QUOTE(ing. @ 2012 12 17, 18:12)
Irmulia,
o kur torto recepta ras?
jau
Nutella® ir Philadelphia sūrio tortas su Oreos® (nekeptas)
Reikės:
18cm skersmens kepimo formai ( šarnyrinei)
Pagrindui:
154 g Oreos® sausainių sumaltų į miltus
1 valg. š. sviesto ( arba kokoso sviesto)
šiek tiek vandens
Kreminiam sluoksniui:
400 g "Philadelphia" sūrio kremo
270 g Nutella® kremo
70g de juodo konditerinio šokolado Nestlé® (galima keisti kitu)
sauja skrudintų sumaltų Pekano riešutų (nebūtinai)
(nebūtinai):
1 valg. š. želatinos
30 ml grietinėlės (10% riebumo)
Dekorui:
1 pok. mini Oreos® sausainėlių
Gaminimo eiga:
1. Oreos® sausainius sudėti į smulkintuvą ir sumalti iki miltų su visu įdaru, sumaišyti su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinukai geriau suliptų tarpusavyje- papildomai įpilti lašelį vandens.
2. Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi ( tiek dugną , tiek ir šonus) ant dugno tolygiai paskirstyti paruoštą Oreos® trupinių masę, suformuoti kraštelį.
3. Giliame inde sukrėsti Philadelphia sūrio kremą.
Kaitinimo inde pašildyti Nutella® kremą su šokoladu iki šokolado gabaliukai pilnai išsilydys.
Supilti ant Philadelphia sūrio kremo - viską išmaišyti.
Kitame kaitinimo inde supilti grietinėlę, šildyti iki pilno užkaitimo, suberti želatiną, maišyti iki želatina pilnai ištirps, šiek tiek atvėsinti ir supilti ant sūrio/nutellos masės. Suberti skrudintus Pekano riešutus. Viską gerai išmaišyti iki vientisumo.
4. Paruoštą kremo masę sukrėsti į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginti paviršių.
Viršų puošti mini Oreos® sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir pastatyti šaldytuve visai nakčiai.
Skanaus