QUOTE(zhirnius @ 2012 12 03, 03:00)
O gal butu galima tokio biskvito recepta?
vaizdinė gaminimo eiga
Reikės
* 3 kiaušinių
* 1,5 puodelio (355 ml) Demerara cukraus (tinka ir paprastas baltas)
* 2 puodeliai (470 ml) miltų
* 200 g šviežių špinatų ( pačios tyrės gaunasi ~ 150 g)
* 1/2 puodelio ( 120 ml) ištirpinto sviesto arba aliejaus
* 1 arbat .š . kepimo miltelių
* 2 valg. s. vanilės ekstrakto arba 1 pok. vanilinio cukraus
* sviesto kepimo skardai ištepti
Gaminimo eiga:
Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių karščio.
Šviežius špinatus nuplauti, sudėti į gilią keptuvę (ar puodą) ir kaitinti (galima įpilti truputį vandens) iki špinatai pilnai suminkštės.
Nuo išvirusių špinatų gerai nusunkti vandenį, sudėti į smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos tyrės. Palikti atvėsti.
Kitame inde kiaušinius išplakti su cukrumi iki purios masės, tada supilti ištirpintą sviestą (arba aliejų), suberti miltus ir kepimo miltelius - viską labai gerai išmaišyti.
Sudėti atvėsusią špinatų tyrę, įpilti vanilės ekstrakto (arba vanilini cukru ) - vėl viską gerai išmaisyti.
Kepimo formą ištepti riebalais, į ją sukrėsti paruoštą tešlą, tolygiai paskirstyti.
Pastatyti kepti ~ 35-40 min.
Po pirmų 20 min galima vos vos sumažinti orkaitės temperatūrą ( nebūtinai, priklauso nuo orkaitės kaitrumo)
Pastaba : Kaip patikrinti ar iškepęs pyragas ? : mediniu iešmeliu ( tinka ir dantų krapštukas) įsmeigti pyragą ir ištraukti - iešmelis turi likti sausas ir švarus. Jei iešmelis yra aplipęs tešla, reikia palikti kepti dar keletą minučių.
Iškepusį pyragą išimti iš kepimo formos ir palikti atvėsti ant grotelių.