Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Vaišvydavos pagrindinė mokykla

Sveiki, kitais metais planuojam dukrytę leisti į Vaišvydavos mokyklos pirmą klasę, labai norėčiau išgirsti atsiliepimus apie šios mokyklos pradinių klasių mokytojus ypač apie Stanislavą Kareivienę 4u.gif Būtų malonu, jei atsilieptų mamytės, kurių vaikučiai šiemet lanko priešmokyklinę grupę ax.gif
Atsakyti
Laba diena,

na ir kaip, ar jau apsisprendėt leisti vaiką į šią mokyklą?
Jūsų minima mokytoja yra jau pensijinio amžiaus. Tačiau ko gero, tai pati geriausia pradinių klasių mokytoja. Rami, santūri, rūpestinga, atsakinga.

O pati mokykla.. ne viskas priklauso nuo vienos mokytojos. Aplinka taip pat formuoja vaiką.
Mokykla yra prasto lygio. Netgi kaip kaimo mokyklai, ji yra prasta.
Nei mokytojai, nei mokiniai neturi motyvacijos dirbti.
Uniformų niekas nenešioja. Vaikšto visi kaip į turgų ar bulviakasį susirinkę.
Vyresnių klasių mokytojai dalykininkai į mokyklą ateina daugių daugiausiai 5 minutės iki skambučio arba jau su skambučiu.
Įsigalėjęs giminių, draugų, kaimynų būrys. Jeigu būsit kokioj nors mokyklos šventėj, tai pamatysit, kad diplomus ir "pagyrimo" raštus teiks mokytojų vaikams, anūkams, ir būtinai visiems pabrėš, kad va šitas vaikas yra būtent to mokytojo vaikas ar anūkas. Lygtai ten viskas būtų kažkieno nuosavas uab'as..

Žodžiu, aplink mokyklą gyvena tikrai daug naujakurių. Tačiau mokykla vos surenka klases, kad jų neuždarytų Švietimo skyrius. Ją lanko tik vaikai tų tėvų, kurie arba finansiškai neišgali vaiko pavėžėti iki artimiausios tvarkingos mokyklos, arba tie, kurie galvoja, kad "svarbiausia yra arti namai", arba jau po kartą išmesti iš kitų mokyklų.
Atsakyti
QUOTE(Drugelis25 @ 2013 07 10, 18:48)
Laba diena,


Sveiki, ačiū už nuomonę, visgi apsisprendėme lankyti šią mokyklą, kaip minėjote, mes iš tų, kurie galvoja, kad vienas iš svarbių dalykų yra arti namai, kitas svarbus dalykas yra mokytoja.
Dėl pačios mokyklos ir jos aplinkos bei lankančiųjų kontingento iš dalies pritariu, nes dauguma bent jau šiemetinių pirmokų tėvų labai apatiški viskam, kas susiję su mokykla 4u.gif
Beje atsiliepimų apie šią mokyklą girdėjau įvairiausių, todėl manau, kad kiekvienas sprendžia pagal savo kriterijus.
Be to manau, kad vienas iš kaimo mokyklos pranašumų yra mažos klasės, tuo pačiu ir didesnis dėmesys kiekvienam mokiniui.
Žodžiu, šiuo metu planuojam šioje mokykloje lankyti tik pradines klases, vėliau pereiti į miesto kažkurią, bet, atsižvelgus į aplinkybes, tai galima padaryti ir anksčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2013 07 11, 08:39)
Dėl pačios mokyklos ir jos aplinkos bei lankančiųjų kontingento iš dalies pritariu, nes dauguma  bent jau šiemetinių pirmokų tėvų labai apatiški viskam, kas susiję su mokykla 4u.gif

tai juos gal galima pateisinti - jie pirmą kartą susirinko į vieną klasę, nepažįsta vieni kitų ir gal dėl to yra susikaustę.
Atsakyti
QUOTE(Drugelis25 @ 2013 07 12, 23:35)
tai juos gal galima pateisinti - jie pirmą kartą susirinko į vieną klasę, nepažįsta vieni kitų ir gal dėl to yra susikaustę.

Turėjau omenyje tai, kad susirinkime nusprendėm pasiremontuoti klasę, tai finansiškai prisidėjo tik pusė tėvelių (tai galiu pateisinti, kai kurie ir į pirmą klasę vos galės išleisti), tie kurie neprisidėjo pinigėliais, galėjo prisidėti darbu, tačiau gavosi, kad mūsų tėvelis ir vienos mergytės senelis dirba už visus, kiti nei skambina, nei domisi, kaip vyksta remontas, jaučiu ateis rugsėjo pirmąją ir dar pareikš pretenzijas, kad ne taip išdažėm ar grindys ne tokios cool.gif
Atsakyti
QUOTE(madi @ 2013 07 13, 20:04)
Turėjau omenyje tai, kad susirinkime nusprendėm pasiremontuoti klasę

tai tada čia įvyko ne "mes nusprendėme", o Jūs ir dar vienas senelis nusprendė, kad reikia remontuoti klasę. Tai Jūs ir remontavote. Nemanau, kad reikia dėl to pykti.

Tėvai neprivalo remontuoti, statyti mokyklą.. Vakar važiavau traukiniu su vaiku, tai patikėkit, tikrai neremontavau aš to traukinio. Galėjo gi mašinistas sakyti man "aš TAVO vaiką gi vežu, prisidėk prie remonto, mano sunkus darbas, bla bla bla .. "
Aš bilietą pirkau ir tiek žinių. Taip ir čia - ateina mokinys, atsineša krepšelį - susimoka už savo vietą. Jeigu mokykla nemoka su tais krepšeliais elgtis, tai va ir matosi rezultatas: susikiršina tėvai, ir vieni, kurie prisidėjo, dabar galvoja, kad jie yra geresni už tuos, kurie neprisidėjo.
Papildyta:
QUOTE(madi @ 2013 07 11, 08:39)

Be to manau, kad vienas iš kaimo mokyklos pranašumų yra mažos klasės, tuo pačiu ir didesnis dėmesys kiekvienam mokiniui.


Kažkaips visiems atrodo, kad jeigu pamokoje yra 45 minutės, o klasėje - 20 mokinių, tai kiekvienam tenka po maždaug dvi minutes dėmesio.. Nieko panašaus.. aš jau sakiau, kad čia mokytojai ATBŪNA pamokos laiką, o ne moko mokinius. Nebent Jūs - giminaitė ar gera draugė. biggrin.gif Bet tada Jūs irgi nieko negausit, nes Jūs gi giminaitė ar draugė, ir negalėsit pasiskųsti niekam. biggrin.gif
Atsakyti
Na ir pikta gi jus...
Atsakyti
QUOTE(Drugelis25 @ 2013 07 18, 23:42)
Vakar važiavau traukiniu su vaiku, tai patikėkit, tikrai neremontavau aš to traukinio. Galėjo gi mašinistas sakyti man "aš TAVO vaiką gi vežu, prisidėk prie remonto, mano sunkus darbas, bla bla bla .. "
Aš bilietą pirkau ir tiek žinių.


o jūsų vaikas traukinyje praleis keturis metus po pusdienį? taip, mokykla turi pasirūpinti remontu, bet beveik niekur, deja, nepasirūpina, ir yra tėvų, norinčių, kad jų vaikas gerai jaustųsi, o ne žiūrėtų į apsilupusias sienas, kol jų tėvai samprotauja apie tai, ką privalo valstybė.
Atsakyti
QUOTE(Drugelis25 @ 2013 07 18, 22:42)
tai tada čia įvyko ne "mes nusprendėme", o Jūs  ir dar vienas senelis nusprendė, kad reikia remontuoti klasę. Tai Jūs ir remontavote. Nemanau, kad reikia dėl to pykti.

Nenoriu veltis į bereikšmes diskucijas, tik teisybės dėlei pasakysiu, kad aš tikrai nebuvau remonto iniciatorė, netgi pasakiau, kad apie remontus būtų geriau kalbėti po metų, tačiau ne mano išreikštam pasiūlymui remontuoti, niekas neprieštaravo, tai buvo suprasta, kaip pritarimas. Be to, mums nesunku prisidėti, tai ir prisidėjom, dėl savo vaiko dar ne tiek esame padarę, bet dabar atrodo, kad mes čia viską užvedėm doh.gif
Beje, aš tikrai dėl nieko nepykstu, tik gal kiek kitaip viską įsivaizduoju, leisdama dukrytę į mokyklą norėčiau, kad ji ten jaustūsi jaukiai, kaip namuose, o ne kaip traukinyje, todėl šiek tiek pasistengus, manau visiems bus geriau mirksiukas.gif
Todėl tikiuosi , kad visų mūsų vaikučiams atnaujintoj klasėj bus jaukiau, ir nesklandumai dėl remonto ar kitų mažareikšmių dalykų niekam nesugadins nuotaikos ax.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(skirmantenet @ 2013 07 19, 10:51)
Na ir pikta gi jus...

aš ne pikta.. aš realiai kalbu.

Man tikrai VIENODAI yra, kokios sienos yra šitoje mokykloje. Ne man jas statyt, ne man jas griaut. Pabuvom čia kelis metus, baisu pasidarė nuo netvarkos, ir perkėliau dukrą kiton mokyklon.

nu ne kažkas čia vistiek. Tuo tarpu, kai normaliose mokyklose tėvų susirinkimai jau seniausiai buvo, aptarti visi reikalai ir tos pačios rinkliavos surinktos, tai šitoje mokykloje dar neaišku nei kada bus tėvų susirinkimas, nei kas namų darbams užduota. Tėveliai dar negali prisijungti prie elektroninio dienyno. Beje, MOKAMAI. Nes prisijungus nemokamai, gauni tik vienpusę informaciją, nėra galimybės atsakinėti į gautas žinutes. Tuo tarpu žymiai turtingesnių mokyklų mokinukų tėveliai jungiasi prie dienyno nemokamai, ir turi galimybę bendrauti nemokamai su pedagogais.
Atsakyti