Tokia tema jau buvo, bet seniai uždaryta. Todėl atidarau naują.
Nuo kada savo leliukams duodate varškytę, jogurtą, kefyrą? Kokį renkatės?
Mes pradėjom valgyti nuo dešimto mėnesio
Varškyte bei jogurta perkam "dobilas"
Gal idomu butu paskaityti

Gal idomu butu paskaityti
Nuo 8 men pradejau duoti paragauti jogurto ir surelio kai pati valgau tik aisku sokolado neduodu
uz poros savaiciu galvoju duoti paragauti kefyro

Man vaikų gastroenterologė labai akcentavo, kad glaistytų sūrelių kiek įmanoma vengti, geriau iš vis nepripratinti, o iki metinukui tai iš vis tabu, kad ir be šokolado, tai ne gryna varškė, o su priedais, skonio stiprikliais ir t.t., o kas svarbiausia, sūreliai dažniausiai yra 21 proc. riebumo
Mano vaiko buvo mėgiamiausias skanumynas (tik ne metinuko, o vėliau pamėgo), tačiau teko atsisakyt dėl didelio polinkio į acetonemiją

Mano vaiko buvo mėgiamiausias skanumynas (tik ne metinuko, o vėliau pamėgo), tačiau teko atsisakyt dėl didelio polinkio į acetonemiją

Valge trinta varske su uogom is darzo nuo 11men,aisku neskaniausia tai buvo ...pirktines gal po 1.5metuku abu,nera jie tokiu skanestu gerbejai,kartais uzsimano

QUOTE(vėtrė @ 2012 11 08, 17:44)
Man vaikų gastroenterologė labai akcentavo, kad glaistytų sūrelių kiek įmanoma vengti, geriau iš vis nepripratinti, o iki metinukui tai iš vis tabu, kad ir be šokolado, tai ne gryna varškė, o su priedais, skonio stiprikliais ir t.t., o kas svarbiausia, sūreliai dažniausiai yra 21 proc. riebumo

Vaikiska varskyte dariau pati: piena "Dobilas" uzvirdavau ir i ji supildavau trecdalio kefyro, ugni isjungdavau ir sukdavau, sukdavau, kol susidarydavo varskes grudeliai. Tada perkosdavau per marle-ir vualia, labai skani, saldi naturaliai varskyte, kuria sublenderiuodavau su bananu. Vaikas valgydavo net sprindamas

Kefyro duodavau nuo 5 ar 6 menesiu, nepamenu tiksliai. Naturalaus, nesaldinto jogurto irgi panasiu laiku.
Dabar 7 mėn. Gavom leidimą jogurtui ir kefyrui.
Jogurtas Bios arba Dobilas. Ryte, kas antrą dieną.
Kefyrą, kad ir kasdien, prie daržovienės
iki 100 g
Jogurtas Bios arba Dobilas. Ryte, kas antrą dieną.
Kefyrą, kad ir kasdien, prie daržovienės

Mes jogurtuka pradejom nuo 6,5men. tai labai noriai valgo
valgom taip pat kas antra diena priespieciams

Kefyro vaikas negeria, žiogčioja koks jam jis bjaurus. Nekankinu ir neduodu
8 mėn. proga jau leido duot varškę. Perku Dobilo saldžią, kur po 80 g. Sprangiai valgo, todėl gauna arbatos iš mamos puodelio
O jogurtą mėgsta tik duok.
Vieną dieną jogurtas, kitą - varškė, trečią - tyrelė. Ir visa tik ryte

8 mėn. proga jau leido duot varškę. Perku Dobilo saldžią, kur po 80 g. Sprangiai valgo, todėl gauna arbatos iš mamos puodelio

O jogurtą mėgsta tik duok.
Vieną dieną jogurtas, kitą - varškė, trečią - tyrelė. Ir visa tik ryte

Natūralų "Dobilo" jogurtą gydytoja leido duoti nuo 9 mėn. Bet, deja, nevalgo... nebent porą arbatinių šaukštelių sumaišytų su trintu bananu.