ir šiaip labai mieli, kultūringi žmonės, chamų eilėse ar erelių- kamikadzių ant trasų neteko pastebėti.

Praėjusią žiemą buvome Rokytnice, Krakanošų kalnuose:

http://www.rokytnice.com/de/skilaufen

Šalia vienas kito yra aštuoni skirtingi slidinėjimo centrai (centrai, ne trasos!) ir dar keletas nepaminėtų tinklalpyje apylinkėse, irgi labai netoli. Apsigyvenom kažlkur per vidurį ir važinėjom mašina, kelionė iki trasų trukdavo 10-15 min, kaskart vis į kitą, nenusibodo. Su parkavimu problemų nėra, daug kur jis nemokamas, vienoj vietoj užtaikėm į mokamą, kainos nesikandžioja.
Yra galimybė su vienu skipas sliidnėti visame regione, į kurį įeina Rokytnice su visais savo centrais ir dar neturi panašūs:

http://www.skiregion...geschichte.html


Patiko labai ir galvojome ten pat sugrįžti šįmet. Bet benaršydama užtikau dar pora įdomesnių alternatyvų.

Pirmas variantas: du ski centrai vienas šalia kito tarp Čekijos ir Vokietijos (kalnai - Erzgebirge, šeimai bendras skipas į abudu centrus savaitei kainuotų 279 Eurai, bendras trasų ilgis 27 km.

http://www.fichtelbe...de/indexall.php


Antras variantas: Čekija, Skiarena Krkonose. Tai šeši slidinėjimo centrai (Černá hora - Janské Lázně, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Velká Úpa, Malá Úpa, Svoboda nad Úpou), kuriose galioja vienas skipas. Bendras trasų ilgis - 36 km.

Čia kaip suprantu, dalis tų centrų:

http://www.pecpodsnezkou.cz/

Prie pat pastarojo varianto yra populiarusis Splinderuv Mlyn, nežinau, ar tai būtų privalumas, ar trūkumas g.gif

Apgyvendinimo kainos Čekijoje : normaliai įrengtas, tvarkingas butas 4-5 asmenų šeimai su virtuve netoli trasų kainuoja apie 1500 lt savaitei.

Be abejo, Čekijoje nerasi kurorto su 200 km ilgio trasomis, gerų keltuvų, didelio pasirinkimo apres ski. Trasos neilgos, keltuvai - bugeliai su retom išimtim.
Vaikams, pradedantiesiems ir žaliai-mėlynų trasų gerbėjams tinka idealiai. Yra ir raudonų, ir juodų trasų, bet aš, kaip atsargi ir lėta slidininkė, ieškau vietų, kuriose būtų neblogas pasirinkimas būtent lengvų ir labai lengvų. Čekijoje mėlynos trasos ir yra mėlynos, t.y. lengvos ir plačios, nėra taip, kad mėlynai pažymėta trasa pasirodo gerokai paraudonijusi bigsmile.gif

Tiek minčių ir info šia tema, laukiu prisijungiančių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 27 rugsėjo 2012 - 12:23
Dar vienas simpatiškas variantas:

http://www.snowhill....galerie?menu=45

Sniego karuselė vaikams smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 27 rugsėjo 2012 - 21:19
Apie šį slidinėjimo regioną teko sužinot prieš porą metų, kai rinkomes - Čekija ar Slovakija. Rekomendavo pažįstami čekai. Pasirodo, patys čekai ten labiau važiuoja slidinėt, o ne į Sudetus, juolab, kad nuo Prahos atstumas iki Sudetu ar iki Alpių prieškalnių tas pats.

Mūsų mintys buvo tokios - atstumas nuo Lietuvos visgi gaunasi nemažas, nes reikia pervažiuot kone visą Čekiją. Kainos aišku imponuoja, bet trasų ilgiai nedideli. Taigi, būsiu labai dėkinga, jei jūs ten nuvažiavę, pasidalinsite įspūdžiais ir čia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 28 rugsėjo 2012 - 10:48
Ziulyte, apie kurį konkrečiai iš mano paminėtų? Fichtelberg? Herlikovicai tai palyginus netoli, visos Čekijos pervažuoti nereikia.. g.gif
Atsakyti
Radau Čekijos moksleivių atostogų tvarkašatį, jei kam aktualu:

Kalėdų atostogos baigiasi 2013 m sausio 2 d.

Žiemos atostogos nuo vasario 4 iki kovo 17 - skritingi regionai skirtingu laiku.

Vokiečių moksleivių atostogos :

http://www.schulferi...erien_2013.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 28 rugsėjo 2012 - 14:27
QUOTE(flight @ 2012 09 28, 12:42)
Ziulyte, apie kurį konkrečiai iš mano paminėtų? Fichtelberg? Herlikovicai tai palyginus netoli, visos Čekijos pervažuoti nereikia.. g.gif

Čekai mums gyrė Železne Rudy slidinėjimo kurortą. Mane jis ir domintų mirksiukas.gif
Iki jo 1300 km doh.gif

Va net čekų rekomenduotą viešbutuką ten radau http://www.alpskydum.cz/
Kokio tik šlamšto neturiu tam FB doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 28 rugsėjo 2012 - 16:30
Pažiūrėjau - tikrai, toloka.
Kol kas dėliojasi toks planas: apsistojam Rokytnice, bet slidinėjam ne vien ten, o pavažiuojam į dar kelis centrus, kurie yra apie 10-30 km atstumu nuo Rokytnice. Vienas jų man ypač patiko, nes ten smagu vaikams: slidžių karuselė, nemokamas mini snow-tubing'as, traukinukas, šildomas vaikų kampelis-žaidimų kambarys.

Va šis:

http://www.snowhill....galerie?menu=45

Atsakyti
Planuojam 4-iom dienom rezervuoti viesbuti Sausiui Splinderuv Mlyn, Cekijoje. Pigiau uz Austrija ir Sveicarija, o ir siaip, mes pirmakart slidinesim, kadangi su kuo dar neturim palyginti, manau liksim patenkinti.

flight , ar Cekijos slidinejimo kurortuose sutikote lietuviu? Kuo slidinejimas Cekijoje skiriasi nuo Slovakijos? Kaina kaip matau tokia pati. Ar netoli Splinderuv Mlyn yra daug baru, restoranu, naktinio gyvenimo, ar ten daugiau 'ismirus' atmosfera?
Atsakyti