As planavau kepti pagal kita recepta, nes ten vaisiai mirkomi alkoholyje, bet sis receptas - paprastesnis. Kazkin jei as kepsiu pagal si recepta, bet pries viska ismirkysiu vaisius, ar nieko nesugadinsiu?
QUOTE(Fortun@ @ 2012 11 13, 10:11)
As planavau kepti pagal kita recepta, nes ten vaisiai mirkomi alkoholyje, bet sis receptas - paprastesnis. Kazkin jei as kepsiu pagal si recepta, bet pries viska ismirkysiu vaisius, ar nieko nesugadinsiu?
Tikrai nesugadinsit, tik vaisiai turi buti nelabai šlapi.
QUOTE(Fortun@ @ 2012 11 13, 09:11)
As planavau kepti pagal kita recepta, nes ten vaisiai mirkomi alkoholyje, bet sis receptas - paprastesnis. Kazkin jei as kepsiu pagal si recepta, bet pries viska ismirkysiu vaisius, ar nieko nesugadinsiu?
as taip pat nusiziurejau si recepta ,ir desiu trupusi dziovintu vaisiu maziau nei recepte
Ateinu su savo keptu Kalėdiniu pyragu
guli paslėptas
ragavau-visai nieko

P.S. dariau iš pusės porcijos




P.S. dariau iš pusės porcijos
Bet koks vakar kvapas namuose buvo
trūko tik sniego
O kas turit skanių imbierinių sausainių receptuką?
galvoju iki Kalėdų reikia išbandyt keis gardumynus, kad jau tiksliai žinoti, kas keps tą nuostabią dieną


O kas turit skanių imbierinių sausainių receptuką?


QUOTE(...JA VEL... @ 2012 11 12, 18:38)
Mano vakar keptas Traditional German Stollen Christmas Cake arba kitaip Drezdeno meduolis , saugiai paslėptas iki Kalėdų
. Jau antri metai jį kepu,labai skanus.Tik kažkaip man neišeina recepto orginalo laikytis
vis aš su savo lyriniais nukrypimais
bet visvien be galo skanu. Eilėj dabar Imbieriniai meilės sausainukai




atrodo graziai, tik ar tqaip foto atrodo, kad siek tiek formos neislaike ir paplauke?

mano namai irgi ka tik pakvipo dresdenu

ir dar siandien jau imbieriukus kepsiu. man nera per anksti jiems


QUOTE(*Keila* @ 2012 11 13, 14:56)
atrodo graziai, tik ar tqaip foto atrodo, kad siek tiek formos neislaike ir paplauke?
mano namai irgi ka tik pakvipo dresdenu
, ryt gausiai CP apibarstysiu ir saugiai paslepsiu iki svenciu.
ir dar siandien jau imbieriukus kepsiu. man nera per anksti jiems
specialiai nusipilrkau metalines kaledines dezutes jiems laikyti 

mano namai irgi ka tik pakvipo dresdenu

ir dar siandien jau imbieriukus kepsiu. man nera per anksti jiems


Gal turite gerą imbierinukų receptuką ir galėtumėte juo pasidalinti? Aš dar vis neatrandu to tikrojo ...
QUOTE(Mix @ 2012 11 13, 16:59)
Gal turite gerą imbierinukų receptuką ir galėtumėte juo pasidalinti? Aš dar vis neatrandu to tikrojo ...
as pagal Beatos darau

QUOTE(*Keila* @ 2012 11 13, 17:40)
Aš esu kepusi Beatos, bet pagal šį receptą man skanesni. Imbierinukų receptas iš Kalėdinių kepinių temos prieš porą metų atrastas.
100g kambario temperatūros sviesto, 100g rudojo cukraus, 150g melasos arba medaus, 1 kiaušinio
400g persijotų miltų, žiupsnio druskos, 1 a.š. kepimo miltelių, 2 a.š. malto imbiero, 1 a.š. cinamono
1 a.š. maltų gvazdikėlių,
glajui: cukraus pudros, citrinos sulčių
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite.
Persijokite miltus. Supilkite miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir palikite, kol sausainiai visiškai atvės.
Paruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.
o imbieras tai koks?

QUOTE(Tomienė @ 2012 11 13, 20:43)
malto imbiero yra pirkti prie visu prieskoniu

as pernai naudojau sita, kai pati dariausi misiny sausainiams imbieriniams

tik ieskokite didziuosiuose prekybos centruose
