Lašiša kaip ir prabangi žuvis, bet nepasakyčiau kad taip jau brangi... čia vos iš koto prieš mėn. neiškritau - sūdyta silkė tiek pat kainavo kaip atvėsinta lašiša
Man neprabangus tarkim šilkinė košė, žirnių košė ar kokia mirkė... ar dar kas reikalaujantis mažai paruošimo ir ne daug kainuojantis. Tarkim paprastai keptos bulvės prie neprabangių, o fri, jau prabangiai... juk ir kavinėse\restoranuose dienos patiekalai būna su virtom bulvėm, o jau vakarienei su fri (bent seniau taip būdavo). Tai man ta prasme toks prabangus meniu
Lašiša kaip ir prabangi žuvis, bet nepasakyčiau kad taip jau brangi... čia vos iš koto prieš mėn. neiškritau - sūdyta silkė tiek pat kainavo kaip atvėsinta lašiša
, o kažkaip mano galvoja silkė biednas valgis.
Lašiša kaip ir prabangi žuvis, bet nepasakyčiau kad taip jau brangi... čia vos iš koto prieš mėn. neiškritau - sūdyta silkė tiek pat kainavo kaip atvėsinta lašiša
QUOTE(bytte @ 2012 11 30, 16:59)
Lašiša kaip ir prabangi žuvis, bet nepasakyčiau kad taip jau brangi...
čia vos iš koto prieš mėn. neiškritau - sūdyta silkė tiek pat kainavo kaip atvėsinta lašiša
, o kažkaip mano galvoja silkė biednas valgis.
čia vos iš koto prieš mėn. neiškritau - sūdyta silkė tiek pat kainavo kaip atvėsinta lašiša
Man brangi, tiek rukyta, tiek sviezia. Upetakis kiek pigiau, bet ir tai islieka brangu, tai tarkime ji pirksiu tik kaledoms. Bet siaip kasdiena jos tikrai negaletume valgyti.
Pas mus kruopos valgomos tik kaip garnyras, bet ne tu tikruju kosiu pavidale. Ir net maziems vaikams ju cia neduoda, vietoj ju rekomenduoja darzoviu sriubas (jei vakarienei). Tai is kosiu darau tik manu mazajam ir retkarciais vyresniajam, nes megsta.
Tai kad kainavo arti 10 Lt tiek lašiša, tiek silkė
. Lašišai buvo akcija... dabar va žiūrėjau akcija rimi 14 Lt, o silkė kodėl tokia brangi nežinau, matyt jau prieškalėdinis pabrangimas
Kodėl košių negaminat? ta prasme supratau, kad visos forume čia negamina
ar tik jūs
Kodėl košių negaminat? ta prasme supratau, kad visos forume čia negamina
QUOTE(bytte @ 2012 11 29, 22:49)
O jūs skaičiuojat kiek konkrečiai koks patiekalas kainuoja? ar tik mėnesio išlaidas?
Tik mėnesio skaičiuoju, nes nėra motyvo skaičiuot kaštus kiekvieno patiekalo. Iš akies vis tiek daugmaž aišku, kas pigiau, kas brangiau.
QUOTE(bytte @ 2012 11 30, 18:11)
Silkės subrangę jau kokį pusmetį, jei ne daugiau
Papildyta:
QUOTE(Meger @ 2012 11 30, 18:26)
O kaip suprasti ta prabangos preke? Ja perkate reciau, ar neperkate?
Na prabanga gali būti ir įperkama, bet retai, ir visiškai neįperkama
QUOTE(Sophi @ 2012 11 30, 18:51)
Tik mėnesio skaičiuoju, nes nėra motyvo skaičiuot kaštus kiekvieno patiekalo. Iš akies vis tiek daugmaž aišku, kas pigiau, kas brangiau.
Na prabanga gali būti ir įperkama, bet retai, ir visiškai neįperkama
Na prabanga gali būti ir įperkama, bet retai, ir visiškai neįperkama
As irgi bandau tik menesio skaiciuot. Patiekalus mazdaug isivaizduojam, o skaiciuojam kaip sutaupyt nekeiciant maitinimosi iprociu (vis dar ismetu daug maisto
QUOTE(Meger @ 2012 11 30, 18:26)
O kaip suprasti ta prabangos preke? Ja perkate reciau, ar neperkate?
na aš pavartojau prabangiai labiau ta prasme šventiškai\poniškai. Ji reikalauja daugiau laiko pagamint, atrodo skaniau, kažkiek gaunasi ir brangiau tiek dėl papildomų ingridientų, tiek dėl pagrindinių.
Pas mus maistas visas suvalgomas, tai tenka kažką keisti norint sutaupyt
QUOTE(bytte @ 2012 11 30, 19:33)
Tai dar nevėlu
Jooo... O sakiau, kad pasistengsiu lapkritį pataupyti... Nė velnio neišėjo
Išleidau 392.86 (spalį buvo 382.79, na, nors 400 nebeviršiju)
Pietūs kavinėse
39 Lt 9.93% (sumažinau išlaidas nuo 91.5 Lt, 23.90%)
Saldumynai/šlamštmaistis
49.25 Lt 12.54% (sumažėjo nuo 61.5 Lt, 16.07%)
Pieno produktai
34.9 Lt 8.88% (sumažėjo nuo 48.61 Lt, 12.70%)
Mėsa, žuvis, paštetai, kons., dešr.
74.35 Lt 18.93% (daugiau gaminant namie padidėjo nuo 34.63 Lt, 9.05%)
Pagamintas maistas, pusf.
25.63 Lt 6.52% (sumažėjo nuo 28.31 Lt, 7.40%)
Padažai, aliejai, prieskoniai
50.33 Lt 12.81% (stipriai padidėjo nuo 26.73 Lt, 6.98%
pamenu tik kad pirkau 2 butelius aliejaus...)
Kiaušiniai
18.86 Lt 4.80% (sumažėjo nuo 25.04 Lt, 6.54%)
Vaisiai, riešutai, sultys
33.62 Lt 8.56% (padidėjo nuo 24.23 Lt, 6.33%)
Daržovės (šv., šald., kons.)
42.81 Lt 10.90% (stipriai padidėjo nuo 19.83 Lt, 5.18%, matosi, kad baigėsi savų pomidorų sezonas...)
Kruopos, pupelės, makaronai
22.33 Lt 5.68% (truputį padidėjo nuo 18.04 Lt, 4.71%)
Duonos gaminiai (beveik neperkam duonos)
1.79 Lt 0.46% (sumažėjo nuo 4.38 Lt, 1.14%, turbūt nebeišskirinėsiu atskiros grafos, kaip kad nebedarau gėrimams, nes jau antrą mėnesį jų neperku)
Tokios tokelės
Pietūs kavinėse
39 Lt 9.93% (sumažinau išlaidas nuo 91.5 Lt, 23.90%)
Saldumynai/šlamštmaistis
49.25 Lt 12.54% (sumažėjo nuo 61.5 Lt, 16.07%)
Pieno produktai
34.9 Lt 8.88% (sumažėjo nuo 48.61 Lt, 12.70%)
Mėsa, žuvis, paštetai, kons., dešr.
74.35 Lt 18.93% (daugiau gaminant namie padidėjo nuo 34.63 Lt, 9.05%)
Pagamintas maistas, pusf.
25.63 Lt 6.52% (sumažėjo nuo 28.31 Lt, 7.40%)
Padažai, aliejai, prieskoniai
50.33 Lt 12.81% (stipriai padidėjo nuo 26.73 Lt, 6.98%
Kiaušiniai
18.86 Lt 4.80% (sumažėjo nuo 25.04 Lt, 6.54%)
Vaisiai, riešutai, sultys
33.62 Lt 8.56% (padidėjo nuo 24.23 Lt, 6.33%)
Daržovės (šv., šald., kons.)
42.81 Lt 10.90% (stipriai padidėjo nuo 19.83 Lt, 5.18%, matosi, kad baigėsi savų pomidorų sezonas...)
Kruopos, pupelės, makaronai
22.33 Lt 5.68% (truputį padidėjo nuo 18.04 Lt, 4.71%)
Duonos gaminiai (beveik neperkam duonos)
1.79 Lt 0.46% (sumažėjo nuo 4.38 Lt, 1.14%, turbūt nebeišskirinėsiu atskiros grafos, kaip kad nebedarau gėrimams, nes jau antrą mėnesį jų neperku)
Tokios tokelės
QUOTE(Amarcord @ 2012 11 30, 19:41)
man rankos nebekyla, tiek kartų bandyta
QUOTE(Digse @ 2012 11 30, 19:52)
Jooo... O sakiau, kad pasistengsiu lapkritį pataupyti... Nė velnio neišėjo
Išleidau 392.86 (spalį buvo 382.79, na, nors 400 nebeviršiju)
Padažai prieskoniai gal ilgiau nei mėnesį bus naudojami, tai gruodį jau jiems nereiks skirti tokios sumos
Mums irgi labai pasijautė, kad daržovės iš sodo baigėsi.
Papildyta:
QUOTE(bytte @ 2012 11 30, 19:54)
man rankos nebekyla, tiek kartų bandyta
. Nežinau kodėl viskas taip š gaunas, pyrago nesu nei vieno iškepus, visad košė apsvilus kažkokia ir tiek... ką moku tai vištą iškept ir sriubas visokias išvirt. Seniau dar mėsiškus visokius patiekalus mokėdavau, bet kažkaip paskutiniu metu nei tas nesigauna skaniai.
O kas nesigauna - pats padas?
QUOTE(Amarcord @ 2012 11 30, 19:55)
O kas nesigauna - pats padas?
Aha, sudega visada.





