Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

O kaip artisokai turkiskai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(piene78 @ 2009 05 04, 22:21)
O kaip artisokai turkiskai ax.gif

enginar
Atsakyti
QUOTE(Drute @ 2009 05 04, 21:20)
as kobrytes ikvepta irgi gaminau artisokus, vyras nusprende ismeginti, nupirko 4 vienetukus, aisku gaila, kad tokia maza dalele telieka... nu bet zodziu pasisoviau daryti kobrytes recepta, o finale padariau visiskai kas sove i galva, isviriau sviesto gabaliuka idejau, triju rusiu suriuko patarkavau, apibarsciau krapais ir pasoviau i orkaite, kad suris issilydytu, patiko smile.gif

Drute, pirk isvalytus turguje ir nepatingek padaryti ,po to pamatysi bus vienas is delikatesiniu patiekalu. Siaip turku virtuveje artisokai uziima gana isskirtine vieta virtuveje mirksiukas.gif
Atsakyti
Ispanaklı Tepsi böreği--- Burekas su spinatais
user posted image

Sitam receptui galima naudoti tiek vakumuota tiek sviezia JUFKA.
1 pak. vakumuotos jufkos arba 5-6 sviezios lakstai

Vakumuotai Jufkai reikes ;
4 kiausiniai ( 3 kiausiniai naudojant Sviezia jufkai )
3 stiklines pieno ( 2 stikliniu pakaks svieziai jufkai.)
2/3 stiklines alyv. aliejaus ( 1/2 stiklines aliejaus svieziai jufkai)
druska, pipirai
4-5 sviezi svogunai su laiskais smulkiai susmulkinti
400 gr nuplautu spinatu

Jei naudosim vakumuota jufka tada reiktu isemus ja suvynioti i dregna ranksluosti bent 10ciai minuciu.

kepimui pasirinkta inda istepame riebalais ir pirma jufka dedame taip kad ji bent 7-9 cm ''liptu per krastus''Jufka galit plesytı nuo to nieko neatsitiks praplysusias vietas zinoma kitu gabaliuku ''uzlopome''.
İsklojus viena sluoksni pertame kiausiniu- pieno- aliejaus plaktu misiniu nepagailint misinio.
Dedame sekanti jufkos sluoksni, bet dabar dedame ,taip kad jufka tilptu i kepimo inda, plesyti maigykit jufka mirksiukas.gif dar geriau bus.
Vel pertepame plaktu misiniu.
Dedame trecia sluoksni jufkos
Ant kurios dedame spinatus ir susmulkintus svogunus
Dedamas ketvirtas jufkos sluoksnis kuris vel gausiai pertepamas misiniu.
Taip darome kol baigsime jufka. Gale pirmajı jufkos sluoksni kuris '' lipo '' per krastus uzlenkiame i vidine puse ant kepiniu. Supilame likusi misini ant virsaus, gali atrodyti,kad per daug skuscio,bet patikekit-ne. ant virsaus pagal pageidavima sezamo ar cörek seklu uzbarstome.
Sitaip pagaminta boreka pagaminus bent keletai valandu palikti paiiseti ar net is vakaro padarius padeti saltai.
Kepame apie 190 c orkaiteje apie 30-45 min kol vidurys iskils ir paraus. Valgyti siulyciau ne is karto o po pusvalandzio, nes tada visos kepimo metu issikyrusios sultys susigers



Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2009 05 04, 22:43)
Ispanaklı Tepsi böreği--- Burekas su spinatais

4u.gif ir ka mes be taves darytume, kobryt! wub.gif
Labai labai labai aciu, siandien pat darysiu! biggrin.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti dar vienu '' isradimu'' ax.gif Perliniu kruopu plovu
4 asmenims

Perliniu kruopu 1 stikline uzmerti is vakaro.
1 svogunas
1 morka
Jei turiu naudoju smulkiai supjaustytu lasinuku, turkijos salygomis pakesiciau desreles gabalu ar net pastirma, kuri turetu buti smulkiai supjaustyta.

İsverdu dazniausiai greitpuodyje kruopas nedideliam kiekyje pasudyto vandens( 20min)
Keptuveje ipylus aliejaus pakepinu susmulkinta svoguna ,sudedu tarkuota morka , pastırma ar lasiniukus gerai işmaisius dar 5 min pakepinu.
İ keptuve sukratau tada kruopas( jei puode liko vandens pirma ji nupilu) ismaisius uzdengiu ir apie 15-20 min ant letooooos ugnies paverdu kol visi aromatai susimaisys.
Mano visa seimyna ir aplinkinai nepalieka nieko, buna taip kad mesa palieka ir kruopu plova viena valgo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2009 05 05, 23:09)


ar pastirma - tai basturma, ar cia skirtingi dalykai? blynelius su spinatais kai dariau, neradau tos pastirmos, tai desreliu idejau blush2.gif bet vistiek labai skanu wub.gif issisaugojau recepta smile.gif o plovas ir pilaf tas pats? g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo truth: 06 gegužės 2009 - 00:27
QUOTE(truth @ 2009 05 06, 00:24)
ar pastirma - tai basturma, ar cia skirtingi dalykai? blynelius su spinatais kai dariau, neradau tos pastirmos, tai desreliu idejau  blush2.gif bet  vistiek labai skanu wub.gif issisaugojau recepta  smile.gif o plovas ir pilaf tas pats? g.gif

Teisingai Pastırma= basturma, lengvai rasi turkiskuose parduotuvese , gali bandyti ir su kumpu rukytu daryti plonai supjauscius. Plovas = pilav teisingai sumastei mirksiukas.gif
Atsakyti
Nusprendziau pasidalinti vienu receptu, ypac tiks Humuso megejams. Si recepta radau turkiskame zurnale LEZZET ( geguzes men numeris turi labai daug idomiu receptu!!!).

Svieziu zirneliu humusas

user posted image

Reikia: 1 stiklines virtu svieziu zirneliu, 0,5 stiklines virtu avinzirniu, sauja kapotu petrazoliu, svoguno laisku, 3 saukstai alyvuogiu aliejaus, 3 saukstai citrinos sulciu, 1 saukstas naturalaus jogurto, druskos ir kumino. Viska sudeti i blenderi ir susmulkinti iki pure! Galima dar ideti cesnako.

Dar vienas receptas is to paties zurnalo.

Cukinijos ir Izmir tulum surio salotos

user posted image

Reikia: cukinijos, surio ( balto arba koki megstate), graikisku riesutu, apelisino zieveles ir zulciu, pora cesnako skilteliu, 1 saukstelio ketcupo. Aliejaus.

Cukinija supjaustyti riekelem, lengvai kol suminkstes apkepti keptuveje 2-3 min, tada sudeti cesnaka ir ketcupa. Atvesinti. I lekste deti sluoksni cukinijos, tada surio, tada graikisku riesutu, siek tiek apelsino zieveles, tada sluoksnius vel pakartoti. Papuosti svieziu krapu ir apelsino zievelem. Padazui sumaisyti siek tiek aliejaus ir apelsino sulciu. Skanaus!!!

Dar vienos salotos is ten pat:

Patatesli semizotu salatasıPurslane ir svieziu bulviu salotos


user posted image

Reikia puslane salotu, 3 virtu svieziu bulviu ( na paprasciausiai jos skanesnes), paprikos, svoguno. Padazui: jogurto ir majonezo, bei cesnako. Druskos ir pipiru pagal skoni. Papuosimui aguonu.

Taigi viska supjaustom, sumaisom su padazu ir apiberiam aguonom. Skanaus!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koruklu: 13 gegužės 2009 - 13:41
O kas tas kuminas yr? blush2.gif mastau.gif
Atsakyti
Toks prieskonis - Tr. kimyon user posted image

Vienas is populiariausiu prieskoniu Turkijoje, po kekik, pul biber ir nane.
Atsakyti
Taigi žinau šitą bigsmile.gif Ir labai tinka ir patinka. Kimyon arba Cumin. Aš ir lietuviškoj virtuvėj jį labai sėkmingai naudoju drinks_cheers.gif
Atsakyti