Įkraunama...
Įkraunama...

Su kūdikiu ir be namų

sveikos situacija trumpai apibudinus yra tokia :
auginu maziuka kudiki siuo metu viena, esam apsistoje pas tevus
vyra palikom nes negerbe keiksmazodziais pildavo ant manes ir vaikiuko ir dar daugelis blogybiu,tiesiog pabegom is ten,gryzom i mano tevuku namus
cia situacija ne ka geresne,tiesiogine prasme mums pasake issinesdint,dekot jog prieme mus su vaiku ant savos sprando, vieta namuos uzemame ir dar daugelis faktu.
tai nusprendziau bandyt stotis ant koju pati ir kabintis kaip imanoma
taigi svarstau jei vilniuje nuomociausi buta, ar imanoma butu prasisukt su 800-900litu?(kiti kazkaip isgyvena)
kokiam rajone komunalines brangesnes?-esu girdejus skirtinguose mikrorajonuose komunal pigesnes/brangesnes arba sildymas.
gal savivaldybe kazka galetu pasiulyti?reiktu deklaruot gyvenamaja vieta vilniuje ar nebutina,kad sulaukt pagalbos?(esu rajoniete) esu nedirbus pries nestuma,mokiausi.
Atsakyti
QUOTE(panelenetobulybe @ 2012 10 03, 21:21)
sveikos situacija trumpai apibudinus yra tokia :



Su 800-900 Lt neįsivazduoju. Aš pvz nuomuoju 1 k butą senam rajone, moku 300 lt už nuomą (tai yra pigu), o už komunalines moku nuo 200 iki 500 Lt, priklausomai nuo sezono.

Pabandyk pasiteiraut čia nurodytais telefonais (pagal savo miestą)- gal ką patars arba suteiks bent laikiną gyvenamą vietą:
http://www.nplc.lt/c...eru-nvo2003.pdf

Laikykis 4u.gif
Atsakyti
Laikykis 4u.gif zinau,kad yra mamu namai priima ten priima mamas su vaikiukais pagyventi,veliau padeda isikurti,o savivaldybe su bustu nepades,reikes stoti i eile ir laukti ilgai..Ziema nelabai isivaizduociau su 800lt,vien sildymas kiek kainuoja doh.gif o kur dar leliuko reikmems,tavo...sunku... unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jelenux:): 05 spalio 2012 - 17:57
O kodel jus verziates i miesta, butent i Vilniu? Cia gavote darba? Gal pabandykite paieskoti kituose miestuose? Ten ir nuoma pigesne. Galit paieskoti per skelbimu psl., kai kurios mociutes priima kaimuose gyventi UZ DYKA, kad tik turetu kompanija, siokia tokia prieziura(bendradarbis visai neseniai surado mergina savo motinai, tapusiai nasle, i kompanija. O ka-namas didelis, o motina viena bijojo gyventi, o dabar, sako, patenkinta).
Atsakyti
Megink gal ieskotis panasaus likimo mamyciu koperuotis? g.gif
Mano drauge buvo likusi viena su kudikeliu, nors turejo kur gyventi, bet viskas juk kainuoja, o pasalpa tada jos buvo labai maza, tai ji kambari isnuomavo kitai mamytei su vaikiuku ir taip abi kazkiek laiko pagyveno, kol sustiprejo atsistojo ant koju, vaikiukai paaugo. Juk didelis skirtumas pas vaikus kur keliu menesiu,kur jau metuku ar dvieju. Sekmes, kai darysi ir padarysi kazka, svarbu pradejai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 10 05, 19:11)
O kodel jus verziates i miesta, butent i Vilniu? Cia gavote darba? Gal pabandykite paieskoti kituose miestuose? Ten ir nuoma pigesne. Galit paieskoti per skelbimu psl., kai kurios mociutes priima kaimuose gyventi UZ DYKA, kad tik turetu kompanija, siokia tokia prieziura(bendradarbis visai neseniai surado mergina savo motinai, tapusiai nasle, i kompanija. O ka-namas didelis, o motina viena bijojo gyventi, o dabar, sako, patenkinta).

schmoll.gif ,blogas pasiulymas....nzn,kiek jums metu,bet ar pati pasinaudotumet savo pasiulymu,budama tokioj situacijoj....gyventi kaime...lietuvos!!!!,dar,paaukoti jaunyste,gyvenima-bobutems,kiaulems,ukiui it kt darbams????ka matys augantis vaikelis-siolaikini lietuvos kaima????? schmoll.gif rolleyes.gif ,kaip lengva patart.....ar pati noretumet,paaukot gyvenima,but mociuciu bobuciu ,,kompanjonem""kaime,linksminti,jas kad,labai neliudetu, doh.gif lotuliukas.gif ,ir savo gyvenimo netureti????,na,pasiulymas tai butu geras,pensijinio amziaus vienisam zmogui,o ne jaunai,perspektyviai merginai/moteriai su kudikiu. mirksiukas.gif
,ne,jei manau,jauna,sveika-tik i didmiesti.varyt.mokytis,dirbt,bele kaip gausi pasalpa is socialinio(jei nedirbsi),bent jau vilniuje- 350X 2= 700lt.,jei nesi istekejusi.be to,dar vaiko pinigeliai,ar alimentus prisiteisi,bele kaip.
imanoma,ir dar labai.susikoperuoti su kt vienisom,panasaus likimo mamytem(yra net atskira tema tam),,ar noretum gyventi su kita vienisa mama,
tai ,geriausia,kainos,komunaliniu,atzvilgiu-imti 3k-buta-trise,po kambari,jei puikiai sutarsit-dar ir vienos kitu mazylius priziuresit,pakaitom,derinant mokslus,ir darba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo besika: 06 spalio 2012 - 13:02
QUOTE(besika @ 2012 10 06, 13:56)
schmoll.gif ,blogas pasiulymas....nzn,kiek jums metu,bet ar pati pasinaudotumet savo pasiulymu,budama tokioj situacijoj....gyventi kaime...lietuvos!!!!,dar,paaukoti jaunyste,gyvenima-bobutems,kiaulems,ukiui it kt darbams????ka matys augantis vaikelis-siolaikini lietuvos kaima????? schmoll.gif  rolleyes.gif ,kaip lengva patart.....ar pati noretumet,paaukot gyvenima,but mociuciu bobuciu ,,kompanjonem""kaime,linksminti,jas kad,labai neliudetu, doh.gif  lotuliukas.gif ,ir savo gyvenimo netureti????,na,pasiulymas tai butu geras,pensijinio amziaus vienisam zmogui,o ne jaunai,perspektyviai merginai/moteriai su kudikiu. mirksiukas.gif


O aš visai nepeikčiau to kaimo - žmonės ten geresni, šiltesni, daugiau užuojautos sulauktum. O gal kaip nors ant kojų atsistotum, tada ir apie didmiestį galėtum pagalvoti..
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2012 10 06, 13:56)
schmoll.gif ,blogas pasiulymas....nzn,kiek jums metu,bet ar pati pasinaudotumet savo pasiulymu,budama tokioj situacijoj....gyventi kaime...lietuvos!!!!,dar,paaukoti jaunyste,gyvenima-bobutems,kiaulems,ukiui it kt darbams????ka matys augantis vaikelis-siolaikini lietuvos kaima?????

O ko jus tu kaimu taip bijot? Buciau tokioj situacijoj-net nesvarstyciau rinktis gyvenima kaime. Ir dabar jau ziuriu i kaimo puse, nes mieste pragyventi su seima darosi vis sunkiau ir sunkiau, o emigruoti nesinori. O cia moteris, kuri neturi visai pajamu doh.gif
Sakykim, nesinori su kokia bobulyte gyventi, ok, galima nameli nuomotis ir gyventi savarankiskai. Tik nuomos kaina ten vargu, ar sieks 100lt per menesi, o uz sildyma moketi irgi nereikes po puse tukstancio. O ir savos darzoves, vaisiai, galima kokia vistele pasiauginti, vaikams-nuosavas kiemas. Soc.pasalpa ir kaime gautu, tik nereiktu jos visos ir atiduoti uz nuoma ir patogumus.
Aisku, tik rinktis galima kaima ne bomzyna koki ar vienkiemi, o su vaiku darzeliu, mokykla, parduotuve. Tikrai tokiu yra, pacios sodyba tokiam kaime, ir kasmet matau, kaip vis daugiau jaunu seimu,vienisu mamu kraustosi i kaima. Ir tai puiku, nes kaimas jauneja thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2012 10 06, 13:56)
schmoll.gif ,blogas pasiulymas....nzn,kiek jums metu,bet ar pati pasinaudotumet savo pasiulymu,budama tokioj situacijoj....gyventi kaime...lietuvos!!!!,dar,paaukoti jaunyste,gyvenima-bobutems,kiaulems,ukiui it kt darbams????k

gyvenu kaime...lietuvos! galit isivaizduot biggrin.gif Yra poliklinika, mokykla, darzelis, mokykla statyta mazdaug pries 5 metus, nauja grazi, reitingai geri, darzelis kaip darzelis, maitinimas tik geresnis lyginant su Kauno kai kuriais. Miestas uz 12 km., didmiestis, dirbam mieste. Mielai pati kiaulaite kokia paauginciau, bet tvarto neturiu doh.gif Yra parduotuviu maisto keleta, atvaziuoja mesos kioskelis. vienas vargas tas kaimas lotuliukas.gif
jei rimtai, tai jeigu rastu kokia bobule, tai reiktu jai rankas buciuot, kad priimtu. Pati mama galetu ir vaikeli paaugint ir kokia kapeikele atsidet, o is to baubo kaimo galima bet kada isvaziuot, ir gyvent tam mieste, moket tukstancius uz komunalinius. Cia labai puikia iseiti pasiule, sena pažįstama, kad tik taip radus. O reikia rimtai i gyvenima ziuret, kagi tam mieste be pinigu pamatysi, kai tokie atstumai lietuvoj, tai turi pinigu ir lek smagintis i ta miesta, nieks nedraudzia. Kaimas tikrai turi daug privalumu, pati mieste uzaugau, tikrai i miesta nebenoriu, vaikui kaime augt tikrai geriau, o i miesta sedi ir vaziuoji, tikrai kaime geriau, kai pinigeliu nera perdaug.
Linkiu mamytei sekmes, susitvarkyt gyvenima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justejan: 08 spalio 2012 - 13:30
QUOTE(besika @ 2012 10 06, 12:56)
schmoll.gif ,blogas pasiulymas....nzn,kiek jums metu,bet ar pati pasinaudotumet savo pasiulymu,budama tokioj situacijoj....gyventi kaime...lietuvos!!!!,dar,paaukoti jaunyste,gyvenima-bobutems,kiaulems,ukiui it kt darbams????

na, nepykit, bet ir siauras jūsų mąstymas doh.gif jei kaimas, tai tik toli nuo miesto, purvas, kiaulės, mėšlas ir taip iki gyvenimo galo doh.gif Taigi kaimas kaimui nelygu!!!!!!! Visokių kaimų yra, visokių namų ir niekas nesako, kad lig gyvos galvos privalo ten likt.
Aš irgi kaime gyvenu, bet man lig miesto beveik 2 km žvyrkeliu. Toli? Kiti mieste iki parduotuvės toliau eina. Daržų neturiu, gyvulių irgi, taigi pamirškit kažkokius atgyvenusius stereotipus.
O autorei noriu papasakot paguodžiančią istorija.
Mano giminės irgi kaime gyvena. Šalia jų gyvena bobutė, kurios vaikai toli, pati sena, viena, tai irgi priėmė svetimą "mergą su vaiku", kaip visas kaimas kalbėjo. O išties, tai su pilvu, kurią tėvai iš namų išvarė. Mergina pas bobutę gal virš 3 metų pragyveno, už nuomą nemokėjo, vaikutį augino, pašalpas susitvarkė, alimentus prisiteisė, bobutei padėdavo, daržą didžiausią pasisodino (vaikui ekologiškos daržovės mirksiukas.gif ), ir daug mokėsi... auglų kalbos. Bobutė vis stebėjosi, kam ta nežinoma kalba reikalinga, bet - mergina jau Anglijoj antri metai. Sėkmingai išvažiavo su vaikučiu (nežinau ar kas padėjo), įsidarbino, bobutei laiškus, nuotraukas ir net siuntinukus siunčia. O bobutė atsidžiaugt negali, kad jos "anūkėlė" net buvo grįžus iš Anglijos jos (!!!) aplankyt. Ir visas kaimas pavydi, tiek tai merginai, tiek bobutei, kad tokia "mergą su vaiku" priėmė, kuri net dabar gerai gyvendama jos nepamiršta biggrin.gif

Va tokią gražią istoriją aš žinau. Bet tai tik nuo žmogaus priklauso. Ji norėjo kažko pasiekt, kabinosi į gyvenimą. O juk galėjo rast tam kaime kokį pjoką ir pati pradėt gert ir vaikus vieną po kito gimdyt, kad pašalpas gautų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 08 spalio 2012 - 13:21
QUOTE(sena pažįstama @ 2012 10 08, 13:45)
O ko jus tu kaimu taip bijot? Buciau tokioj situacijoj-net nesvarstyciau rinktis gyvenima kaime. Ir dabar jau ziuriu i kaimo puse, nes mieste pragyventi su seima darosi vis sunkiau ir sunkiau, o emigruoti nesinori. O cia moteris, kuri neturi visai pajamu doh.gif
Sakykim, nesinori su kokia bobulyte gyventi, ok, galima nameli nuomotis ir gyventi savarankiskai. Tik nuomos kaina ten vargu, ar sieks 100lt per menesi, o uz sildyma moketi irgi nereikes po puse tukstancio. O ir savos darzoves, vaisiai, galima kokia vistele pasiauginti, vaikams-nuosavas kiemas. Soc.pasalpa ir kaime gautu, tik nereiktu jos visos ir atiduoti uz nuoma ir patogumus.
Aisku, tik rinktis galima kaima ne bomzyna koki ar vienkiemi, o su vaiku darzeliu, mokykla, parduotuve. Tikrai tokiu yra, pacios sodyba tokiam kaime, ir kasmet matau, kaip vis daugiau jaunu seimu,vienisu mamu kraustosi i kaima. Ir tai puiku, nes kaimas jauneja thumbup.gif


na,gal . mirksiukas.gif ,tik,nemanau,kad kaimu normaliu dar belike LT.faktiskai,bomzynai....jaunimas-masiskai isvykes,liko tik pagyvene zmones....o,kaip supratau,autore-jauna nergina,su kudikiu.na,juk apie mokslus-kaime tektu jau pamirsti....be to-su seima-teip,gal,bet,be vyro-sunku kaime...na,turint savo auto,sudejus kuro sanaudas-,na ,neprivazinesi,i miesta,dirbt,ar mokytis....kad ir kaip kaime pigu.galima is pasalpu,gyvent,kaime,bet,jaunam zmogui-koks progresas ateiciai???,kad ir antra puse -ten susirasti....nu,ne manau,kad paprasta...visgi,as uz didmiesti.aisku,kai vaikai jau uzauginti,cia,galo su galu nesuduri,kad ir uz nuosava -busta-sunku issimoket,darbo-nera,ir,kai man jau virs 40-taip,sutikciau gyvent kaime,miestely,baznytkaimi,bet tik su artimu zmogum,ne vienisa. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Leksa @ 2012 10 08, 14:20)
na, nepykit, bet ir siauras jūsų mąstymas  doh.gif jei kaimas, tai tik toli nuo miesto, purvas, kiaulės, mėšlas ir taip iki gyvenimo galo  doh.gif Taigi kaimas kaimui nelygu!!!!!!! Visokių kaimų yra, visokių namų ir niekas nesako, kad lig gyvos galvos privalo ten likt.
Aš irgi kaime gyvenu, bet man lig miesto beveik 2 km žvyrkeliu. Toli? Kiti mieste iki parduotuvės toliau eina. Daržų neturiu, gyvulių irgi, taigi pamirškit kažkokius atgyvenusius stereotipus.
O autorei noriu papasakot paguodžiančią istorija.
Mano giminės irgi kaime gyvena. Šalia jų gyvena bobutė, kurios vaikai toli, pati sena, viena, tai irgi priėmė  svetimą "mergą su vaiku", kaip visas kaimas kalbėjo. O išties, tai su pilvu, kurią tėvai iš namų išvarė. Mergina pas bobutę gal virš 3 metų pragyveno, už nuomą nemokėjo, vaikutį augino, pašalpas susitvarkė, alimentus prisiteisė, bobutei padėdavo, daržą didžiausią pasisodino (vaikui ekologiškos daržovės  mirksiukas.gif ), ir daug mokėsi... auglų kalbos. Bobutė vis stebėjosi, kam ta nežinoma kalba reikalinga, bet - mergina jau Anglijoj antri metai. Sėkmingai išvažiavo su vaikučiu (nežinau ar kas padėjo), įsidarbino, bobutei laiškus, nuotraukas ir net siuntinukus siunčia. O bobutė atsidžiaugt negali, kad jos "anūkėlė"  net buvo grįžus iš Anglijos jos (!!!) aplankyt. Ir visas kaimas pavydi, tiek tai merginai, tiek bobutei, kad tokia "mergą su vaiku" priėmė, kuri net dabar gerai gyvendama jos nepamiršta  biggrin.gif

Va tokią gražią istoriją aš žinau. Bet tai tik nuo žmogaus priklauso. Ji norėjo kažko pasiekt, kabinosi į gyvenimą. O juk galėjo rast tam kaime kokį pjoką ir pati pradėt gert ir vaikus vieną po kito gimdyt, kad pašalpas gautų.

tai jo, thumbup.gif ,visko buna.bet,ir mergina-su perpektyvom,maste,mokesi,zinojo,ko nori gyvenime,emigruoti-ta sprendima labai palaikau thumbup.gif .zinojo,konkreciai-tai mokesi anglu.zinau,kaip sunku,mokytis kalbos vienam,savarankiskai.bet,ir mociute,supratinga,nesupyko,kad ja paliko,isavaziavo.... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(besika @ 2012 10 08, 13:32)
na,gal . mirksiukas.gif ,tik,nemanau,kad kaimu normaliu dar belike LT.faktiskai,bomzynai....jaunimas-masiskai isvykes,liko tik pagyvene zmones....


nustebinsiu, bet mūsų kaime nėra bomžų, o mano giminės irgi labai tvarkingi, darbštūs ir negeriantys žmonės. Ir tokių tikrai nemažai. O bomžų ir miestuose pilna.
Ir niekas nesako, kad į kaimą reikia lig mirties išsikraustyt. Aš siūlyčiau tik kol vaikiukas paaugs. Tada jau ir į darželį galima išleist ir pačiai eit dirbt. O kitaip - kur dėtis su kūdikiu ant rankų? Tik reikia rast vietovę, kur viskas netoli būtų ir autobusas važiuotų, tada net be mašinos įmanoma. Ir, kad bobutė gera būtų. Tai gal net ir padės augint, kad ir pabus su vaikučiu kai reikės. O paskui - gyvenimas prieš akis.Viskas įmanoma, tik siekt reikia norėt.
Atsakyti