Įkraunama...
Įkraunama...

Turkiška virtuvė

Tinka puikiai troskiniuose, siaip pasiziurek Indu virtuves receptus, tai tikrai rasi, kur ji panaudoti. Mano vienas megiamas indiskas receptas tai su vistiena:

Reikia tik dar kardamono, koriandro, cinamono, tumeriko druskos, pipiru, jogurto, smulkinto imbiero, viska sumaisyti ir pamarinuoti vistos gabaliukus. Poto vista apkepti ant aliejaus, tada apkepti svoguna, cesnaka, morka, sudeti vista, uzpilti sultiniu, ideti kalafioro, ir pomidoru padazo. Patroskinti apie 40 min. Dar ideti anakardziu riesutu! Super skanu!!!
Atsakyti
QUOTE(aiki @ 2009 02 26, 21:57)
kobryte, o kokio mazdaug storio gaunasi tas blynas, nes gyvates, jei per ploni verdant subyra..  doh.gif

zinok kad iş akies darau svarbiausia kad nesimatytu idaro . Del byrimo, tai cia kiausinis ir miltai pades,as dar megeja iş vakaro pasidaryt juos ir palieku saldytuve pailseti. bet juos jei desi i saldytuva reikia miltais isbarstyti lekstes dugna ir stengtis sudeti taip, kad nesiliestu . Galima ir uzsaldytiiii
Atsakyti
QUOTE(mickute7 @ 2009 02 28, 23:40)
Ačiū labai  oro_buckis.gif  oro_buckis.gif  oro_buckis.gif
Papildyta:
Dar klausimėlis - žiūriu SAFFRON dvejopi - vienas toks kaip pas tave paveiklsiukyje SAFFRAN, o kitas smulkiai sumaltas ir geltonesnis ZERDECAL  g.gif

Safranas turku virtuveye dazniausiai naudojamas plove, nudazo ji grazia geltona spalva.
Zerdacal- turku virtuvej nera paplites, dazniau kaip gydomaja zole naudoja ,nuo duju susikaupimo organizme.
Atsakyti
QUOTE(kobryte @ 2009 03 10, 22:53)
Safranas turku virtuveye dazniausiai naudojamas plove, nudazo ji grazia geltona spalva.
Zerdacal- turku virtuvej nera paplites, dazniau kaip gydomaja zole naudoja ,nuo duju susikaupimo organizme.

mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif
Saffron -tai jau lietuviškai,safranas.
razmary- rozmarinas,
Zerdecal-jeigu neklystutai panašus prieskonis
yra ciberžolė maišta su safranu.
Bent,jau kitų šalių virtuvėse yra toks mišinys.
O,safranas,yra vartojamas paukštienai.
Safrano yra labai skani arbata[tai krokų pūrkos auginama Irane}
Atsakyti
Thymie-čiobrelis,
coriander- kalendra,
salat-{arabiškai mussulmonų malda},bet čia tai kazkoks prieskonis salotoms.
Oragane- raudonėlis.
Atsakyti
Na turkiskai salat - salotos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(piene78 @ 2009 02 24, 17:50)
gal kas mokate pagaminti dalyan köftesi ir  galetumete pasidalinti receptuku 4u.gif

Dalyan Köfte .. nieko sunkaus nera, bet kiek as zinau yra du variantai ,pirmas kai bulviu koşe yra mesainio idarui naudojama ir antras kai bulviu koşe patiekiama atskirai.

DALYAN KÖFTE

500 -700 gr farso
1 kiausinis
1susmulkintas svogunas
druska, pipirai
2 riekeles mirkyto batono ( nebutina)

İdarui
2 virtos morkos Stanbiai supjaustytos
1 indelis konservuotu zirnelu,tiks ir şaldyti
1-2 virti kiausiniai supjaustyti stambiai ( ne visada dedu)

1 sumaisom farsa su kitais produktais kol gausis tolygi mase.
2 miSini dedam ant riebalais istepto kepimo popieriaus ir is jo formuojame keturkampe ''paklode'.
3 ant sito keturkampio isilgai viduryje dedame idara
4 popieriaus pagalba suformuojame rulona , taip kad idaras liktu viduje.
5 aptepam plaktu kiausiniu
6 kepam 190 C orkaiteje

Valgome su bulviu kose ir pomidoru padazu

Pomidoru padazui naudoju

pomidoru tyre,salca, padazas picai, konservuoti kapoti pomidorai, sviezus pomidorai( tiksliau ka randu namuose mirksiukas.gif )
smulkintu cesnaku
petrazoliu kapotu
galima chili imesti
druskos ,pipiru, cobreliu
truputi aliejaus
Vıska paverdu apie 15-20 min, norincios gali padaza sutrinti blenderiu.
user posted image
skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kobryte: 11 kovo 2009 - 12:15
QUOTE(kobryte @ 2009 03 10, 22:35)
zinok kad iş akies darau svarbiausia kad nesimatytu idaro . Del byrimo, tai cia kiausinis ir miltai pades,as dar megeja iş vakaro pasidaryt juos ir palieku saldytuve pailseti. bet juos jei desi i saldytuva  reikia miltais isbarstyti lekstes dugna ir stengtis sudeti taip, kad nesiliestu . Galima ir uzsaldytiiii

Aciu, kobryt! 4u.gif Ir ka mes be Taves darytume.. blush2.gif
Atsakyti
BAKLAZANU SUKTİNUKAİ


Sitame recepte baklazanus nekepu aliejuje o isverdu, tokiu budu isvengiu nereikalingo aliejaus . Sis patiekalas puikiai tiks vegetarams.

user posted image

Produktai
2 baklazanai
1 didelis svogunas
puse raudonos paprikos
morka
olandisko surio tarkuoto

1.Baklazanus isilgai supjauscius isverdu pasudytame vandenyje apie 5-7min.dedu ant virtuvinio popieriaus ,vandeniui nusausinti.
2.Atskirai siaudeliais supjaustau svoguna,paprika,morka.
3.Apkepinu aliejuje ,pasudau ir imetu ziupsneli cukraus,palieku atvesti.
4. Ant kiekvieno baklazano dedu idaro ir suvyniojus dedu i kepimo inda.

Padazui
pomidoru padazo, galima kapotu pomidoru indeli naudoti
pomidoru pastos sauksta
2 skiltys cesnako
susmulkintu petrazoliu
cukraus ziupsnis
druska
pipirai
astri paprika
İs visu pruduktu isverdu padaza ,kuriuo uzpilu suktinukus.
Ant virsaus apibarstau tarkuotu suriu.
Kepu orkaiteje 180-200c apie 30 min.
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2009 03 01, 14:03)
Tinka puikiai troskiniuose, siaip pasiziurek Indu virtuves receptus, tai tikrai rasi, kur ji panaudoti. Mano vienas megiamas indiskas receptas tai su vistiena:

Reikia tik dar kardamono, koriandro, cinamono, tumeriko druskos, pipiru, jogurto, smulkinto imbiero, viska sumaisyti ir pamarinuoti vistos gabaliukus. Poto vista apkepti ant aliejaus, tada apkepti svoguna, cesnaka, morka, sudeti vista, uzpilti sultiniu, ideti kalafioro, ir pomidoru padazo. Patroskinti apie 40 min. Dar ideti anakardziu riesutu! Super skanu!!!





thumbup.gif
Atsakyti
Merginos kai buvau Turkijoj ir Egipte man labai patiko jų troškintos daržovės kurios labai tinkamos valgyti prie mėsytės bigsmile.gif Gal kuri gali parašyti kaip jos daromos??? blush2.gif
Atsakyti