Įkraunama...
Įkraunama...

Turiu tik.. II

QUOTE(lelijabapasiūlys? 3 11 28 @ 19:08)

Gal dar kas ką pasiūlys? Ledai gera mintis, bet sunaudosiu tik 3 trynius, kažką su likusiais nuveikti reikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AkvileZ @ 2013 11 28, 22:58)
Gal dar kas ką pasiūlys? Ledai gera mintis, bet sunaudosiu tik 3 trynius, kažką su likusiais nuveikti reikia  biggrin.gif

creme brulee wub.gif
Atsakyti
QUOTE(gaily @ 2013 11 26, 15:34)
Paprotinkit - ar naminis obuolių vynas gali būti naudojamas maisto gamyboje?  g.gif


QUOTE(AkvileZ @ 2013 11 26, 22:03)
Jei jum skonis tinka, tai kodel gi ne. Vynas maisto gamyboje naudojamas tik skoniui suteikti.


Dėkui, puikiai pavyko, reikės taip tą vyną ir išnaudot maistui, nes gert man nėra skanus.

Gal turit kokių patikrintų gerų receptų mėsos ruošimo su vynu?
Atsakyti
Ka su dziugo suriu skanaus pasidaryti, visas gabalas saldytuve metosi, net nepradarytas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2013 11 30, 17:27)
Ka su dziugo suriu skanaus pasidaryti, visas gabalas saldytuve metosi, net nepradarytas. g.gif

Picos, karšti sumuštiniai, lazanija, kepsneliai užtarkuoti sūriu, salotos su sūrio kubeliais (receprų reiktų pasiieškoti bigsmile.gif )
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2013 11 30, 17:27)
Ka su dziugo suriu skanaus pasidaryti, visas gabalas saldytuve metosi, net nepradarytas. g.gif

Aš tai jį ir vieną prie vieno puikiai suskanaučiau, bet jeigu norit kažko, kad būtų galima pavalgyt, tai Džiugo sūris labia tinka į įvairias salotas. Parašysiu savo mylimiausias: Plėšom iceberg į lėkštę, šalto rūkymo kumpelio, Džiugo plonom juostelėm įpjaustom, paprikos ir pomidorų skiltelių. Tada beriam gerą saują saulėgrąžų, žolelių ir padažiuką ir alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių.
Atsakyti
Mmmm.... rolleyes.gif reikes , manau salotas eiti pasidaryti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2013 11 30, 16:27)
Ka su dziugo suriu skanaus pasidaryti, visas gabalas saldytuve metosi, net nepradarytas. g.gif


Man jis tinka ant visu makaronu, sriubu,uzkepeliu,beto labai skanus padaziukas su greitinele ir baltu vynu,arba surio fondiu (pamaisyti su "olandisku" ir smulkiai kapotu salto rukymo kumpiu arba grybais),dar skanu cipsai (cia vyrams i zvejyba labiau),ar tiesiog pabarstyti ant karstos keptos duonos su cesnakeliu .Pastarasis mano nusikopijuotas receptas,tai ant keptu (ant griliaus) baklazano riekeliu uzdetu plonute riekele pomidoro ir gausiai apiberti suriu (mikrobangeje ar orkaiteje pasildyti kol issilydys suris),tikrajame recepte dar reiktu uzdeti trupineli sezamu tyres (laaabai mazai),tik nezinau ar jos yra Lietuvoje pirkti blush2.gif ,na ir papuosimui naudoti puse vynuoges,arba truputeli slyvos,arba betko kas suteiktu saldziai rugstu poskoni. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 01 gruodžio 2013 - 17:01
Turiu 1 kg avižinių miltų, o ką nuveikt nežinau, išskyrus blunus, kurių nelabi schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 12 01, 20:24)
Turiu 1 kg avižinių miltų, o ką nuveikt nežinau, išskyrus blunus, kurių nelabi  schmoll.gif

Dar galite bandyti pyragą, sausainius. Pagooglinkit, tikrai rasit daug receptų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hedra:) @ 2013 11 30, 17:27)
Ka su dziugo suriu skanaus pasidaryti, visas gabalas saldytuve metosi, net nepradarytas. g.gif


Taip ir norėjau pasakyti: atiduokit labdarai (t.y. - man biggrin.gif )
O jei rimtai - darykit cezario salotas.
Radau pas "Beatą". Patobulinau pagal save
Reikės:
• 1 vidutinio dydžio iceberg salotos
• baltos duonos - pagal pomėgius, o man patinka gana daug
• 40 g tarkuoto parmezano arba kitokio kieto, turtingo skonio fermentinio sūrio. Aš dėjau "Džiugą ir nepasigailėjau
• 1–2 šaukštų alyvuogių aliejaus
• druskos
• Cezario padažui:
• 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
• 2 skiltelių česnako
• 2 sūdytų ančiuvių aliejuje (pirmais kartais neturėjau, vėliau, kai gaminau su jais - skirtumo nepajutau.)
• 2 šaukštų citrinų sulčių (gali prireikti ir daugiau). O man ir tų buvo per daug. Bet čia kaip kas mėgsta.
• 1 šaukštelio Dižono garstyčių
• 1 šaukštelio Worcesterio padažo. (Paragavusi įvarvinau daaaar rolleyes.gif )
• 50 g majonezo (2 šaukštų)
• 1 šaukšto grietinės
• 2 šaukštų vandens (padažui paskystinti). Man neprireikė - nenoriu skiedalo.
• druskos
1. Pasiruoškite duonos skrebučius. Duoną supjaustykite kvadratėliais (duonos plutos nenupjaukite), apvoliokite juos dviejuose šaukštuose aliejaus, paskleiskite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir pašaukite į 190 °C laipsnių orkaitę, po 7 minučių apverskite juos ir dar paskrudinkite kelias minutes. Duonos gabalėliai turi sukietėti ir pageltonuoti. Skrebučiai paruošti, sandariame inde juos galite laikyti ir ilgiau.
2. Pasiruoškite padažą. Česnakų smulkintuvu ar peiliu sutrinkite česnakus, kad pasidarytų košelė. Geriausiai ir greičiausiai padažą pasiruošite mažu maisto smulkinimo kombainu – tereikia supilti visas sudedamąsias dalis ir plakti kelias minutes. Jei tokio aparato neturite, į dubenėlį dėkite susmulkintus česnakus ir ančiuvius, užpilkite šaukštą aliejaus, šlakelį citrinų sulčių, tada šaukštu gerai viską pertrinkite, kad pasidarytų košelė. Tuomet dėkite garstyčias, Worcesterio padažą, dar citrinų sulčių, majonezo, grietinės, vandens ir viską gerai išmaišykite. Druskos greičiausiai neprireiks, nes ančiuviai sūrūs.
3. Suplėšykite ar supjaustykite salotas, užpilkite padažo ir lengvais judesiais rankomis arba dideliais šaukštais salotų lapus suvilgykite padažu. Pabarstykite smulkiai tarkuoto sūrio ir dar kartą permaišykite. Duonos džiuvėsėlius aš dedu iš karto, bet jei nemėgstate paminkštėjusių - barstykite tik tada, kai tieksite.
https://www.facebook...4...e=1
Receptas, kaip sakiau, pakeistas. Pas Beatą dar buvo kiaušinis, dar kažkas... O man ir taip nerealiai skanu. Pasidarom dydelį bliūdą (į jį tik šventėms darydavau) ir sumaumojam per vakarą doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 04 gruodžio 2013 - 21:21
Turiu gerai padziuvusi dideli granata,vidui pakankamai sultinga bet seimina atsisako valgyt.Mest lauk ar kazka galima is jo padaryti?
Atsakyti