Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(Svela @ 2013 02 14, 16:59)
Sveikos kepejeles smile.gif Nesenai, kaip sakoma "uzsikabinau", sau sventems keptis tortus. Pora kart bandziau deti tarp biskvitu morengo sluoksni. Ka darau negerai, kad jis man ismirksta, na nebelieka to malonaus morengo traskumo? Morenga atrodo gerai isdziovinu, tikrai gana kietas buna, ir ne plonas. Gal negalima laikyt tokio torto per nakti, sutepti ta pacia diena kai valgysi? Ar ne visi kremai tinka morengui? Nors as tepiau gana tirstu maskarpone+rududu. Aciu, jei patarsite.

asmeniskaii nesu kepus,bet kazkada skaiciau,kad morenga regis aptepa vos sokolado sluoksneliu
Atsakyti
QUOTE(Svela @ 2013 02 14, 16:59)
Sveikos kepejeles smile.gif Nesenai, kaip sakoma "uzsikabinau", sau sventems keptis tortus. Pora kart bandziau deti tarp biskvitu morengo sluoksni. Ka darau negerai, kad jis man ismirksta, na nebelieka to malonaus morengo traskumo? Morenga atrodo gerai isdziovinu, tikrai gana kietas buna, ir ne plonas. Gal negalima laikyt tokio torto per nakti, sutepti ta pacia diena kai valgysi? Ar ne visi kremai tinka morengui? Nors as tepiau gana tirstu maskarpone+rududu. Aciu, jei patarsite.

Maskarpone manau kaip ir grietinėle prie morengo netinka g.gif , čia kaip siūlo gal galima tepti sokoladu, bet įtariu, kad pvz. sveistinis kremas su rududu butu nesugadines reikalo...
Atsakyti
Pasidalinkit, prasau, ar griliazas, sudetas i torto sluoksnius ant sviestinio kremo, neistirpsta? Ar lieka traskus?
Atsakyti
QUOTE(gummy bear @ 2013 02 15, 15:48)
Pasidalinkit, prasau, ar griliazas, sudetas i torto sluoksnius ant sviestinio kremo, neistirpsta? Ar lieka traskus?

Lieka traškus, taip pat ir tirpinto šokolado sluoksnyje tinka dėti, nepraranda griliazo savybiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(akvablue @ 2013 02 15, 15:54)
Lieka traškus, taip pat ir tirpinto šokolado sluoksnyje tinka dėti, nepraranda griliazo savybiu smile.gif


Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svela @ 2013 02 14, 15:59)
Morenga atrodo gerai isdziovinu, tikrai gana kietas buna,

jis turi būti ne gana kietas, o visiškai kietas. gali būti, iki galo neišdžiovinate 4u.gif
Atsakyti
Klausimas gal i ne i tema,bet sausainiu temoje nesulaukiu atsakymo smile.gif
Tai pasikartosiu cia:noriu issikepti senu laiku pyragaiciu-du trapus sausainiai gelytes formos,sulipdyti dzemu ir ant virsaus graziu boksteliu kremas.
Padekite su receptuku-gal kuri zinote ta senaji tarybini recepta aciuks.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AAI: 16 vasario 2013 - 14:00
Išbandžiau tortą, kurio receptą radau žurnale Velykų vaišės 2013 Nr. 1., labai patiko, taigi dalinuosi:

Kavos tortas

5 kiaušiniai, 5 šaukštai cukraus, vanilinio cukraus, 70 g miltų, 40 g kakavos miltelių, 0.5 šaukštelio kepimo miltelių.
Kremui:
250 g maskarponės sūrio, 250 ml grietinėlės, vanilinio cukraus, 3 šaukštai cukraus pudros, 1 pakelis grietinėlės standiklio, 4 šaukštai balintos saldžios kavos, 200 g trintų uogų su cukrumi (dėjau braškes), puodelio balintos stiprios kavos su brendžiu aplaistyti (pyliau kavos likerio)
Papuošimui:
100 g pieniško šokolado, kakavos miltelių, smulkintų graikiškų riešutų.

Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų plakite elektriniu plakikliu 5- 7 minutes, kol masė pasidarys šviesi ir labai puri. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais, persijokite, suberkite į kiaušinių masę ir atsargiai, kruopščiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą nedidelę kepimo skardą (maždaug 35x 40 cm) ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 10 min. (aš kepiau ilgiau 180 laipsnių). Iškeptą biskvitą apverskite ant kepimo popieriaus lakšto ir atsargiai nuimkite popierių, ant kurio biskvitas kepė. Atvėsinkite. Tada biskvitą padalykite į 3 vienodas dalis.
Pasigaminkite kremą: maskarponės sūrį šluotele išplakite su vaniliniu cukrumi, cukraus milteliais ir kava, grietinėlę išplakite iki standumo ir pamažu įmaišykite į kremą. Kiekvieną biskvito lakštą gerai sudrėkinkite balinta kava su brendžiu. Visus biskvitus aptepkite lygiomis kremo dalimis ir sudėkite vieną ant kito. Apatinį biskvito sluoksnį prieš padengdami kremu aptepkite trintomis uogomis su cukrumi. Dėkite tortą į šaldytuvą, kad kremas sustingtų. Puoškite tarkuotu šokoladu ir kakava. Šonus galite aplipinti smulkintais graikiniais riešutais.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarūnė: 16 vasario 2013 - 15:47
As su klausimu blush2.gif Kepiau Napoleona, pirma karta gavosi gerai, o antra susitrauke kepami lakstai verysad.gif Gal zinote, ka padariau si karta ne taip? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bitė Majaa @ 2013 02 18, 08:35)
As su klausimu blush2.gif  Kepiau Napoleona, pirma karta gavosi gerai, o antra susitrauke kepami lakstai verysad.gif  Gal zinote, ka padariau si karta ne taip? 4u.gif


Jie visad susitraukia maziausiai po centimetra.. reik kociot ciut didesnius. Ir pries kepant subadyt.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2013 02 18, 10:37)
Jie visad susitraukia maziausiai po centimetra.. reik kociot ciut didesnius. Ir pries kepant subadyt.


Aciu, bandysiu kepti 3karta 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
kepiau Daividijos plikytos teslos torta su braskemis.
Tai manau,kad padariau keleta klaidu, del kuriu man tortas nebuvo labai ypatingas:
1. dariau su saldytom braskem, tai man jos istizo, nors ir atitirpinau pries tai ir viskas bego per sonus
2. manau,kad pridejau per daug braskiu i torta, nes lakstai permirko
na ir truko man saldumo vis delto blush2.gif
Atsakyti