Įkraunama...
Įkraunama...

Sausumos vėžliai

Taip...Va žiūrėsim kaip su ta lempa,nes jos gi atskiros UV ir UVB,ar ne g.gif ?O va UVB brangi...Šiandien nupirkau maistuko vėžliams,pardavėja buvo tokia maloni,daug žinanti apie vėžlius,pati turėjus ax.gif .Namuose atidarius paaiškėjo kad ten vėžliagyviai,tiksliau vėžiagyvių išnaros blink.gif blink.gif .Patiekiau savo Lotai,šešis,suėdė,ir dar su pasigardžiavimu 4u.gif .
Atsakyti
Pagaliau ir mes įsigijome vėžliuką. Jei neklystam, pagal visus požymius turime mergaitę Keitę. Kiek metų nežinome. Nupirkom terariumą, šildomą lempą, atvėsus orams kas kelias valandas per dieną įjungiam pašildyti, šiluma mūsų Keitutei patiko, tapo aktyvesnė, žvalesnė, vakar grįžusi po darbo pastebėjau, ad jos letenėlės gan sausokos, ar čia galėjo būt nuo tų spindulių? Gal kam teko susidurti? Lempą laikome 20-30 cm aukštyje.
Atsakyti
QUOTE(virhinija @ 2014 09 17, 09:07)
Pagaliau ir mes įsigijome vėžliuką. Jei neklystam, pagal visus požymius  turime mergaitę Keitę. Kiek metų nežinome. Nupirkom terariumą, šildomą lempą, atvėsus orams kas kelias valandas  per dieną įjungiam pašildyti, šiluma mūsų Keitutei patiko, tapo aktyvesnė, žvalesnė, vakar grįžusi po darbo pastebėjau, ad jos letenėlės gan sausokos, ar čia galėjo būt nuo tų  spindulių? Gal kam teko susidurti?  Lempą laikome 20-30 cm aukštyje.

Šaunu 4u.gif
O dabar tos letenėlės sausokos - kaip suprasti sausokos? pas sausumos vėžlius jos nebūna šlapios smile.gif nebent turit omeny, kad oda luptis, pleiskanoti nori?
Atsakyti
Taip taip, sauos jos visada būna, bet vakar jos buvo ypatingai sausokos, nepleiskanoja. Kai čiupinėjau letenėles spardosi, traukia, gal sakau skauda?
Atsakyti
QUOTE(virhinija @ 2014 09 17, 09:28)
Taip taip, sauos jos visada būna, bet vakar jos buvo ypatingai sausokos, nepleiskanoja. Kai čiupinėjau letenėles spardosi, traukia, gal sakau skauda?

Na pabandykit gal kokiu aliejuku patepti? Arba šiltame vandenyje gal leiskit pavaikščioti? net nežinau g.gif Pas maniškes lyg nebūna taip - na tą sausumo pojūtį turiu omeny. Gal kad maudau jas? kartkartėm pateplioju kiautą (brūkšteliu ir per kojas) vitaminu D arba aliejuku? Joms nepatinka, kai čiupinėju letenas, tai dėl to traukia jas šalin. Gal ir Jūsiškei tas pats? nemėgsta būti čiupinėjama ir muistosi?
Atsakyti
Noriu pasiulyti,gal kam reikia,atiduosiu pigiau nei pirkau,tiesiog nebereikia mums...

user posted image

viena raudona,kita balta dezutej,atiduosiu po 20lt ax.gif
Atsakyti
Labas vakaras,

jeigu kas galite padėti, bet nenorite skaityti ilgo teksto - tai pabaigoje post'o yra trumpi klausimai ax.gif


Noriu savo merginai gimtadieniui nupirkti vėžliuką.
Gal ir nekaip skamba, nes vėžliukas, ne žaisliukas, tai truputį iš karto pasiteisinsiu. Turim namie du haskius ir dukra taip pat norėtų kuo nors gyvu rūpintis. Esu daug skirtingų gyvūnų laikiusi. Ir papūgėlių, žiurkes, pelytes, smiltpelę, žiurkėną, dekoratyvinį triušiuką.. Bet nieko iš išvardintų negalim laikyti kartu su tokia primityvia veisle. Vis tiek anksčiau ar vėliau nesužiūrėsim. Turiu patirties su vandeniniais vėžliukais, tačiau jų su savim važiuodamas nepasiimsi.
Taigi taip sutarėm, kad sausumos vėžliukas ir tiktų, ir patiktų, ir galėtume jam užtikrinti priežiūrą.

Štai ta vieta, kur reikia patarimo..... paskaičiau apie priežiūrą, maitinimą, laikymą - daugiau mažiau aišku, manau, kad jau auginant detalės ir smulkmenos pačios išlys. Tačiau neramina pats įsigijimas. Mūsų pirmas šuo "haskis" be dokumentų. Jį augindama supratau kas tie dokumentai, kaip skiriasi psichika ir sveikata šuniuko iš "belenkur" ir šuniuko iš patikimų atsakingų veisėjų. Tada kainos skirtumas pasidaro aiškus ir suprantamas. Todėl vėžliuką taip pat norisi pirkti atsakingai.. variantas iš kikos iš karto atkrenta, nes esu labai prieš jų požiūrį į gyvūnų laikymą parduotuvėse (neatitinka reikalavimų, akivaizdi nepriežiūra, dažnai silpni, net ligoti). Iš skelbimų.. baisu apsigauti, nes neturiu patirties.

Klausimai:
-kur geriausia ieškoti vėžliukų?
-į ką atkreipti dėmesį jau perkant?
-kokios yra realios kainos?
-dėl dokumentų truputį neaišku. Jie būtini? Kaip suprantu cities (?) dokumentai pažymi, kad konkretus individas buvo išveistas nelaisvėje? Ar visoms sausumos vėžlių rūšims, kurias galima įsigyti LT yra taikoma tokia apsauga?


Būčiau dėkinga už patarimus iki mėnulio ir atgal.... :hi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VAri: 13 spalio 2014 - 18:44
Sveiki, gal kas iš forumiečių parduoda sausumos vėžliukus?
PIRKČIAU - patinuką ir patelę. Rašykite į AZ arba tel. 8-699-34019
Atsakyti
Sveiki, labai prašau pagalbos. Mano Vėžliauskui nutiko didelė bėda. Prieš dvi savaites, kai lepino šilti orai, išnešėme vėžliuką ant pievutės žolės parupšnoti. Per pusvalandį jis sugebėjo pasiplauti. Kasdien jo ieškojome: išvertėme visas lapų krūvas, kelmus, akmenis, išropinėjome šiltnamį ir pavėsinę, apėjome kaimynų teritorijas, informavome, kad jei rastų, iš karto pasakytų mums. Tai va, šiandien radome Vėžliauską. Malkinėje. Tiksliau mamos šuo parodė, pro kur jo ten įlįsta. Išvertėm pusę malkinės, bet radom. Tik nežinom, ar gyvą. Mat lauke pas mus minusinė temperatūra ir malkinėje ne ką šilčiau. Grindys ten - betoninės. Žodžiu, kiautas ledinis. Kojytės nesustingę, galvytė irgi. Ką dabar su juo daryti? Nunešiau į kambarį, padėjau saulės atokaitoje. Nenoriu kaip nors jam pakenkti, jei jis dar gyvas. Tėtis ramina, kad vėžlys turėtų ištverti didelius temperatūros svyravimus, nes stepėje žiemos žiauriai šaltos. Bet baisu bereanimuojant jo nenumarinti. Suprasčiau, kad būtų kur įsirausęs, tai gal peržiemotų. Bet dabar... Ką patartumėte?
Atsakyti
Ačiū Dievui, mažulis gyvas. Jau atsibudo. Baisu tik, kad nesusirgtų.
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti