Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nori į tualetą - misija neįmanoma...

turbūt ne vienam iš mūsų teko blaškytis su mažyliu po miesto centrą - apie pakraščius jau nekalbu - tualeto beieškant... "mama, noriu sysiu" pavirsta košmariška fraze, kai kartais tenka net po medeliu vaiką tupdyti.. Ir tai sostinėje.
Nacionalinis aktyvių mamų sambūris kviečia jungtis neabejingus šiai problemai bendro renginio organizavimui: Kviečiame padėti organizuoti ir sudalyvauti akcijoje Tarptautinei tualetų dienai paminėti. Tarptautinė tualetų organizacija paskelbė lapkričio 19-ąją Tarptautine tualetų diena.

2012 m. lapkričio 19 d. (pirmadienį) 12.00-13.30 val. Kudirkos aikštėje, Gedimino pr. 9a, organizuojama akcija, skirta paminėti tarptautinei tualetų dienai.

Renginio tikslas – iškelti klausimą, ar Vilniaus mieste pakanka viešųjų tualetų, kartu paieškoti problemos sprendimo galimybių. Renginio metu bus dalinamos skrajutės- skleidžiama informacija apie veikiančius viešuosius tualetus Vilniaus mieste. Kiekvienas praeinantis ar ilgiau renginyje užsibuvęs pilietis galės išsakyti savo nuomonę apie tualetų padėtį Vilniaus mieste, ar jų pakanka, o jeigu nepakanka – kokius sprendimo būdus siūlo.

Labai nuolankiai kviečiame norinčius ir norinčias prisidėti prie šios problemos viešinimo ir renginio organizavimo. Siūlykitės tiesiog čia..
Tuo pat metu kviečiame papasakoti savo patirtis "noriu sysiu" istorijose.. o ką tokiu atveju darote jūs???
Atsakyti
sveika, oj kokia pazystama situacija, pas mus mergaite keturiu metuku. nors gyvenam edidmiestyje ir ne sostineje, bet esam susidure su tokia situacija.. dazniausiai, uzsimanius vaikui sysiu, einam i artimiausia prekybos centra ir reikalaujam toleto, buvo idomu kaj pirma kart nuejus i maxima mums sales darbuotoja tikino kad pas juos nera tuoleto ir jie niekuom padeti negali, nors visuose prekybos centruose turi buti tuoletai klijentams,.. taj vyras pakele dideli triuksma, atejus apsauugai taip ir pasakem maunam vaikui kelnes ir tegul sysioja sales viduryje.. tada atsirado tuoletas, o apsaugos darbuotojas, patikino jai ateisite ir nores vaikas i tuoleta ateikite tiesiai i apsauga.. ir taip buve neviena kart iki parduoduotuveje.. pas mus viesuju tuoletu niekur nera..
Atsakyti
ar tema neaktuali, ar nesitiki niekas nieko pakeisti?
Atsakyti
QUOTE(RasaP @ 2012 11 20, 10:03)
ar tema neaktuali, ar nesitiki niekas nieko pakeisti?

Tema neaktuali. Vilniuje ant kiekvieno kampo yra kavinukiu/prekybos centru/polikliniku, tad vaika tupdyti po krumeliu-tai pacios mamos tingejimas ji nuvesti pora zingsniu toliau.
Kur truksta wc, tai keliuose: aikstutes yra, o wc nei vieno doh.gif
Atsakyti
Vieši tualetai aišku reikalingi kiekviename mieste, bet daugiau problemų kyla, kai "sysiu" užsimano suaugęs žmogus (nekalbu apie didmiesčius, kur kas keli žingsniai po prekybcentrį, bet apie mažesnius miestelius). Kiek su vaikais būdavau miestely, daugybę kartų jie užsimanydavo "Sysiu" čia ir dabar, vidury kokios mažytės parduotuvėlės. Ir nė karto nė viena pardavėja/salės darbuotoja nepasakė, kad neleis į wc nueit schmoll.gif
Atsakyti
biggrin.gif biggrin.gif labai daug visko norit biggrin.gif toks vaizdas, kad visam pasauly ant kiekvieno kampo tualetai, tik LT ne smile.gif
nueikit į kavinę gi.
aišku, neįleis, jei ateisit perkreiptu veidu su reikalavimais. tiesiog reik mokėt paprašyt.
Atsakyti
QUOTE(Hastalavista @ 2012 11 22, 14:32)
Vieši tualetai aišku reikalingi kiekviename mieste, bet daugiau problemų kyla, kai "sysiu" užsimano suaugęs žmogus (nekalbu apie didmiesčius, kur kas keli žingsniai po prekybcentrį, bet apie mažesnius miestelius). Kiek su vaikais būdavau miestely, daugybę kartų jie užsimanydavo "Sysiu" čia ir dabar, vidury kokios mažytės parduotuvėlės. Ir nė karto nė viena pardavėja/salės darbuotoja nepasakė, kad neleis į wc nueit  schmoll.gif


Kaip nebutų gaila, jungiuosi prie susidūrusių su šia problema. Esame Alytuje, tai košmaras išvis čia su tais tualetais. Neseniai atidarė suremontuotą IKI pirmajame Alytuje ir situacija ta pati probleminė, tualeto nerasta ne tik vaikams, bet ir suaugusiems,kad ir pravažiuojantiems, pvz. turistų autobusai dažnai sustoja, kur jiems dėti??? Kai tuo tarpu kokioje Lenkijoje kiekvienoj mažiausioj degalinėj,nekalbant apie parduotuves o jau centrus, tikrai yra tualetai.
Praeitą savaitę vaikui užsimanius nedidelio reikaliuko, kad ir kaip gražiai klausėme salės darbuotojos ar yra tualetas, gavome atsakymą kad nėra, į tai ar galima būtų pasinaudoti darbuotojų tualetu išvydome tik gūžtelėjimą pečiais ir skubų pasišalinimą.
Vat taip su tais darbuotojais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akrima: 12 birželio 2013 - 16:26
1.pries eidami i miesta pasirupinkite,kad vaikas nueitu i tualeta.2.nelaukite kol vaikas pats paprasys,pamaciusios tualeta pacios nuveskite,ir bus ramu.visa laika taip darau,ir jau nuo 2,5metu i miesta keliaujam be pampersu...
Atsakyti
QUOTE(Jaltute4 @ 2013 06 12, 21:39)
1.pries eidami i miesta pasirupinkite,kad vaikas nueitu i tualeta.2.nelaukite kol vaikas pats paprasys,pamaciusios tualeta pacios nuveskite,ir bus ramu.visa laika taip darau,ir jau nuo 2,5metu i miesta keliaujam be pampersu...


Na be pampersų tai gerai wink.gif, mes be pamperių pasivaikščiojom maždaug nuo 1,8-2 m., aišku ne tolimais atstumais, bet nesakykite, būna ir išimčių. Viskas aišku ir visi jūsų pasiūlymai superiniai, ne pirmą vaiką auginu visuomet taip elgiuosi, bet tualetai prekybos centruose tikrai turėtų būti. O kas jau kas bet pratinti šlapintis už kampų tikrai nekokia kultūra blush2.gif, bet kartais nieko nebelieka, negi kankinsite vaiką g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akrima: 18 birželio 2013 - 19:33