Įkraunama...
Įkraunama...

Papūgos-papūgėlės

user posted image Mūsų mylimos papūgos

user posted image

Info apie paukščius


user posted image


Mūsų papūgų albumas

QUOTE(drebuliukas @ 2012 10 20, 19:32)
Sveiki, gal kas nors esate auginę papūgėlę ar bet kokį kitą mažą paukštelį ir katiną? Kaip, manote, ar įmanoma, kad abu susigyventų?

ar vienas atsakymas,kad kažkas pasakys, kuriems pavyko sugyventi bus vertas viso likusio paukštuko gyvenimo nervų, galvojant ar kurią dieną nerasi suvalgyto?
aš tai nerizikuočiau. katinai yra katinai, iš prigimties jie turi medžiojimo insktinktus, ir kad ir "miega" pas kai kuriuos jie, nereiškias, kad niekada nepabus.
Aš niekada negarantuočiau "jis to nepadarys tikrai..."
Atsakyti
Sveikos merginos, kom jus maitinat savo nimfas? doh.gif maniskis jokiu vaisiu ir darzoviu nenori valgyti
Atsakyti
Labas 4u.gif Gal galit man pagelbėti. Nežinau ką daryti? Nusipirkom nimfą. Šiandien trečia diena. Sakė, kad ji 4 mėnesių. Šiaip viskas gerai -lesa, geria, bet baugšti. Aplinka domisi labai. Galvoju, kad taip ir turi būti pakol pripras. Tik štai trečias vakaras, kai kokią 19 h, užeina toks vaikščiojimas narvelio sienelėm su parėkavimais,arba ant dugno pirmyn ir atgal tyliai, ant buomelio taip greitai į vieną šoną į kitą. Tuo metu kuodas nuleistas, kaklas ir galva į priekį ištempta. Manau, kad tada ji pyksta, nes nori miego. Bet narvelį laikom bendram kambarį ir iš jo išeinam tik 21-22h. Pirmą vakarą išėjom anksčiau, ji iš karto apsiramino. Dabar neapsikenčiau ir uždengiau narvelį pala. Aprimo, bet nežinau ar tai gerai? Nesinori man jo pala dangstyti, vis tik šeimos narys tongue.gif . Kažin gerai tame pačiame kambaryje lelevizorius?
Atsakyti
QUOTE(mamite @ 2012 11 02, 20:12)
Sveikos merginos, kom jus maitinat savo nimfas?  doh.gif maniskis jokiu vaisiu ir darzoviu nenori valgyti

g.gif ka neks CIA nesilanko?
Atsakyti
QUOTE(mamite @ 2012 11 05, 16:21)
g.gif  ka neks CIA nesilanko?

o kokio atsakymo tikies? smile.gif
na, pas mane banguotukės, ne nimfos, bet su tuo susidūrus ir aš buvau.. reikia kantrybės. mano nelietė nieko apart sauso maisto ir sorų ilgąąą laiką, vis dėdavau po riekelę obuolio, gabaliuką morkos, kasdien keisdavau, jau užkniso kurį laiką, nebedėjau, nes kas ryt išmeti ir nieko nepaliesta blush2.gif bet daugiau kažkada matyt vienas kažkuris paragavo, patiko, nu tai dabar tik duok, morkos, agurkai, obuoliai, kukurūzai, arbūzas mėgiamiausi.
pakabink ar įdėk į indelį toj vietoj, kur jie daugiausiai būna,kad būtų panosėj, ar keliose vietose,kažkada susigundys, tik reikia kantrybės.
aš jaučiu kad man koks 1.5 mėn užstruko mastau.gif nebeprisimenu net jau.
Papildyta:
QUOTE(Edmė @ 2012 11 02, 19:33)
Šiaip viskas gerai -lesa, geria, bet baugšti. Aplinka domisi labai. Galvoju, kad taip ir turi būti pakol pripras.

Tik štai trečias  vakaras, kai kokią 19 h, užeina toks vaikščiojimas narvelio sienelėm su parėkavimais,arba ant dugno pirmyn ir atgal tyliai, ant buomelio taip greitai į vieną šoną į kitą. Tuo metu kuodas nuleistas, kaklas ir galva į priekį ištempta. Manau, kad tada ji pyksta, nes  nori miego.

Kažin gerai tame pačiame kambaryje lelevizorius?

tikrai taip, reikia laiko...

jei norės miego, miegos, dėl to nemanau tikrai. gal taip kas, ar kaip tik bendravimo nori. o ji viena narvelyje, ta prasme tik vieną papūgą turi? o gal taip toks ritualas, jei lesa, žvali ir neatrodo serganti, tai nemanau kad reiktų sunerimt.

pas mus ir svetainėj stovi, televizorius pastoviai įjungtas iki kol einam miegot ~vidurnaktį ar vėliau, tai jos kai nori, nutyla ir miega, dažniausiai būna apie 22-22.30, anksčiau dengdavau ir aš, nes bijodavau kad rytais pradės triukšmaut, bet man buvo blogiau, nes u-ždengus pradedavo jos pyktis, ypač patelė arši darydavos, mušdavo juos žemyn nuo laktelių, tai kai nebedngiau ir aprimo, dabar viskas gerai.
Atsakyti
[quote=grange,2012 11 05, 22:26]

blush2.gif Aciu, as taip ir darau, lauksim, gal irgi kada paragaus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamite: 06 lapkričio 2012 - 13:17
QUOTE(grange @ 2012 11 05, 22:26)

tikrai taip, reikia laiko...

jei norės miego, miegos, dėl to nemanau tikrai. gal taip kas, ar kaip tik bendravimo nori. o ji viena narvelyje, ta prasme tik vieną papūgą turi? o gal taip toks ritualas, jei lesa, žvali ir neatrodo serganti, tai nemanau kad reiktų sunerimt.

pas mus ir svetainėj stovi, televizorius pastoviai įjungtas iki kol einam miegot ~vidurnaktį ar vėliau, tai jos kai nori, nutyla ir miega, dažniausiai būna apie 22-22.30,  anksčiau dengdavau ir aš, nes bijodavau kad rytais pradės triukšmaut, bet man buvo blogiau, nes u-ždengus pradedavo jos pyktis, ypač patelė arši darydavos, mušdavo juos žemyn nuo laktelių, tai kai nebedngiau ir aprimo, dabar viskas gerai.


Maniškė apsiramino. Jau pusantros savaitės pas mus. Pora vakarų irgi pasnaudžia galvą pakišus po sparnu. Šiandien buvau išleidus paskraidyti po kambarį pirmą kartą.
Atsakyti
dovanoju banguotaja papugele, patineli, amzius apie 3 metus, zydras su melynu, vilnius, lazdynai, jei domina rasykit i az smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nesugausi @ 2012 11 10, 08:24)
dovanoju banguotaja papugele, patineli, amzius apie 3 metus, zydras su melynu, vilnius, lazdynai, jei domina rasykit i az  smile.gif



Dar turit papugėlę?? smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Ieškoma neišskiriamųjų patelė mūsų našlaujančiam patinėliui (Vilnius).
Atsakyti
Mes planuojam banguotoją papūgėlę nusipirkti wub.gif Tik va, šiuo metu esu visiškai pasimetus kokį jai/jam reikia narvo? Ta prasme kokio dydžio?
Kokie dar yra būtini pirkiniai užtikrinti pilnavertišką papūgėlės gyvenimą? 4u.gif
Aišku be lesyklos bei girdyklos.
Atsakyti
QUOTE(Ohh @ 2012 11 27, 17:44)
Mes planuojam banguotoją papūgėlę nusipirkti  wub.gif Tik va, šiuo metu esu visiškai pasimetus kokį jai/jam reikia narvo? Ta prasme kokio dydžio?
Kokie dar yra būtini pirkiniai užtikrinti pilnavertišką papūgėlės gyvenimą?  4u.gif
Aišku be lesyklos bei girdyklos.

kuo didesnį, kiek leidžia galimybės. narvas niekada nebus per didelis. Jei bus galimybė kasdien papūgai paskraidyt tai gali būt kiek mažesnis, bet jei tik kartą per sav pvz. išleidžiama, tai reiktų didesnio jau. galiu parašyti pvz\. savo narvo išmatavimus: aukštis: 62 cm (be dugninio indo, nes ten net nelipa), priekis plotis 52 cm. ir plotis iš šono 33 cm. iš pradžių buvo dvi, dabar trys. Telpa aišku, bet skraidyt ten nelabai paskraidys tik taip vietoj sparnais pavaro,bet šokinėja laipioja, na žodžiu, galėtų būt ir didesnis, bet aš kasdien jas išleidžiu, t.y. atidarau duris tik kai grįžtu iš darbo, tai pačios išeina pareina kada nori.

Jokiais būdais ne apvalų, ir geriau jei tas didumas einą į plotį, o ne aukštas ir siaurias. na taip sako, NORS kaip matau iš savo papūgų, jom patinka laipiot, karstytis, tai vistiek jos sėdi aukščiausioj vietoj pagrinde, ir tik žemyn nulipa palest.

Antra, geriausiai aišku turėt 2 papūgėles, nes vienai bus baisiai liūdna sad.gif nelaikyčiau vienos niekada, nes tai būriniai paukščiai, kad ir kiek žmogus laiko praleidžia, vistiek neatstos sparnuoto draugo, o kur visi pasikrapštinėjimai, čiulbėjimai vienas kitam, pykčiai ir draugystės, tikrai smagiau wub.gif jei išeina laikyt vieną, tai antras tikrai nepablogins situacijos, na čia tik pasvarstymai ir patarimai.

Toliau, narve be lesyklos ir šviežio vandens reikia laktelių, su narvu iš kart bus plastikinės, bet jas geriau padėti į šalį ir dėti natūr medžio. jau gali susirast šakelių dar prieš atsirandant papūgoms, kad būtų iš kart įdėt. obels, beržo, klevo, tinkami medžiai. visokio storio, su atšakėlėm, joms labai gerai, tiek snapui, tiek nagams. nereiks nei kirpt, nei galąst pačiai, nes nusidilins.

reikia ir žaisliukų, bent jau poros, supynės patinka daugumai pakabintos ant lubų, kokie varpeliai ar kas nors kas barška, juda. ypač jei papūgėlė bus viena,tai kad būtų ką veikt, kažką pakramtyt. aš daugiau ir pati iš medžio ką nors sumeistrauju, kol sugriaužia viską, ir ižsiėmimas ir nauda. kopetėlės kokios, nors manosiosm pvz jų nereikėjo, tiksliau reikėjo kol sugriaužė skersinius pagaliukus ir psio. nebepirkau daugiau, užteko šakų įvairių narve.
manosioms labiausiai patinka supynės, varpelis su veidrodėliu kabantis, ir paprasčiausiai ant storo šniūro pakabinau tokį kamuoliuką, jis katėms skirtas iš ties, kur viduj karoliukai bet aš pervėriau ir pakabinau, tai jos su juo labai žaidžia, patraukia ir paleidžią į sienelę, ar supas ant jo, žodžiu, pasiteisino.
http://www.kika.lt/i...p;itemId=928388 va kaip toks panašus, tik aš pirkau atskirus, ta prasme jie nesujungti buvo.

dar reiktų indelio su smėliuku. smėlis reikalingas virškinimui. aš pilu į nedidelį induką, na kur maistui skirtas, turiu kelis aišku, ir ten vis pastoviai pakeičiu, arba permaišaum išrenku šiukšles, nes lesa jos jį.
man tokie pasiteisino
http://www.kika.lt/i...p;itemId=669550
maistui skirti sausam jau buvo su narvu. bet tokios ir gerai, tik reikia uželnt gerai galiukus, nes mėgsta numest.

reiks ir kelių maisto indelių, nes šviežių vaisių ir daržovių nedėsi prie sauso, tai kad būtų išplaut, pakeist.

dar galima geldelę http://www.kika.lt/i...p;itemId=669615 tokia. arba kreidutės
http://www.kika.lt/i...;itemId=1057330 aš turiu abi, bet man kreidutės nepasiteisino, tiksliau jiems, biški paknebeno ir nelesa daugiau, o ta baltą geldelę dažnai, ir snapą padildina, ir šiaip. tai dabar tik tas perku, kai pabaigia, kreidelių nebepirksiu.

o šiaip paleidus reikia dar kad būtų kur nutūpt, aš tą problemą išsprendžiau į gėlės indą susmeigus įvairias šakas. gėlės seniai neliko, bet indas stovi. po apačia patiesiu laikraštį ir gerai.
dar sukonstravau iš medžio šakų palaipiot, nes kai pažėjau pirktiniai tai kam tiek mokėt doh.gif neverta
pvz http://www.kika.lt/i...;itemId=1523155

o be sauso maisto dar kada paleipinimui soros šakelių ar saldėsių galima įdėt. bet ne per dažnai, ypač saldėsių.
iš pradžių kai parsivež-iau, tai dėjau dažniau, nes mano pirktos iš turgaus, to negavo ten tai buvo matyt įdomu, suvarydavo per dieną doh.gif daugiau apmažinau, sorų gauna kartą į sav. o saldėsis, jei skanus tai greičiau pribaigia, bet jei ne, kaba ilgai, karts nuo karto paknibena. kartą į mėn arba du kart į mėn duodu, nedažniau.

tai vat tiek iš mano pastebėjimų.
jei kas dar neaišku, klausk, arba į až, atrašysiu 4u.gif
man daug visi padėjo prieš perkant, daug klausimų buvo kol pagaliau nusprendžiau, kad tikrai noriu, tai negaila pasidalint ir man.
Atsakyti