Įkraunama...
Įkraunama...

Šventinė vakarienė be orkaitės

Taigi... iškilo problemėlė. Pripratau šventinius patiekalus gaminti orkaitėje, o ji pas mus sugedo. Atvažiuoja vyro tėvai, reikia visus kažkuo nustebinti... Prašau patarkit kaip išsisukti?
Atsakyti
Na, jei patinka lengvi patiekalai, tai šis- ir skanus ir įdomus, ir šventinis.

Iškepk keptuvėje vištienos file kepsnius kaip įprasta (su džiuvėsiais ar be jų, kaip nori). Ant iškepusių kepsnių uždėk po konservuoto ananaso griežinėlį ir apibarstyk smulkiai pjaustyta mocarella (tinka ir paprastas fermentinis sūris, bet su mocarella-švelniau). Tokius kepsniukus reiktų dėti į mikrobangę, kol sūris apsilydys. Bet jei jos neturi, tiesiog dar pakaitink ant mažos ugnelės keptuvėje su dangčiu.
Prie kepsnių labai tinka virti ryžiai (aš juos sudedu į dubenėlius, o po to išverčiu į lėkštę; gali 'paspalvinti' su kariu), bei morkų-obuolių-porų salotos ir švž.agurkas.
Šitą receptėlį pati sugalvojau- mums labai patiko drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2006 05 13, 18:08)
Na, jei patinka lengvi patiekalai, tai šis- ir skanus ir įdomus, ir šventinis.

Iškepk keptuvėje vištienos file kepsnius kaip įprasta (su džiuvėsiais ar be jų, kaip nori). Ant iškepusių kepsnių uždėk po konservuoto ananaso griežinėlį ir apibarstyk smulkiai pjaustyta mocarella (tinka ir paprastas fermentinis sūris, bet su mocarella-švelniau). Tokius kepsniukus reiktų dėti į mikrobangę, kol sūris apsilydys. Bet jei jos neturi, tiesiog dar pakaitink ant mažos ugnelės keptuvėje su dangčiu.
Prie kepsnių labai tinka virti ryžiai (aš juos sudedu į dubenėlius, o po to išverčiu į lėkštę; gali 'paspalvinti' su kariu), bei morkų-obuolių-porų salotos ir švž.agurkas.
Šitą receptėlį pati sugalvojau- mums labai patiko drinks_cheers.gif


oho... visai skaniai sugalvojai rolleyes.gif reik kada nors isbandyti
Atsakyti
As panasiai darau su karbonadine mesyte.Mesa isplaki kaip karbonadams,pabarstai prieskoniais,pavolioji miltuos ir iskepi keptuvej.Tada dedi ant lekstes,ant virsaus smulkiai pjaustytu ir pakepintu svogunu,ant puses kepsnio dedi kecupo ar pomidoru tyres(cia kaip kas kam patinka) ant kitos puses majonezo ir ant virsaus tarkuoto olandisko surio ir i mikrobange kol suris issilydo arba keptuvej,kaip rase brashke77 thumbup.gif
Atsakyti
Aš dar tokį patiekalą mėgstu daryti, kai ką nors palepinti reikia smile.gif
Išmuši plonai karbonado galiukus. Pabarstai prieskoniais (man labiausiai patinka Santa Maria mėsai). Ant vieno gabaliuko pabarstai smulkiai tarkuoto lydyto sūrio, ant jo griežinėlį rūkyto kumpio, vėl šiek teik sūrio ir antrą gabaliuką karbonado. Tokį kepsnį vieną ar du kartus pavolioji kiaušinio plakiny ir džiūvėsėliuose ir kepi keptuvėje. Patieki kaip nori, su bulvėmis ir daržovėmis.
Mūsų šeimynai labai patinka smile.gif . Tas rūkytas kumpis kepsniui priduoda ypatingą skonį, o sūris suklijuoja smile.gif
Atsakyti
Galiu pasiūlyti trošlintus mėsos suktinukus. Arba viena didelį. Aš dažnokai darau iš kalakuto šlaunies - išimu kaulą, mėsytę pamatinuoju per naktį, kaip mamyčių čionai siūloma suradau, su majonezu ar garstyčiom bei česnaku, pipiru...Paskui dedu džiovintų slyvų, susuku, išverdu. Patiekiu su padažu. Kai lieka, galima iš šaltą valgyt.
Atsakyti
Ačiū ačiū labai, tikrai bus iš ko pasirinkti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amalia @ 2006 05 14, 12:39)
Galiu pasiūlyti trošlintus mėsos suktinukus. Arba viena didelį. Aš dažnokai darau iš kalakuto šlaunies - išimu kaulą, mėsytę pamatinuoju per naktį, kaip mamyčių čionai  siūloma suradau, su majonezu ar garstyčiom bei česnaku, pipiru...Paskui dedu džiovintų slyvų, susuku, išverdu. Patiekiu su padažu. Kai lieka, galima iš šaltą valgyt.


essen.gif rolleyes.gif
Atsakyti