Įkraunama...
Įkraunama...

Keptuvės - 3

Toliau ieškom, renkames geriausios keptuvės.
Ir dalinames patirtimi.

user posted image

pirma tema
antra tema


QUOTE(Lachesė @ 2012 10 24, 22:15)
Reikia prikepinti su aliejumi. Mes įsigudrinom - ant laužo pakepam savo keptuves vis kartas nuo karto, pilam ne aliejų, o kaimiškus taukus. Tada keptuvę ir su feiriu nuplovus nieko neatsitinka, labiausiai keptuvę "ėda" troškinukai, kur daug darovių sulčių, kepimas ant vyno. Beje, su druska niekuomet nieko nedarėm keptuvėms, užtenka pakaitinti ir vėl užsideda tas sluoksnis.

Turit galvoje keptuvę padengti aliejumi iš visų pusių ir vėl į orkaitę?
Deja neturiu kur laužo kurti. verysad.gif


QUOTE(Saulužė @ 2012 10 25, 13:16)
Aš vieną keptuvę gavau tikrai stipriai aprūdijusią, tai įpyliau kokakolos ir laikiau apie pora parų, paskiau iškaitinau su aliejum. Na ir džiaugiuos rezultatu. O jei ant jūsų keptuvės nedaug tų rūdžių, tai gal ir per nakt ar paros užtektų palaikyt, reik patikrint vis.

Čia kažkoks naujas būdas. unsure.gif

QUOTE(gurmans @ 2012 10 25, 20:22)
Pakaitinkite su stambia druska.Na tiesiog pakepkite nemaza kieki stambios druskos,ir vis pajudinkite stipriai keptuve.Druska labai puikiai nuslifuos visus nereikalingus darinius ir mini nelygumus. 4u.gif


Kiek laiko kaitinti? blush2.gif
Atsakyti
Tik iš vidaus dengiam, kažkaip išorės ne. Jeigu nėra galimybės lauke, tai gal tiesiog ant viryklės kaitinti kuo smarkiau ir vis patepti riebalu, jis tarsi prikepa.

Iš principo druska gal ir padės(neteko praktiškai išmėginti) bet tai bus labai trumpai, nes ketus turi būti riebaluotas, kad nerūdytų.
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2012 10 26, 18:45)
Tik iš vidaus dengiam, kažkaip išorės ne.  Jeigu nėra galimybės lauke, tai gal tiesiog ant viryklės kaitinti kuo smarkiau ir vis patepti riebalu, jis tarsi prikepa.




Įtariu daug dūmų bus namuose.
Reikia savaitgalį prisiruošti padūminti. smoke.gif
Atsakyti
Geras nerafinuotas aliejus dega gan žemoje temperatūroje, reikėtų paieškoti, koks atlaiko aukštas temperatūras ir nebus tiek dūmų, užtat mes darome tokius darbus su taukais, jie taip nedega.
Atsakyti
jeigu rūdyja ketaus keptuvę, ją gerai nuplaukite, nusausinkine, iškarto ištepkite aliejum arba taukais ir ant kaitlentės, dūmų bus tikrai labai daug ir dvoks, bet nieko nepadarysi, reikia aukotis biggrin.gif vat kaip ir merginos sakė, riebalai prikepa ir daugiau neberūdyja. Aš dar dariau su išorine buse - plonai ištepiau riebalais ir kaitinau apvertus, atvėsinau, riebalų perteklių nuvaliau ir kaitinau gerą pusę. Rekomenduojama naudoti sezamų aliejų, jis nedegantis, bet man gerai buvo paprastas rafinuotas aliejus. bet sakau, smarvės nemažai doh.gif
Atsakyti
O špižinę keptuvę po naudojimo visada reikia sausutėję palikti, kad nesurūdytų?

Gal kas nors esat turėję Schwerter metalo keramika dengtą keptuvę?

http://geri-indai.lt...mium-24-cm.html

user posted image

Turiu puodus su tokia danga, tai labai patinka.
Atsakyti
Vakar dūmijau namuose. scare.gif
Atrodė, kad viskas bus ok. didis.gif
Bet šiandien bulviniai blynai prilipo. doh.gif
Nesuprantu ką ne taip darau. cray.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2012 10 29, 12:14)
O špižinę keptuvę po naudojimo visada reikia sausutėję palikti, kad nesurūdytų?

aš nepalieku, sudedu visus indus nuvarvėt, paskui kažkada nušluostau, bet man nerūdyja.
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2012 10 29, 21:53)
Vakar dūmijau namuose. scare.gif
Atrodė, kad viskas bus ok. didis.gif
Bet šiandien bulviniai blynai prilipo. doh.gif
Nesuprantu ką ne taip darau. cray.gif

Su laiku tikrai nebelips 4u.gif Kantrybės naudojime, kuo toliau, tuo ji tik gerės. ir šiaip pradedant kepti reikia gerai įkaitinti, man irgi kartias ir bulviniai ir miltiniai prilimpa, ir kiaušinienė prikimba, jeigu nėra gerai įkaitinta.
Atsakyti
QUOTE(irisas @ 2012 10 30, 14:14)


Su laiku tikrai nebelips  4u.gif Kantrybės naudojime, kuo toliau, tuo ji tik gerės. ir šiaip pradedant kepti reikia gerai įkaitinti, man irgi kartias ir bulviniai ir miltiniai prilimpa, ir kiaušinienė prikimba, jeigu nėra gerai įkaitinta.


Kokį mėnėsį buvau užpykus ir nenaudojau.
Poto vėl iškaitinau orkaitėje.
Ir sukandus dantis prisisėmus kantrybės pradėjau naudotis. Kol kas naudoju tik kotletams ir mėsai kepti. Gerai įkaitinu, įpilu biški aliejaus (be jo man vis tiek limpa g.gif ), kai aliejus jau gerai įkaista, dedu mėsą. Pirmiau dar lipdavo kažkiek, bet kuo toliau, tuo mažiau. Blynų nesiryžtu kepti. Kol kas.
Ir nelabai įsivaizduoju ar visai be aliejaus ji man keps. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 01 26, 14:05)
Kokį mėnėsį buvau užpykus ir nenaudojau.
Poto vėl iškaitinau orkaitėje.
Ir sukandus dantis prisisėmus kantrybės pradėjau naudotis. Kol kas naudoju tik kotletams ir mėsai kepti. Gerai įkaitinu, įpilu biški aliejaus (be jo man vis tiek limpa  g.gif ), kai aliejus jau gerai įkaista, dedu mėsą. Pirmiau dar lipdavo kažkiek, bet kuo toliau, tuo mažiau. Blynų nesiryžtu kepti. Kol kas.
Ir nelabai įsivaizduoju ar visai be aliejaus ji man keps. unsure.gif

man blynam nepamainoma smile.gif Pirmuosius miltinius blynus kepu su aliejum, o jau paskesnius be aliejaus, bet į tešlą visada įpilu aliejaus. Labai liuks kept lietinius tokioj keptuvėj smile.gif O bulviniai blynai man visai nekimba, bet kepu su aliejum ir labai gerai įkaitinu keptuvę smile.gif
Atsakyti
Gal yra turinčių ir naudojančių Le Creuset arba Chasseur keptuves? rolleyes.gif

Galvoju tokią įsigyti, bet baisoka kol kas pirkti nečiupinėjus. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Aujusa @ 2012 10 03, 15:52)
Džiaugiausi ir aš Berghoff iš Iki už lipdukus. Deja, neilgai, tik apie pusę metų  doh.gif
Ir vėl galvos skausmas, kokią keptuvę pirkti, nesiseka manšis pirkinys jau kelinti metai  verysad.gif
Galvoju gal Fagor, kur aukščiau buvo paminėta  g.gif .
O kažin kaip su keptuvių garantija, jei pradės svilti, ar ją man pritaikys, ar tiesiog nurašys kaip  blogą priežiūrą? Gal žinovai atsakys...  4u.gif

musu is iki irgi pradejo svilti, ar jom dar garantija yra? pirkom birzeli, naudojom tik medine mentele, stengiaus nedaryti staigiu temperaturu skirtumu ir vistiek ...
Atsakyti