QUOTE(~aura~ @ 2012 12 14, 21:58)
QUOTE(ramune.v @ 2012 12 14, 14:24)
dekui nuosirdziai

jau pati buvau susiradus you tube

bet vistiek labai dekui uz jusu varga paaiskinti
o kokiu sviestiniu kremuku jus tepate tortukus pries padengima?
BALTAS PLIKYTAS SVIESTINIS KREMAS
250 ml. pieno
2 valg. š miltų
100 gr. sviesto
100 gr. cukraus
vanilinas pagal skonį
Pusė normos viso pieno sumaišyti su miltais iki vientisos masės. Likusį pieną užvirinti ir į jį įpilti pieno-miltų mišinį, gerai išmaišyti ir virti ant mažos ugnies iki tirštumo, ataušinti. Atskirai išplakti kambario temperaturos (minkštą) sviestą su cukrumi ir vanilinu. Sujungti su pieno-miltų mase ir išplakti iki purumo.
SVIESTINIS KREMAS "ŠARLOT"
1 kiaušinis
1 stikl. cukraus (dedu mažiau)
0,5 stikl. pieno
1/2 a.š. citrinos rūgšties
porą lašų brendžio, romo ar kokių nors esencijų (migdolų, romo, apelsinų ir t.t.)
250 g sviesto
Kiaušinį sutrinti su cukrumi, įpilti pieną. Šią masę maišant užvirinti (nukelti, kai pamatysi pirmuosius burbuliukus). Kol masė karšta, įberti citrinos rūgšties, įpilti brendžio ar ką nors kt.
Sviestą palaikyti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų. Tada jį išplakti. Į sviestą įpilti ataušusią masę ir vėl viską išplakti.
Arba tiesiog sviesta isplakti su cukraus pudra arba 2 sviesto dalys + 1 dalis kondensuoto pieno