Bandinėju kepinius su kukurūzų miltais, dalinuosi paprastu purių keksiukų receptų iš Pioneer Woman blogo.
Purūs kukurūzų keksiukai
Reikia:
1 puodelio (237 ml) kukurūzų miltų (ne kruopų!)
0,5 puodelio kvietinių miltų
1 a.š. druskos
1 valg.š. kepimo miltelių
2 valg.š. cukraus (galima ir daugiau, jei nelaistysite sirupu)
1 puodelio kefyro arba pasukų
0,5 puodelio pieno
0,5 a.š. sodos
1 didelio kiaušinio
1/4 puodelio tirpinto sviesto
vanilinio cukraus pagal skonį
dž.spanguolių (arba razinų), riešutų saujelė arba ir daugiau jei labai mėgstate
Įkaitinti orkaitę iki 180C. Dideliame dubenyje sumaišyti pirmuosius penkis sausus ingredientus. Kitame dubenyje sumaišyti sekančius keturis, drėgnus (taip, sodą pilam į kefyro mišinį). Šitus drėgnus pilti į sausą mišinį ir gerai išmaišyti. Supilti sviestą, vanilę (naudokite, kokį turit vanilės variantą:ekstraktą, cukrų, vaniliną, ne esmė), dž. spanguoles ir riešutus. Tešlą išpilstyti į formeles, pateptas riebalais. Kepti apie 15-20 min, kol pagels gražiai. Palikti kelioms minutėms praaušti ir aplaistyti sirupu. Aš tiesiog turėjau saldaus kompoto, kurį pakaitinau, kad nugaruotų šiek tiek skysčio ir pasidarytų sirupas. Keksiukai bus drėgnesni ir saldesni, nes tešloje saldumo nedaug. Iš tokio kiekio gausis apie 12 standartinio dydžio keksiukų. Skanaus.