QUOTE(daliux78 @ 2012 12 03, 23:13)
tai ne tik filmuose tokios baisenybes buna, cia realiam gyvenime toks veikejas gyveno
ui keiciam tema, apie tortus geriau plepam
Lakstams:
2 stiklines cukraus
4 kiausiniai
2 v.s.medaus
160 g sviesto
2 a.s.sodos
5 stiklines miltu
Kremui:
1 l grietineles
600 ml grietines 40 proc.
1 citrina
1.5 stiklines cukraus pudros
graikisku riesutu (as nedejau)
Kiausinius isplakti su cukrumi, sudeti minksta sviesta, medu ir gesinta soda (gesinau su kefyru). Statyti ant garu voneles ir viska gerai ismaisyti iki vientisos mases.
Nuimt nuo voneles ir supilt visus miltus. Gerai ismaisyt, mase nebus labai kieta. Statyt i saldytuva 30 min. Isemus tesla, jei dar reikia, dadeti miltu nedaug, perminkyti ir tesla padalint i 12 gabaleliu.
Gabaleli teslos kociot ant sviestinio popieriaus labai plonai, perkelt ant skardos ir kepti 200 C temp.kol paruduos (labai trumpai gaunasi). Iskepti visus lakstus ir kol karsti apipjaustyti. Nupjaustytus lakstu gabaliukus sumalti per mesmale, naudoti trupinius torto puosimui.
Kremui: grietine, grietinele ir cukraus pudra isplakt iki kremo konsistencijos, itarkuoti citrinos zievele (as nedejau zieveles), ispausti citrinos sultis. Susmulkint riesutus. Kikeviena laksta pertepti kremu, o kas trecia dar ir riesutais apibarstyti. Sutepti torto virsu, sonus. Sutepta torta statom i saldytuva. Kremas gerokai susigers, todel jei truksta pasidaryt dar nedaug kremo ir dar aptepti virsu ir sonus (as taip ir dariau). Menteles pagalba torta aplipdyti trupinukais. Torta laikyt saldytuve para.
gaunasi didziulis tortas, jei ne balius koks, tai siulau gal is puses normos daryti