Šiam skaniam reikalui reikės:
ciabattos ar prancūziško batono
salotų lapų (tinka bet kokios: aisbergo, kiniškos, paprasti salotų lapai, rukola)
vyšninių pomidorų
jaunos cukinijos
jei mėgstate siūlau ir mėlynąjį svogūną (aš nedėjau)
mocarella sūrio
vytinto labai plonai pjaustyto ispaniško kumpio (jamon seramo)
užpilui: itin tyro alievuogių aliejaus, citrinos sulčių, šaukšto medaus, druskos ir šv. maltų pipirų
Užpilui į mažą dubenėlį įpilame alyvuogių aliejų, dedame šaukštą skysto medaus, įspaudžiame citrinos sulčių, žiupsnelį druskos, šviežiai maltų pipirų ir gerai išmaišome. Paragaujame ir, jei reikia, pakoreguojame pagal savo skonį. Atidedame į šalį. Salotas suplėšome. Mozzarelą supjaustome girežinėliais. Jei naudosite svogūnus, juos supjaustyti siūlyčiau plonais pusžiedžiais.
Cukiniją supjaustome plonais griežinėliais, pomidoriukus pusiau. Įkaitiname keptuvę, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir apkepame cukiniją iš abiejų pusių, pomidoriukus tik iš vienos pusės- tos apvalios, su odele. Kai gražiai apkepa, traukiam lauk ir pabarstome druska.
Ciabattą ar kitą duonelę supjaustome nestoromis riekėmis ir apkepame keptuvėje be aliejaus ar skrudintuve.
Ant duonos riekės dedame salotų kalną, užpilame užpilu, dedame mocarelą, ant jos cukiniją, kumpį ir pomidorus. Apšlakstome likusiu užpilu, pabarstome šv. maltais pipirais ir valgom.