Išbandžiau tortą, kurio receptą radau žurnale Velykų vaišės 2013 Nr. 1., labai patiko, taigi dalinuosi:
Kavos tortas
5 kiaušiniai, 5 šaukštai cukraus, vanilinio cukraus, 70 g miltų, 40 g kakavos miltelių, 0.5 šaukštelio kepimo miltelių.
Kremui:
250 g maskarponės sūrio, 250 ml grietinėlės, vanilinio cukraus, 3 šaukštai cukraus pudros, 1 pakelis grietinėlės standiklio, 4 šaukštai balintos saldžios kavos, 200 g trintų uogų su cukrumi (dėjau braškes), puodelio balintos stiprios kavos su brendžiu aplaistyti (pyliau kavos likerio)
Papuošimui:
100 g pieniško šokolado, kakavos miltelių, smulkintų graikiškų riešutų.
Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų plakite elektriniu plakikliu 5- 7 minutes, kol masė pasidarys šviesi ir labai puri. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais, persijokite, suberkite į kiaušinių masę ir atsargiai, kruopščiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę kepimo skardą (maždaug 35x 40 cm) ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 10 min. (aš kepiau ilgiau 180 laipsnių). Iškeptą biskvitą apverskite ant kepimo popieriaus lakšto ir atsargiai nuimkite popierių, ant kurio biskvitas kepė. Atvėsinkite. Tada biskvitą padalykite į 3 vienodas dalis.
Pasigaminkite kremą: maskarponės sūrį šluotele išplakite su vaniliniu cukrumi, cukraus milteliais ir kava, grietinėlę išplakite iki standumo ir pamažu įmaišykite į kremą. Kiekvieną biskvito lakštą gerai sudrėkinkite balinta kava su brendžiu. Visus biskvitus aptepkite lygiomis kremo dalimis ir sudėkite vieną ant kito. Apatinį biskvito sluoksnį prieš padengdami kremu aptepkite trintomis uogomis su cukrumi. Dėkite tortą į šaldytuvą, kad kremas sustingtų. Puoškite tarkuotu šokoladu ir kakava. Šonus galite aplipinti smulkintais graikiniais riešutais.
Jeigu jus nepelnytai įžeidė- grįžkite ir nusipelnykite.