Įkraunama...
Įkraunama...

Užsilenkusi tulžies pūslė

Gal kuri iš jūsų susidūrėte su tuo?
Maždaug 6 metų dukrai dažnai skaudėdavo pilvą,chroniškai kietėjo viduriai,ilgai nesituštindavo.Nuėjom darytis pilvo echoskopijos,tai rado užsilenkusią tulžies pūslę,kuri ir sukelia tuos nemalonius reiškinius:skausmingą vidurių pūtimą,užkietėjimą,pilvo skausmus.Gydytoja pasakė,kad tai nėra liga,patarė daug sportuot,judėt...skaudant pilvui,dar pašildyt su šilta pūsle.Tik tiek.Internete apie tai irgi nieko nerandu.O problemos neatstoja - vis tas vidurių užkietėjimas kankina,tai pilvo pūtimas,ir pan.
Jei kas turite vaiką su panašia ,,anatomija" smile.gif ,prašau pasidalinti,kaip sau padedate:)
Atsakyti
Mums ir taip yra/buvo, net nežinau kaip pasakyt smile.gif Kodėl? Nes dukra ir laikas nuo laiko skųsdavosi pilvo skausmais: pūčia pilva, užkietėja ar viduriuoja, pavemdavo dar. Pasidarėm echoskopiją valdiškoje poliklinikoje, tai ir diagnozė - užsirietusi tulžies pūslė, o ir tokia, kad gydytoja pasakė "vat pažiūrėkit prieš tai buvusio berniuko ir jūsų". Gėrėm arbatas tulžį varančias (fui kokios bjaurios, vaikui ir citrinos privarydavau ir cukraus n šaukštukų prikraudavau, leisdavau gert iš taurelės, kad tik gertų), kai skaudėjo, tai šildydavom, aktyviai gyvenom, pernai vėl pasidarėm echoskopiją, šį sykį privačiai... Na ir ką? Gydytojas tik nusijuokė, kad tokios pūslės yra beveik pas visus, jos nėra tiesios, kažkas tokio, tiksliai nebeatgaminsiu, bet kad nieko baisaus nėra kaip buvo mus prigąsdinusi gydytoja. Išaugs vaikas iš to, šiaip tai tikrai, pilvo skausmai kuo tolyn, tuo mažyn (3* tfu), jei užeina, tai žinau, kad dujų prisikaupia, tai Mezymo duodu ir viskas praeina. Tiesiog būna kažkoks nevirškinimas kažkokiam maistui, pasidaro liežuvėlis dukros baltas tada.
Atsakyti
Gosh,nuraminai smile.gif
Mums tai nesakė,kad iš to išaugama,tipo jei toks gimei,tai jau visam gyvenimui.
Butu gal nieko,tik tas skausmingas pilvo pūtimas kai ko netinkmo suvalgius.O beje valgo dukra pas mane visada netinkamai smile.gif būtų jos valia-is vis nevalgytų smile.gif
Bet turbūt tikrai reikia nueit ir nusipirkt ko nors nuo to - kokio Espumizano.Ar Mezymo.
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2006 05 10, 15:05)
Gosh,nuraminai smile.gif
Mums tai nesakė,kad iš to išaugama,tipo jei toks gimei,tai jau visam gyvenimui.
Butu gal nieko,tik tas skausmingas pilvo pūtimas kai ko netinkmo suvalgius.O beje valgo dukra pas mane visada netinkamai smile.gif būtų jos valia-is vis nevalgytų smile.gif
Bet turbūt tikrai reikia nueit ir nusipirkt ko nors nuo to - kokio Espumizano.Ar Mezymo.

Sveikutės,

Mes irgi turim tokią pačią problemą-ir aš ir dukra. Man vaikystėje gerai nebuvo-nevalgiau, svoris blogai augo, pilvo skausmai kankindavo . Po truputį viskas rimo, nors silpna vieta organizme liko. Atsimenu iki šiol, kaip sanatorijoj po valgio gerdavau pašildytą mineraliį ir po to pusvalandį ant šiltos puūslės gulėdavau smile.gif
Dura mano taip baisiai nesiskundžia. būna kartais paskaudena šiek tiek pilvą, viduriukai ypač ankstyvoje vaikystėje būdavo laisvoki, dabar normalūs. Ši anatominė deformacija tokia ir išlieka visam gyvenimui. Iš jos neišaugama. Labai svarbu sureguliuoti mitybą- valgyti 5k per dieną šiltą, gerai paruoštą, neaštrų maistą, po nedaug, nes pūslė sunkiai išsituština ir gausesnis maisto kiekis suvalgytas vienu kartu tai dar labiau apsunkina.
Gydymas simptominis-fermentai, jei nevirškina, kas nors nuo pilvo pūtimo ir pan. Ir nieko čia labai nepadarysi.
Atsakyti
aŠ irgi pastebėjau,kad po daug kišti valgyt negalima - tuoj pradeda skaudėti pilvą,atsiranda nemalonūs pojūčiai skrandžio srity,riaugėjimas (signalai kad jau ,,gana")...Mums tai bėda,kad tiesiog neįmanoma sureguliuot mitybą - nes nėr apetito,visko paknebinėja po trečdalį porcijos,ir jau baigta.Mėgsta tai,kas sukelia vidurių pūtimą,ypač visokiom bulkutėm užkimšti skrandį.Košių nevalgo visai...Žuvies nemėgsta,tik tuos beverčius žuvies pirštelius,kuriuose žuvies turbūt nė kvapo...Pieno negeria...
Saule100 - o fermentai kas tokio? g.gif doh.gif nu gėda,bet nežinau rolleyes.gif
Atsakyti
Labas
mano sūnui net 2-jose vietose užlinkusi t.pūslė. Tik jis viduriuoja su pilvo skausmais ir kartais vemia, būna kad raudonom dėmėm kūną išmuša - mes tai pavadinom priepuoliuku
Reikalinga dieta. Kadangi tulžis virškina reinbalus tai reikia stengtis vartoti kuo mažiau riebalų turinti maistą, mažesnio riebumo pieno produktus, kuo mažiau kepto maisto jokių čipsų keptų bulvyčių ir t.t.
Priepuoliuko metu geriami kasos fermentai - pankreatinas (mezym-forte, kreonas, pankreatinas - čia pavadinimai), duo du No-spa kad skausmą nuimtų ir pilvo spazmus atpalaiduotu
Svarbiausia kad sūnus supranta : nenori kad būtų blogai - žiūrėk ką valgai
Atsakyti
QUOTE(lauma @ 2006 05 11, 09:03)

Svarbiausia kad sūnus supranta : nenori kad būtų blogai - žiūrėk ką valgai

Šaunuolis,kad supranta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Amazing @ 2006 05 10, 23:47)
aŠ irgi pastebėjau,kad po daug kišti valgyt negalima - tuoj pradeda skaudėti pilvą,atsiranda nemalonūs pojūčiai skrandžio srity,riaugėjimas (signalai kad jau ,,gana")...Mums tai bėda,kad tiesiog neįmanoma sureguliuot mitybą - nes nėr apetito,visko paknebinėja po trečdalį porcijos,ir jau baigta.Mėgsta tai,kas sukelia vidurių pūtimą,ypač visokiom bulkutėm užkimšti skrandį.Košių nevalgo visai...Žuvies nemėgsta,tik tuos beverčius žuvies pirštelius,kuriuose žuvies turbūt nė kvapo...Pieno negeria...
Saule100 - o fermentai kas tokio? g.gif  doh.gif nu gėda,bet nežinau rolleyes.gif

Fermentai tai susintetinti virškinimo fermentai kurie padeda virškinti maistą, Enzim, Mezym forte, Kreonas. Geriausias šiaip jau yra Kreonas. Ir nieko čia ne gėda, kad nežinai, užtat dabar žinosi mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš pati turiu tokią bėdą, jei taip galima pavadinti. Gal kokių 12m prasidėjo pilvo skausmai, net ligoninėj gulėjau su "apendicitu". Po echoskopo sužinojau, kad deformuota tulžies pūslė. Pasakė, kad taip jau ir bus. Ir gyvenu. Jokių nepatogumų dėl to nejaučiu schmoll.gif Valgau ką noriu, skausmų nejaučiu. Gal tik kiek su viduriais prasčiau, bet susigyvenau su tuo ir nekreipiu dėmesio. Net buvau pamiršus, kol neužmačiau šios temos lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano vaikas jau pakankamai didelis ir zinojau, kad jam uzsirietus tulzis. Bet viena karta papuoliau pas labai faina ir patyrusi prof., kuris dare echoskopija mano vaikui. Tas prof. ir sako, na va dar vienas jautruolis. Ir paaiskina, kad uzsirietus tulzis buna pas jautrius zmones. Tada sako "o dabar paziurekit". Tada jis mano paaugliuka pradejo glostyt per pilva ir girti, koks tu saunuolis, matau, kad protingas vaikas esi ir t.t Tuo tarpu man rodo i ekrana... Ta musu tulzis atsilenke ir pasidare tokia, kaip ir priklauso, t.y. laso formos.
Tada prof. ir sako, matot, kaip reikia su tokiais vaikais ir problemu nebus...
Atsakyti
Nežinau kaip kūdikiams, bet truputį vyresniems patariama gerti po šaukštą alyvuogių aliejaus. Aš pati turėjau tokią bėdą ir paauglystėje teko gerti alyvuogių aliejų. Tuo metu jaučiausi neblogai, o dabar skausmai kaip jau ir praėję.
Papildyta:
Pamiršau pasakyti, kad tą aliejų reikia gerti kiekvieną rytą prieš valgį. Taip rekomendavo gydytoja
Atsakyti
Mūsų penkiametei prieš kelias savaites darė pilvuko echoskopiją, tai irgi sakė, kad užsilenkusi tulžies pūslė, bet nuramino, kad tikrai vos ne pas kas antrą vaiką tokio amžiaus taip yra ir tai išaugs.
P.S. tyrė Kauno klinikose.
Atsakyti