Irmulia,
o kur torto recepta ras?
QUOTE(ing. @ 2012 12 17, 18:12)
turėčiau per šiandien/rytojų surašyti ir blog'e, ir čia SM įkelsiu
Man pats paciausias pyragas kuruo recepta gavau is Izraelio:) graikisku riesutu ir klevu sirupo pyragas
1 1/3 stiklines miltu
1 1/3 stiklines cukraus
1/2 stiklines saulegrazu aliejaus
truputis vanilinio cukraus
3 kiausiniai
indelis naturalaus jogurto
1/2 stiklines graikiniu riesutu
cinamonas
rudas cukrus
klevu sirupo
viska ismaisom, isskyrus riesutus. riesutai sukapojami ir ismaisomi su trupcio cinamono ir kupinu saukstu ruduoju cukrumi. uzberami ant pyrago ir kepama 45 min 180 laipsniu temperaturoje. iskepus aplieti klevu sirupu ir leisti atvesti. pasaka
1 1/3 stiklines miltu
1 1/3 stiklines cukraus
1/2 stiklines saulegrazu aliejaus
truputis vanilinio cukraus
3 kiausiniai
indelis naturalaus jogurto
1/2 stiklines graikiniu riesutu
cinamonas
rudas cukrus
klevu sirupo
viska ismaisom, isskyrus riesutus. riesutai sukapojami ir ismaisomi su trupcio cinamono ir kupinu saukstu ruduoju cukrumi. uzberami ant pyrago ir kepama 45 min 180 laipsniu temperaturoje. iskepus aplieti klevu sirupu ir leisti atvesti. pasaka
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 12 17, 17:58)
Kažkaip bijau, kad kaip kažkuri mamytė kažkada yra rašiusi, nesubliukštų man biskvitas. O be to, cipciuko galima būtų lakštus išsikepti iš anksto, pvz kad ir ryt pradėti, o reikia sekmadieniui pačio torto? O juos reikia net ne formoj kepti - nesupratau šitos vietos. Ir kur paskui juos laikyti iki sutepimo? Ačiū jeigu kas atsakys.
Na as tikrai ne profe bet galiu parasyt del cipciuko medaus torto, prisiskaiciau n temu apie ji. Lakstus tikrai galima iskepti anksciau. Pvz. as jau pries savaite iskepiau o tepsiu kadedom. Laikau ant saldytuvo, ant padeklo is virsaus uzdengus kepimo popierium ( kad nedulketu ) Taip rase forume.... kol kas nieko jiems neatsitiko
Kibres medutis irgi viliojo, bet pabijojau kad mano orkaiteje jis gali neiskepti t.y vidus bus zalias.
Beja JUODAS MISKAS gavosi lAaaabai skanus (kazkaip as cia nekukliai ) tik nespejau papuost graziai.
QUOTE(Ti_Na @ 2012 12 18, 00:24)
Na as tikrai ne profe bet galiu parasyt del cipciuko medaus torto, prisiskaiciau n temu apie ji. Lakstus tikrai galima iskepti anksciau. Pvz. as jau pries savaite iskepiau o tepsiu kadedom. Laikau ant saldytuvo, ant padeklo is virsaus uzdengus kepimo popierium ( kad nedulketu ) Taip rase forume.... kol kas nieko jiems neatsitiko
Kibres medutis irgi viliojo, bet pabijojau kad mano orkaiteje jis gali neiskepti t.y vidus bus zalias.
Beja JUODAS MISKAS gavosi lAaaabai skanus (kazkaip as cia nekukliai ) tik nespejau papuost graziai.
Kibres medutis irgi viliojo, bet pabijojau kad mano orkaiteje jis gali neiskepti t.y vidus bus zalias.
Beja JUODAS MISKAS gavosi lAaaabai skanus (kazkaip as cia nekukliai ) tik nespejau papuost graziai.
Ačiū aš irgi gundausi jį kepti. O daug lakštų išėjo? tai taip ir nesupratau (gal kvailai nuskambes) - Formoj kepti, ar ant groteliu kokiu - o tik forma išpjauti? ar jie nekieti? Ten rašo, kad daug išeina iš normos, vienam dideliam tortui, arba dviem mažesniems, tai sakau gal du zuikius nušaučiau
Sveiki. Susigundžiau Kalėdoms išbandyti morkų ir žemės riešutų tortą iš Beatos kepinių knygos.
bet ten gaunasi 2 biskvitai ir 2 sluoksniai kremo. Aš norėčiau 3 biskvitų ir 2 sluoksnių kremo. Kaip jūs tokiu atveju keroguotumėt tokį biskvito receptą?
Biskvitui:
3 kiaušinių
250 gramų tamsaus farino cukraus
150 gramų saulėgrąžų aliejaus
350 gramų tarkuotų morkų
150 gramų džiovintų abrikosų
200 gramų sūdytų žemės riešutų
210 gramų miltų
šaukštelio kepimo sodos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų cinamono
0,25 šaukštelio maltų muskato riešutų
Dėkoju jeigu kas nors atsakys
bet ten gaunasi 2 biskvitai ir 2 sluoksniai kremo. Aš norėčiau 3 biskvitų ir 2 sluoksnių kremo. Kaip jūs tokiu atveju keroguotumėt tokį biskvito receptą?
Biskvitui:
3 kiaušinių
250 gramų tamsaus farino cukraus
150 gramų saulėgrąžų aliejaus
350 gramų tarkuotų morkų
150 gramų džiovintų abrikosų
200 gramų sūdytų žemės riešutų
210 gramų miltų
šaukštelio kepimo sodos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų cinamono
0,25 šaukštelio maltų muskato riešutų
Dėkoju jeigu kas nors atsakys
QUOTE(melynas dangus @ 2012 12 18, 13:58)
Kaip jūs tokiu atveju keroguotumėt tokį biskvito receptą?
Biskvitui:
3 kiaušinių
250 gramų tamsaus farino cukraus
150 gramų saulėgrąžų aliejaus
350 gramų tarkuotų morkų
150 gramų džiovintų abrikosų
200 gramų sūdytų žemės riešutų
210 gramų miltų
šaukštelio kepimo sodos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų cinamono
0,25 šaukštelio maltų muskato riešutų
Dėkoju jeigu kas nors atsakys
Biskvitui:
3 kiaušinių
250 gramų tamsaus farino cukraus
150 gramų saulėgrąžų aliejaus
350 gramų tarkuotų morkų
150 gramų džiovintų abrikosų
200 gramų sūdytų žemės riešutų
210 gramų miltų
šaukštelio kepimo sodos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
2 šaukštų cinamono
0,25 šaukštelio maltų muskato riešutų
Dėkoju jeigu kas nors atsakys
Aš tai imčiau produktų tiek,kiek nurodyta ir dar pusę tiek:
5 kiaušiniai
375g cukraus
225 aliejaus ir t.t.
QUOTE(melynas dangus @ 2012 12 18, 14:58)
Sveiki. Susigundžiau Kalėdoms išbandyti morkų ir žemės riešutų tortą iš Beatos kepinių knygos.
bet ten gaunasi 2 biskvitai ir 2 sluoksniai kremo. Aš norėčiau 3 biskvitų ir 2 sluoksnių kremo. Kaip jūs tokiu atveju keroguotumėt tokį biskvito receptą?
bet ten gaunasi 2 biskvitai ir 2 sluoksniai kremo. Aš norėčiau 3 biskvitų ir 2 sluoksnių kremo. Kaip jūs tokiu atveju keroguotumėt tokį biskvito receptą?
na tai kiekviena produkta dalinti is 2 ir padauginti is 3
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2012 12 18, 14:41)
na tai kiekviena produkta dalinti is 2 ir padauginti is 3
Tas,pat rezultatas tik dar lengviau suskaičiuojamas
Dėkoju atsakiusioms.
QUOTE(Šarka-Li @ 2012 12 18, 07:36)
Ačiū aš irgi gundausi jį kepti. O daug lakštų išėjo? tai taip ir nesupratau (gal kvailai nuskambes) - Formoj kepti, ar ant groteliu kokiu - o tik forma išpjauti? ar jie nekieti? Ten rašo, kad daug išeina iš normos, vienam dideliam tortui, arba dviem mažesniems, tai sakau gal du zuikius nušaučiau
Medaus torto tešla yra kočiojama. Iškočioji lakštus (aš tai darau tiesiai ant sviestinio popieriaus) tada dedi ant kepimo "blėkos" kiši į orkaitę ir iškepusi lakštą iškarto (vėstant jis stingsta todėl neišeis gražiai apipjauti) apipjauni apie lėkštę ar kitą kokia norima forma. Aš kepu ne Cipciuko, bet spėju tai taikoma daugeliui Medaus tortų.
p.s.: yra speciali tema šiam tortui- paskaitinėk pasidarys dar aiškiau