Įkraunama...
Įkraunama...

Ispanija

QUOTE(sigusi @ 2010 07 10, 09:07)
Labukas, o is Tossos vaziavot i Barsa? kokiu transportu? Kiek uztrukot kelionej? Mes planuojam rugseji vaziuot su 1 metu suneliu. Ieskau vilos, buto Tossoj, nes vaziuosim savarankiskai. Gal kokiu patarimu, rekomendaciju turit del  Tossos, nes as is nuotrauku jau isimylejau ta miestuka smile.gif


Ne man klausimukas, bet kai įspūdžiai neseni, bent kažkiek atsakysiu 4u.gif . Iš Tossos į Barseloną traukiniai nevažiuoja, pagrindinis transportas - autobusas (kaip ir į Gironą). Tiesa, kadangi pati važiavau ne iš autobusų stoties, o su grupe, tai bijau sumeluoti dėl kelionės trukmės, mes važiavome gal pusantros valandos, bet buvome sustoję porąkart.
Atsakyti
Sveiki,

Pasidalinsiu ir aš kiek savo įspūdžiais iš Ispanijos. Keliavom visa šeimyna į Lloretą. Gyvenome ramesniame jo krašte - Fenals, mums labai patiko mūsų paplūdimys - labai skaidrus vanduo, viename krašte galima palaipioti po uolas, kitame palipėti į pilį, iš abiejų pusių atsiveria gražūs vaizdai. Gyvenome apartamentuose be maitinimo Playes Lloret, turėjome savo virtuvėlę ir skalbimo mašiną (kam patinka šeimininkauti, tai galim rekomenduoti, nes maitas parduotuvėse atsirinkus tam tikrus produktus tikrai ne brangesnis nei Lietuvoje), kieme du baseinai, graži aplinka. Pietaudavome kavinėse, mūsų šeimai normalūs pietūs su gėrimais kainuodavo apie 40-50eurų.
Labai gražus Lloreto senamiestis, bažnytėlė.
Vieną dieną laivu plaukėme į Tossą, galim rekomenduoti laivą BlueEye (Neptune), kuris turi stiklinį dugną ir poroje vietų sustoja - galima pasižiūrėti nuostabių žuvyčių. Laivu nuplaukua į Tossą, galima ten kelias valandas pasivaikščioti ir tada sugrįžti. thumbup.gif
Vieną dieną praleidome Marineland, tai vandens ir mini Zoo parkas - yra delfinų, ruonių, papūgų pasirodymai, vandens parkas atviras (lauke), su gausybe įvairių čiuožyklų, yra atskiras labai gražus vandens parkiukas mažiems vaikams. Į šį parką veža specialus autobusas nemokamai, iš Lloreto važiavome apie 20min, mačiau daig autobusų ir iš kitų miestelių.
Na, ir žinoma, keliavom į Barseloną. Kaip ir daug kas prieš tai minėjo - važiavom autobusu į Blanes, o iš ten traukiniu į Barsą, visa kelionė palei jūrą thumbup.gif Barselonoje mes pasirinkome ne Katalonijos stotelę, o sekančią - Sants, kuri yra prie netoli garsiųjų fontanų. Na, o iš ten pradėjome kelionę Bus Turistic, tai raudoni, mėlyni ir žali autobusiukai, kuriuose gali nusipirkti bilietą visai dienai, gauni maršrutus, yra audio gidas dešimčia kalbų, važiuoji, klausaisi ir išlipi kur nori, paskui kada tik nori gali tęsti kelionę toliau, tikrai labai patogu, o ir vaikams labai smagu, nes antras aukštas atviras. thumbup.gif Mes išlipome apžiūrėti katedros, gotikinio kvartalo, katalunijos aikštės, Ramblos, Sagrados ir Guelio parko, vakare dar spėjome pasižiūrėti grojančių ir šokančių fontanų. Taigi kas nori į grojančius fontanus, labai patogi Sants stotelė - 15min pėstute nuo fontanų iki jos, spėjome net į priešpaskutinį traukinį. Fontanai buvo 21val (mes dar važiuodami pirmyn išlipome susižinoti laiką), paskui 23val. Beje, iš Lloret į Barseloną geriausiai keliauti penktadienį-sekmadienį, nes tada yra daugiau rytinių ir vakarinių autobusų bei traukinių.
Beje, už savo keturmetį vaiką niekur nereikėjo mokėti (na, tik lėktuvo bilietas ir maistas bei kai kur sumelavom kad jam dar trys), traukinys berods iki 7m nemokamai, vaikams bilietai visur pigesni. Į Sagradą mūsų vaikai (vyriausiai 8m) taip pat pateko nemokamai.
Kol dar švieži įspūdžiai ir žinios galit klausti, ką žinosiu atsakysiu. Tik artimiausias keturias dienas nebūsiu prie kompiuterio. smile.gif
Atsakyti
Laiveliu NEPTUNE plaukiojom. Susimoki, gali išlipti ir pasilikti patinkančioje pakrantėje ir sugrįžti kitu plaukimu. Plaukioja kas valandą, tik reik susižinoti paskutinį plaukimą mirksiukas.gif

user posted image

Tossa de Mar pakrante mano foto
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smalsi_: 15 liepos 2010 - 20:15
Mes praeita savaite parskridome is Andaluzijos, papasakosiu savo keliones ispudzius, gal kam pravers.

Kadangi skridome su 5 ir 7 metu vaikais, is karto nusprendeme, kad neskubesime, geriau maziau pamatysime, bet tam ka noresime pamatyti skirsime pakankamai laiko. Planuotas grubus marsrutas Granada-Sevilija-Atlanto vandenyno pakrante.

Taigi, atskridome i Malaga ir is ten issinuomave VW Polo (grubiai su vollkasko 450eur uz 2sav + 50 eur benzas, kadangi automobili reikia grazinti tusciu baku. Kaina gali buti ir mazesne, bet mes planavome masina grazinti ne Malagos, bet Jerez oro uoste). Malagoje apsistoti neplanavome, bet ja pravaziavome ir, atvirai pasakius, man ji nepatiko. Didmiestis prie Viduziemio juros. Gal geriau rinktis Costa del Sol kurortus aplink Malaga?.... g.gif
Taigi, mes is karto patraukem link Granados. Gyvenome apie 10km nuo Granados, mazame miestelyje Sierra Nevadoje, kuriame turizmo ne kvapo (60eur uz keturvieti kambari/parai). Taigi, turejome nuostabia galimybe pamatyti kaip gyvena andaluzieciai. Sekancia diena automobiliu keliavom po Sierra Nevada, vaizdai ispudingi! O vakarop patraukeme link mauriskosios Granados. Granada mane pakerejo, meile is pirmo zvilgsnio........ wub.gif Nors vos ivaziavus Granada gali nuvilti savo daugiaauksciais, bet senamiestis – Albaicin - yra fantastiskas: klaidzios i virsu kylancios gatveles, arbatines, tapas barai, bohemija... Butinai uzkopkite vakare iki San Nicolas. Nuo kalno atsiveria pats nuostabiausias vaizdas i Alhambra ir pacia Granada, o dar sklindantys gitaros garsai is salimais grojanciu gatves muzikantu .... Siurpuliukai kunu nubega, must see&feel Granadoje.
Sekancia diena musu lauke apsilankymas Alhambroje. Bent jau sezono metu bilietus reikia is anksto nusipirkti internetu (13euru suaugusiam, vaikai ileidziami be mokescio), nes bilietu kiekis i rumus ribojamas. Alhambra pamatyti yra tikrai verta: didinga, mistine.... O jau sodu grozis.... Zodziu, VERTA!

Kita ryta patraukeme link Andaluzijos sostines Sevilijos. Sevilija po Granados man tokio labai labai didelio ispudzio nepaliko (bet cia tik mano asmeniniai jausmai), nors siaip tikrai idomus, 'gyvas' miestas kuriame yra ka pamatyti, daug 'bodegu' siulanciu flamenko vakarus. Sevilijoje taip pat gyvenome 10km uz miesto (70eur keturvietis kambarys), viesbutis turejo kas valanda kursuojanti autobusiuka i miesto centra. Bet vis tiek kita karta viesbuti rinkciaus pacioje Sevilijoje, nes su parkingu tokiu dideliu problemu, kokias isivaizdavome, nebuvo (nebent noresite prisiparkuoti pries katedra biggrin.gif )
Sevilijoje praleidome 2 dienas, audringai su ispanais atsventem futbolo cempionato finala ir patraukem Atlanto vandenyno link, kur, anot musu vaiku, prasidejo 'vaiku' atostogos biggrin.gif .

Mes uzsisakeme viesbutuka Conil – baltame zveju miestelyje - kuriame nera daugiaauksciu, vietiniai iki siol pagrinde gyvena is zvejybos ir vis didejancio turizmo (didziausia turistu dali sudaro patys ispanai). Musu viesbutis buvo mazdaug 1,5-2km nuo centro, ant vandenyno pakrantes, tad vakarais daznai pakrante eidavome i miesteli, kuriame po 22val gyvenimas virte vire. Labai dziaugemes siuo pasirinkimu, nes vieta rami, su nuostabiu baseinu tiek vaikams, tiek suaugusiems, pats viesbutukas paprastas, bet labai tvarkingas, maistas nebuvo kazkoks ypatingas, bet ne valgyti vaziavome, mums uzteko sociai. Viesbutyje buvo mergina, kuri 8val per diena priziuredavo vaikus. Mokejom uz keturvieti kambari su pusryciais/vakariene ir vaizdu i vandenyna 115eur/parai. Musu dukros rytais po baseino dar kokia gera valanda prazaisdavo pas ta mergina, o mes su vyru turejom laiko knygoms, pokalbiams, pasivaiksiojimams 'dviese'. Ir joms, ir mums buvo smagu. O po pietu - trumpos siestos- sesdavome i masina ir kasdien keliaudavome nuo vieno seniausiu Europos uostu Cadiz iki Tarifos, nuo kurios matosi Marokas... Nebuvo miestelio, kuris nepatiktu (isskyrus Novo Sancti Petri – dirbtinai sukurto 4*-5* zvaigzduciu kurorto, be vietiniu, be ispaniskos atmosferos, visas gyvenimas verda tuose gigantiskuose viesbuciuose....zodziu, ne musu seimai skirtas kurortas, nors vokieciu mylimas). Butinai butinai keliaujant po Costa de la Luz reikia pamatyti Vejer – ant kalno issidriekusi baltaji miesta – sakoma, pats graziausias baltasis miestelis sviesos pakranteje... Ir tikrai neperdedama.
Per tas dienas dar buvom nukeliave iki nacionalinio parko – Coto de Donana. Planavome i Donana vaziuoti is Sevilijos, bet paskaite brosiuroje suzinojom, kad is Sanlúcar de Barrameda plaukia laivas i nacionalini parka. Bet dabar galiu pasakyti, kad prasoveme. Siaurine parko dalis zymiai idomesne nei pietine, tad plaukdami laivu ir islaipinami keliose stotelese pamateme tik labai labai maza parko dali. Gaila. Kita karta butinai vaziuosime i siaurine puse.

Tai tiek info. Kaip pradzioje minejau, namo parskridom is Jerez de la Fronteira – chereso sostines.
Man Andaluzija - rojaus kampelis zemeje. Atostogos buvo ramios, atpalaiduojancios, bet kartu ir be galo prasmingos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andrea: 26 liepos 2010 - 16:55
Sveiki penktadieni isskrendam i Lloret de Mar, labai domina kiek is vilniaus iki barcelonas trunka skrydis?
Atsakyti
QUOTE(AREANA @ 2010 07 27, 22:28)
Sveiki penktadieni isskrendam i Lloret de Mar, labai domina kiek is vilniaus iki barcelonas trunka skrydis?


Manau 3.15-3.30 val.
Atsakyti
QUOTE(smalsi_ @ 2010 07 09, 18:00)
Savaitėlė Tossoj  thumbup.gif  Ramu, jokio šurmulio, labai tinka atostogauti su vaikais. Tolokai nuo Barselonos, bet susisiekimas geras.Papludimys man patiko. Senamiestis, tenais esanti pilis thumbup.gif Kiekvieną dieną kažkur eidavom ir rasdavom ką naujo pamatyti. Maistas - (mūsų Neptūno viešbutuke) ryte ir vakare švediškas stalas. Vaikams rojus, nes sausų pusryčių, vaisių, kremukų, sausainukų, ledų...tik žinoki ko nori.Viešbutis 3žvaigždučių, viskas puiku buvo tik viena problemikė - bet čia jau kas ten norės važiuot...Aptarnavimas puikus.


Koks sutapimas, ir aš savaitę šiemet praleidau Neptuno viešbutuke thumbup.gif .

Labai pritariu dėl maisto, tačiau triukšmas viešbutyje doh.gif . Atrodė, kad sienos popierinės, kaimynai girdisi taip, tarsi gyventų tavo kambary, o kaimynų nuleidžiamas vanduo girdėjosi tarsi sienomis tekėtų kriokliais lotuliukas.gif . Na, bet tokia smulkmena atostogų tikrai nesugadino biggrin.gif .
Atsakyti
Saloniki, musu kaimynai buvo ramus, o viena siena jungesi su kambareliu, kur aptarnaujancio personalo vezimeliai sustumti buvo. Vat apie krioklius tualete ir paskui sklindancius kvapus nutylejau as lotuliukas.gif Zinant, kad didziausi reikalai atliekami budavo ryte, mes tik nubudus stenkdavomes is ten pasisalinti biggrin.gif O visa kita - NUOSTABU thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(smalsi_ @ 2010 07 29, 16:44)
Saloniki, musu kaimynai buvo ramus, o viena siena jungesi su kambareliu, kur aptarnaujancio personalo vezimeliai sustumti buvo. Vat apie krioklius tualete ir paskui sklindancius kvapus nutylejau as  lotuliukas.gif Zinant, kad didziausi reikalai atliekami budavo ryte, mes tik nubudus stenkdavomes is ten pasisalinti  biggrin.gif O visa kita - NUOSTABU  thumbup.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Kaimynai buvo tylus ir geri, tik, kad jų nesigirdėtų - jie turėjo nevaikščioti, nejungti elektros ir neiti į dušą lotuliukas.gif . Vieną kartą kažkas kėlėsi ir lindo po dušu gal ketvirtą ryto - buvau bais nelaminga biggrin.gif . Įtariu, tą patį jie galvojo ir apie mane. Bet, kiek kalbėjau su žmonėmis, kurie ilsėjosi Tossa Center, taip pat Savoy (Lloret de Maras) - tas pats, sienos plonytės, tad belieka nekreipti dėmesio ir mėgautis puikiu paplūdimiu, jaukiomis gatvelėmis, skaniu vynu, kalnais...

Atsakyti
Kito menesio pabaigoje skrendame i Ispanija ir pora dienu planuojame pabuti tossa de mar. Gal zinote kokiu pigiu viesbutuku ar hosteliu sitame miestelyje?
Atsakyti
QUOTE(zebras99 @ 2010 07 30, 16:06)
Kito menesio pabaigoje skrendame i Ispanija ir pora dienu planuojame pabuti tossa de mar. Gal zinote kokiu pigiu viesbutuku ar hosteliu sitame miestelyje?

Manau, kad is anksto ir nebutina uzsisakyti, viskas nediliame miestelyje. Praeisite pro pora gatveliu ir rasite viesbutuka g.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.

Atsakyti