Įkraunama...
Įkraunama...

Gripas, sloga, peršalimas

Šiuo metų man labai aktuali tema user posted image


SENA TEMA cia



Buvau vaistineje, paklausiau ka galima nestuke.gif tai dave medeku tirpalo skalauti gerkle ( tik reikia pusvalandi palaikyti praskiesta, kad isgaruotu spiritas ) bet nelabai padeda verysad.gif
Atsakyti
Kokia pasyvi tema, o atrodo dabar toks ligų metas....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aistullka: 29 lapkričio 2012 - 14:14
Biski pagooglinau ax.gif
radau stai kokiu Nėščioms moterims TANTUM VERDE kietųjų pastilių vartoti taip, kaip rekomenduojama, galima be apribojimų.

O rekomenduojama taip:


Suaugusiems žmonėms
Rekomenduojama dozė - 1 pastilė 3 - 4 kartus per parą. Kad poveikis būtų geriausias, pastilę reikia lėtai tirpinti burnoje. Rekomenduojamos dozės viršyti negalima.
Atsakyti
QUOTE(aistullka @ 2012 11 29, 14:05)
Kokia pasyvi tema, o atrodo dabar toks ligų metas....


nu tai ir thumbup.gif nelaukiam cia nestukiu schmoll.gif

Bavau apsirgus pacioj nestumo pradzioj, baisiai pergyvenau, zliumbiau kasdien, nes pries pora metu turejau nesekminga nestuma ir irgi buvau persalus pacioj pradzioj doh.gif Bet si karta viskas gerai buvo thumbup.gif O gydziausi: daug daug arbatu, skalavau su druska, valgiau tokia unsure.gif medus+cesnakas, imbiera tarkuota+medus+citrina, ploviau nosi su juros vandeniu (sita is tikruju paskui naudojau beveik visa nestuke.gif prevenciskai, kai matai, kad darbe kas serga, ar po pasibuvimo kokiam pc ir t.t. ). Ai ir dar ciulpaiu PROPOLKI.
Atsakyti
QUOTE(Bardana @ 2012 11 30, 00:38)
imbiera tarkuota+medus+citrina


Visai pamirsau apie si recepta doh.gif Ir viska turiu thumbup.gif

Vakar Tantum Verde nenusipirkau, buvo didziule eile vaistineje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bardana @ 2012 11 30, 01:38)
nu tai ir  thumbup.gif nelaukiam cia nestukiu schmoll.gif

Bavau apsirgus pacioj nestumo pradzioj, baisiai pergyvenau, zliumbiau kasdien, nes pries pora metu turejau nesekminga nestuma ir irgi buvau persalus pacioj pradzioj doh.gif  Bet si karta viskas gerai buvo thumbup.gif O gydziausi: daug daug arbatu, skalavau su druska, valgiau tokia  unsure.gif medus+cesnakas, imbiera tarkuota+medus+citrina, ploviau nosi su juros vandeniu (sita is tikruju paskui naudojau beveik visa nestuke.gif  prevenciskai, kai matai, kad darbe kas serga, ar po pasibuvimo kokiam pc ir t.t. ). Ai ir dar ciulpaiu PROPOLKI.



ir per kiek laiko pasiseke isgyti tik tokiomis priemonemis?
Atsakyti
Jau atsirado ir sloga gun_bandana.gif

Namuose turiu Pinosol lasiuku

Informaciniame lapelyje rasoma:

Nėštumo ir žindymo laikotarpis
Nėščioms ir krūtimi maitinančioms moterims PINOSOL nekenksmingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žaislų Karalienė: 30 lapkričio 2012 - 13:50
QUOTE(aistullka @ 2012 11 30, 12:49)
ir per kiek laiko pasiseke isgyti tik tokiomis priemonemis?

nebepasakysiu, bet neprireike savaites, nes atsimenu, kad neemiau biuletenio, reiskia buvo taip isleide gydytis kokiom 3-4 dienom. Tikriausiai tai nebuvo gripas, nors buvo labai bloga ir temp 37,8. Tikrai gal geriau ir kokia tabletike paracetamolio, kad neuzkiltu iki 38.
Svarbiausio ir neparasiau, visas dienas kiek buvau namie- gulejau, stengiausi pamiegot- nors buvo labai sunku nepergyvent, bo buv pati pati nestumo pradzia- 5 savaite wub.gif
Dar del cesnako, tai skaiciau, kad jo negalima padaugint, nes skistina krauja, bet ta perskaiciau paskui jau, kai buvau daauug tu cesnaku privalgius.

Papildyta:
QUOTE(Žaislų Karalienė @ 2012 11 30, 13:50)
Jau atsirado ir sloga  gun_bandana.gif

[/i]


o nenori juros vandens pabadndyti? man tai buvo atradimas, netikejau, nes pas mane visada sloga baigdavosi sinusitu, tai daug metu nuo slogos naudojau iskart bioparox (purskalas su antibiotiku). Siaip to bioporox anotacijoj buvo parasyta, kad nestuke.gif galima, bet pabijojau ir issisukau tik su juros vandeniu hummer, stermar ir t.t.
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
kai perskaitai tokius dalykus, net geriau pasidaro smile.gif

"Ar peršalus galima pakenkti vaisiui?
Ne. Nesvarbu, kaip nepatogiai jaučiatės, būkite tikra, kad vaisius kuo puikiausiai apsaugotas nuo virusų. Kita vertus, jei staiga pakilo aukšta temperatūra, geriau vykti pas gydytoją." (http://seimos.sveikas.lt/lt/nestumas/persalimas_nestumo_metu__nelaukiamas_svecias/)

Esu persalus jau savaite, pradzioj skaudejo gerkle, sloga, kosulys, db jau gerkles beveik neskauda, liko tik nosies uzgulimas ir kosulys. Gydziausi ir vis dar gydausi naminemis priemonemis, arbatos kibirais, medus su juoduoju ridiku (nuo kosulio), nosi plaunu su vandeniu druskuotu, tepu eukalipto tepalu nugara ir krutines lasta ir panasiai.. Siaip neblogeja, bet ir nesijauciu kaip sveika, aisku to galvos svaigimo kai rimtai sergu nera, tik rytais, bet cia manau nestumo deka smile.gif stengiuosi nepergyventi del pakenkimo, labai tikiuosi, kad ,mano zirniukas bus stiprus ir viska atlaikys smile.gif sveikatos jums mergaites linkiu!!! nestuke.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, noreciau paklausti, ar kas nors vartojo antibiotikus nestumo metu? sad.gif Persalau, ir skalavau ir arbatu visokiu geriau, bet nepadejo, gyd, sake kad dar truputi ir angina prasides, liepe 8 dienas 3 kartus per diena gerti Ospamoxa verysad.gif Labai bijau del mazylio....ji sake nepakenks, bet vis tiek bijau verysad.gif mums 28 savaites......pasidalinkit patirtimi unsure.gif
Atsakyti
man 15nestumo savaite ir jau antra diena turiu baisia sloga temp nera ,nei kosciu tik sloga ir dar toks bendras silpnumas ,labai bijau kad tai nepakenktu nestumui sad.gif
Atsakyti
QUOTE(robertukas @ 2012 12 15, 09:15)
man 15nestumo savaite ir jau antra diena turiu baisia sloga temp nera ,nei kosciu tik sloga ir dar toks bendras silpnumas ,labai bijau kad tai nepakenktu nestumui sad.gif


Nepergyvenkite, man panašiai buvo 9 savaitę. Gėriau per prievartą kuo daugiau skysčių, tai slogai pasibaigus beveik nekosėjau. Paskui ėjau pas genetikus tirtis dėl kitų priežasčių, tai paklausiau ir dėl peršalimo, virusų, mane labai domino klausimas, ar reikėtų skiepytis nuo gripo. Tai genetiko nuomone, net pats gripas ar virusas pats savaime pakenkti negali, svarbu stebėti, kad nekiltų komplikacijų, o blogiausiu atveju kilus įtarimui, kad prasideda kažkokios komplikacijos, nereiktų baimintis išgerti ir antibiotikų. Gydytojų nuomone, peršalimas, sloga nedaro įtakos mažiukui, o jei kažkas blogo ir įvyksta, tai gali būti natūrali gamtos atrankos pasekmė, neturinti nieko bendro su buvusiu peršalimu.

Atsakyti