Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorų namai, viskas apie juos

QUOTE(saintlina @ 2012 11 07, 21:06)
sau, mylimiausiai, vos beužtenka???  biggrin.gif  biggrin.gif

Užtaigi drinks_cheers.gif Maniškis tai net ir nebando lįst prie mano dėžutės...bijo užspringt...

QUOTE(diuni @ 2012 11 07, 22:38)
mes jau ketčupo nemažai patvarkėm

o su kuo jį taip tvarkot?Tas kečupas tokio skonio ,kaip pomidorai savo sultyse?Tuos tai tikrai pirmiausiai sudorosim,paskui suvokuotus su citrinos rūgštim,paskui...liks agurkai,kopūstai,paprikos...
Stebiuosi keturiais iš maksiminio pomidoro iškrapštytų sėklų augintiniais g.gif Nuskinti prieš pusantro mėn.tik pageltonavo ir vsio.Kietutukai,geltoni,nesiraukšlėja... g.gif Kas ten per veislė?Kalėdinė svečiams?Pagalvojau,kad gal tas GMO kažkaip prasprūsta ax.gif Nu koks hibridas ant pietinės palangės neiškęs nesunokęs 45 dienas jau pradėjęs sirpt? g.gif

Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2012 11 08, 10:05)
Užtaigi drinks_cheers.gif Maniškis tai net ir nebando lįst prie mano dėžutės...bijo užspringt...
o su kuo jį taip tvarkot?Tas kečupas tokio skonio ,kaip pomidorai savo sultyse?Tuos tai tikrai pirmiausiai sudorosim,paskui suvokuotus su citrinos rūgštim,paskui...liks agurkai,kopūstai,paprikos...
Stebiuosi keturiais iš maksiminio pomidoro iškrapštytų sėklų augintiniais g.gif Nuskinti prieš pusantro mėn.tik pageltonavo ir vsio.Kietutukai,geltoni,nesiraukšlėja... g.gif Kas ten per veislė?Kalėdinė svečiams?Pagalvojau,kad gal tas GMO kažkaip prasprūsta ax.gif Nu koks hibridas ant pietinės palangės neiškęs nesunokęs 45 dienas jau pradėjęs sirpt? g.gif

biggrin.gif aš neturiu pomidorų savo sultyse...o ketčupas skanus- be acto , mums pats tas...tai naudojam kaip ketčupą , ir dar visur kitur dedu- į toškinį pvz.šiandien dėsiu moliūgui su faršu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 11 08, 09:45)
biggrin.gif aš neturiu pomidorų savo sultyse...o ketčupas skanus- be acto , mums pats tas...tai naudojam kaip ketčupą , ir dar visur kitur dedu- į toškinį pvz.šiandien dėsiu moliūgui su faršu... ax.gif

ir ka tu ten su tuo moliugu ir farsu darai?Pas mane dar emtosi vienas moliugas, reikes sugalvoti preis pjaunant, kur ji sukisti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 11 08, 10:49)
ir ka tu ten su tuo moliugu ir farsu darai?Pas mane dar emtosi vienas moliugas, reikes sugalvoti preis pjaunant, kur ji sukisti  biggrin.gif

Įdėsiu originalų receptą ir pakomentuosiu , kaip aš darau
Meksikietiškas ragu
Reikės:
dviejų kilogramų moliūgo, 100 g ropinių svogūnų, 200 g mėsos faršo, 1 šaukšto augalinio aliejaus, 1 šaukšto pomidorų pastos, 250 ml daržovių sultinio, 1 šaukštelio miltų, 70 g kukurūzų, 70 g žaliųjų žirnelių, česnako skiltelės, petražolių, kario, druskos pagal skonį.
Šaukštu iš moliūgo išskobkite minkštimą, išvalykite ir supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką nulupkite ir sutrinkite. Apkepkite mėsos faršą, pabarstykite druska ir kariu. Moliūgo minkštimą ir svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje tris-keturias minutes. Sudėkite česnaką, pomidorų pastą, užpilkite sultiniu ir virkite aštuonias minutes. Suberkite miltus, kukurūzus, žirnelius, faršą ir smulkiai supjaustytas petražoles. Pasūdykite, išjunkite ugnį ir palikite penkioms minutėms. Paruoštą patiekalą sudėkite į formą ir kepkite orkaitėje dvidešimt minučių.

Aš dedu faršo mažiausiai 0,5 kg , bet gerai ir daugiau biggrin.gif , vietoj pastos pomidorų dedu savo ketčupą.Kukurūzų ir žirnelių nededu , nes skaičiau dietologės komentarą , kad toks derinys su moliūgu ir mėsa nėr gerai , geriau be jų...miltų irgi nededu...tai vat ir viskas...geriausiai išeina su krakmolingais moliūgais , na tipo tokio kaip uchri kuri...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 11 08, 09:53)
Įdėsiu originalų receptą ir pakomentuosiu , kaip aš darau
Meksikietiškas ragu
Reikės:
dviejų kilogramų moliūgo, 100 g ropinių svogūnų, 200 g mėsos faršo, 1 šaukšto augalinio aliejaus, 1 šaukšto pomidorų pastos, 250 ml daržovių sultinio, 1 šaukštelio miltų, 70 g kukurūzų, 70 g žaliųjų žirnelių, česnako skiltelės, petražolių, kario, druskos pagal skonį.
Šaukštu iš moliūgo išskobkite minkštimą, išvalykite ir supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite svogūną. Česnaką nulupkite ir sutrinkite. Apkepkite mėsos faršą, pabarstykite druska ir kariu. Moliūgo minkštimą ir svogūną pakepinkite augaliniame aliejuje tris-keturias minutes. Sudėkite česnaką, pomidorų pastą, užpilkite sultiniu ir virkite aštuonias minutes. Suberkite miltus, kukurūzus, žirnelius, faršą ir smulkiai supjaustytas petražoles. Pasūdykite, išjunkite ugnį ir palikite penkioms minutėms. Paruoštą patiekalą sudėkite į formą ir kepkite orkaitėje dvidešimt minučių.

Aš dedu faršo mažiausiai 0,5 kg , bet gerai ir daugiau biggrin.gif , vietoj pastos pomidorų dedu savo ketčupą.Kukurūzų ir žirnelių nededu , nes skaičiau dietologės komentarą , kad toks derinys su moliūgu ir mėsa nėr gerai , geriau be jų...miltų irgi nededu...tai vat ir viskas...geriausiai išeina su krakmolingais moliūgais , na tipo tokio kaip uchri kuri...

idomu ar paprasti svogunai tinka? nes ropinis tia paskutinis iskeliavo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 11 08, 11:35)
idomu ar paprasti svogunai tinka?  nes ropinis tia paskutinis iskeliavo  biggrin.gif

biggrin.gif o tai kuom skiriasi ropinis nuo paprasto...iki šiol galvojau , kad visi svogūnai auginantys galva yra ropiniai...ar kaip g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 11 08, 10:59)
biggrin.gif o tai kuom skiriasi ropinis nuo paprasto...iki šiol galvojau , kad visi svogūnai auginantys galva yra ropiniai...ar kaip g.gif

gal tu ir teisi blush2.gif ... cia as kitaip isivaizdavau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 11 08, 10:59)
iki šiol galvojau , kad visi svogūnai auginantys galva yra ropiniai...ar kaip g.gif


aha, visi yra ropiniai arba laiskiniai smile.gif Manyciau taip smile.gif

As tai irgi aktyviai naudoju padazus. Bet man labiau einama tiesiog pomidoru pasta, be jokiu priedu. Tinka troskiniams, sriuboms, plovui, guliasui. Vienzo - viskam. Ir siaip vietoj sulciu labai gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 11 08, 12:09)
aha, visi yra ropiniai arba laiskiniai  smile.gif  Manyciau taip  smile.gif

As tai irgi aktyviai naudoju padazus. Bet man labiau einama tiesiog pomidoru pasta, be jokiu priedu. Tinka troskiniams, sriuboms, plovui, guliasui. Vienzo - viskam. Ir siaip vietoj sulciu labai gerai  biggrin.gif

ax.gif tai pas mane ten irgi priedų minimumas-druska , šiek tiek cukraus , ir aitrus pipiriukas , bet jo ten tiek mažai , beveik nieko nejusti , ir kvapus pipiro žirniukas...na vietoj sulčių jau toks nelabai ax.gif
Atsakyti
Labukas ,koleges 4u.gif 4u.gif 4u.gif ar bepriimsit i savo tarpa paklydele... g.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2012 11 11, 19:19)
Labukas ,koleges 4u.gif  4u.gif  4u.gif ar bepriimsit i savo tarpa paklydele... g.gif

Siaubas doh.gif Taip ilgai pradingti schmoll.gif Ir tiek nerimo suteikti staigiu pradingimu nono.gif
Teks statyti biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(lolita1960 @ 2012 11 11, 19:19)
Labukas ,koleges 4u.gif  4u.gif  4u.gif ar bepriimsit i savo tarpa paklydele... g.gif

Kaip smagu, kad senbuvės sugrįžta 4u.gif Dar kad grįžtų Ex ir Gaudvilė ...
Atsakyti