QUOTE(Hedra:) @ 2013 11 30, 17:27)
Ka su dziugo suriu skanaus pasidaryti, visas gabalas saldytuve metosi, net nepradarytas.
Taip ir norėjau pasakyti: atiduokit labdarai (t.y. - man

)
O jei rimtai - darykit cezario salotas.
Radau pas "Beatą". Patobulinau pagal save
Reikės:
1 vidutinio dydžio iceberg salotos
baltos duonos - pagal pomėgius, o man patinka gana daug
40 g tarkuoto parmezano arba kitokio kieto, turtingo skonio fermentinio sūrio. Aš dėjau "Džiugą ir nepasigailėjau
12 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
Cezario padažui:
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
2 sūdytų ančiuvių aliejuje (pirmais kartais neturėjau, vėliau, kai gaminau su jais - skirtumo nepajutau.)
2 šaukštų citrinų sulčių (gali prireikti ir daugiau). O man ir tų buvo per daug. Bet čia kaip kas mėgsta.
1 šaukštelio Dižono garstyčių
1 šaukštelio Worcesterio padažo. (Paragavusi įvarvinau daaaar

)
50 g majonezo (2 šaukštų)
1 šaukšto grietinės
2 šaukštų vandens (padažui paskystinti). Man neprireikė - nenoriu skiedalo.
druskos
1. Pasiruoškite duonos skrebučius. Duoną supjaustykite kvadratėliais (duonos plutos nenupjaukite), apvoliokite juos dviejuose šaukštuose aliejaus, paskleiskite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir pašaukite į 190 °C laipsnių orkaitę, po 7 minučių apverskite juos ir dar paskrudinkite kelias minutes. Duonos gabalėliai turi sukietėti ir pageltonuoti. Skrebučiai paruošti, sandariame inde juos galite laikyti ir ilgiau.
2. Pasiruoškite padažą. Česnakų smulkintuvu ar peiliu sutrinkite česnakus, kad pasidarytų košelė. Geriausiai ir greičiausiai padažą pasiruošite mažu maisto smulkinimo kombainu tereikia supilti visas sudedamąsias dalis ir plakti kelias minutes. Jei tokio aparato neturite, į dubenėlį dėkite susmulkintus česnakus ir ančiuvius, užpilkite šaukštą aliejaus, šlakelį citrinų sulčių, tada šaukštu gerai viską pertrinkite, kad pasidarytų košelė. Tuomet dėkite garstyčias, Worcesterio padažą, dar citrinų sulčių, majonezo, grietinės, vandens ir viską gerai išmaišykite. Druskos greičiausiai neprireiks, nes ančiuviai sūrūs.
3. Suplėšykite ar supjaustykite salotas, užpilkite padažo ir lengvais judesiais rankomis arba dideliais šaukštais salotų lapus suvilgykite padažu. Pabarstykite smulkiai tarkuoto sūrio ir dar kartą permaišykite. Duonos džiuvėsėlius aš dedu iš karto, bet jei nemėgstate paminkštėjusių - barstykite tik tada, kai tieksite.
https://www.facebook...4...e=1
Receptas, kaip sakiau, pakeistas. Pas Beatą dar buvo kiaušinis, dar kažkas... O man ir taip nerealiai skanu. Pasidarom dydelį bliūdą (į jį tik šventėms darydavau) ir sumaumojam per vakarą