Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai

QUOTE(sivita @ 2013 03 01, 20:46)
Biskvitas yra toks kepinys, kuris "bijo" net Jūsų kvėpavimo  smile.gif Negalima atidarinėti orkaitės durelių, stuktekėti smarkiau, ar išiminėti kepinio iš orkaitės vidury kepimo. Puikiai matosi ir per stiklą. Kai jau matome, kad atrodo bus iškepęs, atsargiai atidarom, neišimdami biskvito patikrinam lengvai spustelėdami pirštų pagalvėlėm. Jaučiasi, kada iškepęs, toks tamprus, tvirtas. Medinis pagaliukas per didelis stresas biskvitui.



va va as irgi su ramune labiau sutinku, atrodo zinokite iskepes jau tas biskvitas per stikla lygus grazus visas rudas, tai bijau sudeginti atsidarau dureles ir patikrinu su mediniu pagaliuku o jis ima ir subliuksta per viduri, atrodo kaip koki baliona buciau pradurusi, o va kai kepu is puses porcijos kaip ramunei viskas liuks gaunasi, galiu badyt kaip tik noriu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(ramune.v @ 2013 03 01, 21:59)
bandyciau nesutikti smile.gif
ne visi biskvitai bijo visu siu dalyku smile.gif o kiek esu visokiu kepusi ir po tiek kartu, bet rafaelo man vis isliko mistika smile.gif)) O va per stikla man su juo ir nei velnio nesimato biggrin.gif jei ziuri matai lyguti rusva biskvita su kietesniu virsumi o tik paziuri gilyn-ten duobe smile.gif))
jei kepu is puses normos viskas liuks ir nebijo jis nei trankymu nei badymu ir t.t. o jei tik is pilnos normos per karta-sakes doh.gif ir temperat. bandziau ivairiai ir miltu kieki ir n kartu-man iseitis kepti atskirais arba bent per pus. O si biskvita labai myliu smile.gif



sakykite ramune gal kokio panasesnio i rafaelo recepta biskvito turite ir galite pasidalinti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 01, 23:07)
va va as irgi su ramune labiau sutinku, atrodo zinokite iskepes jau tas biskvitas per stikla lygus grazus visas rudas, tai bijau sudeginti atsidarau dureles ir patikrinu su mediniu pagaliuku o jis ima ir subliuksta per viduri, atrodo kaip koki baliona buciau pradurusi, o va kai kepu is puses porcijos kaip ramunei viskas liuks gaunasi, galiu  badyt kaip tik noriu blush2.gif
Papildyta:
sakykite ramune gal kokio panasesnio i rafaelo recepta biskvito turite ir galite pasidalinti? 4u.gif

taip as irgi sutinku drinks_cheers.gif . normalus tas biskvitas, ir prie jo draisai kvepuoti galima biggrin.gif . nu nzn, jau n kartu kepiau si biskvita ir niekada nesusidaro duobe. tai vienas mano mylimiausiu. itaka gali daryti: per mazas kiekis miltu, per trumpas kepimo laikas
Atsakyti
Mergaitės, kur galėčiau surasti populiariojo maskarponės tortuko su persikais receptą? Taip dažnai jis kepamas tortukų kepėjų, tad turbūt labai skanus ir kaip suprantu, jam kepamas ne šviesus, o kakavinis biskvitas?
Turiu nemažai maskarponės, reikėtų kažkaip ją gelbėti doh.gif

Ačiū kas pasidalinsite receptuku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 01, 22:07)
sakykite ramune gal kokio panasesnio i rafaelo recepta biskvito turite ir galite pasidalinti?

Garas tas biskvitas, aišku. Gal kiek perdėtai parašiau ax.gif
Klausėt Ramunės, gal ir ji ką nors rekomenduos.
Man geriausiai sekasi toks klasikinis : 6 kiaušiniai, 6 v.š. miltų, 6 v.š. cukraus (be kep. miltelių). Biskvitas purus, netrupantis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sivita: 01 kovo 2013 - 23:05
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 01, 22:07)
sakykite ramune gal kokio panasesnio i rafaelo recepta biskvito turite ir galite pasidalinti? 4u.gif

Jei turite galimybę gauti kaimiškų kiaušinių, pabandykite su jais. Aš nesu kepusi su parduotuviniais, tad nežinau, kaip būtų su jais, bet su kaimiškas visad gaunasi puikiausiai ir be jokio didelio vargo. Man aplamai tas biskvitas yra vienas paprasčiausių ir visad pavykstančių. Nebijo jis nei orkaitės darinėjimo, nei baksnojimo. Nesuprantu, kaip įmanoma, kad jis nepavyktų kelis kartus iš eilės g.gif unsure.gif

Man kaskart gaunasi toks pat: aukštas (24 cm skardoje), tvirtas, su nediduku kauburėliu viršuje. Jokių paslapčių jame nėra, tiesiog prisilaikykite receptūros ir darykite taip, kaip rašoma drinks_cheers.gif

user posted image




Tai dėl maskarponinio tyluma, ar ne? biggrin.gif Turbūt nereikėtų stebėtis... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(success @ 2013 03 02, 11:49)
Jei turite galimybę gauti kaimiškų kiaušinių, pabandykite su jais. Aš nesu kepusi su parduotuviniais, tad nežinau, kaip būtų su jais, bet su kaimiškas visad gaunasi puikiausiai ir be jokio didelio vargo. Man aplamai tas biskvitas yra vienas paprasčiausių ir visad pavykstančių. Nebijo jis nei orkaitės darinėjimo, nei baksnojimo. Nesuprantu, kaip įmanoma, kad jis nepavyktų kelis kartus iš eilės  g.gif  unsure.gif

Man kaskart gaunasi toks pat: aukštas (24 cm skardoje), tvirtas, su nediduku kauburėliu viršuje. Jokių paslapčių jame nėra, tiesiog prisilaikykite receptūros ir darykite taip, kaip rašoma  drinks_cheers.gif 

Tai dėl maskarponinio tyluma, ar ne?  biggrin.gif  Turbūt nereikėtų stebėtis...  ax.gif

ir su kaimiskais ir su parduotuviniais vienodai gaunasi, tik su kaimiskais spalva grazesne.

mano sviesesnis gaunasi nei jusu foto biggrin.gif

o del maskarponinio? nesupratau, kodel nereikia stebetis? g.gif
Atsakyti
[quote=success,2013 03 02, 11:49]
Jei turite galimybę gauti kaimiškų kiaušinių, pabandykite su jais. Aš nesu kepusi su parduotuviniais, tad nežinau, kaip būtų su jais, bet su kaimiškas visad gaunasi puikiausiai ir be jokio didelio vargo. Man aplamai tas biskvitas yra vienas paprasčiausių ir visad pavykstančių. Nebijo jis nei orkaitės darinėjimo, nei baksnojimo. Nesuprantu, kaip įmanoma, kad jis nepavyktų kelis kartus iš eilės g.gif unsure.gif

Man kaskart gaunasi toks pat: aukštas (24 cm skardoje), tvirtas, su nediduku kauburėliu viršuje. Jokių paslapčių jame nėra, tiesiog prisilaikykite receptūros ir darykite taip, kaip rašoma drinks_cheers.gif







zinokite jau ka ka jau recepturos visad tiksliai laikausi, viska susiveriu susiskaiciuoju, bet jis susileidzia vistiek, bandysiu dabar karsto oro srauta keisti kaitinima virsus ir apacia 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sivita @ 2013 03 02, 00:02)
Garas tas biskvitas, aišku. Gal kiek perdėtai parašiau  ax.gif
Klausėt Ramunės, gal ir ji ką nors rekomenduos.
Man geriausiai sekasi toks klasikinis : 6 kiaušiniai, 6 v.š. miltų, 6 v.š. cukraus (be kep. miltelių). Biskvitas purus, netrupantis.



tai kiausiniai biskvita iskelia gerai? nes nesu kepusi be kepimo milteliu jokio biskvito apart kursenu vyniotinio blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zurbiukas: 02 kovo 2013 - 15:53
QUOTE(Zurbiukas @ 2013 03 02, 16:55)
tai kiausiniai biskvita iskelia gerai? nes nesu kepusi be kepimo milteliu jokio biskvito apart kursenu vyniotinio blush2.gif

atskirai isplakant kiausiniu baltymus ir trynius. nereikia tada milteliu
Atsakyti
success, taigi tortų temoje sąraše n+k tortų su mascarpone, užeinat ir renkatės, tą, kuris patinka pagal aprašymą...vienas skaniausių tortų yra šis, galit įsidėti ir vaisių...
Atsakyti
as cia visai ne i tema, mergaites gal kuri galite rekomenduoti gera konditerini maiseli , planuoju pirkti maniskis lievas buvo suplyso labai greitai, tai ismeciau susinervinusi, dabar planuoju nusipirkti, bet nezinau koki noriu kad butu patvarus ir ne su kosmine kaina blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zurbiukas: 02 kovo 2013 - 22:49
patys patvariausi yra vienkartiniai rolleyes.gif
Atsakyti
Kadangi pirmas kartas nepavyko, reiks bandyt vėl. Kad nepridaryčiau kokių kliurkų pasakykite ar gerai surašiau visą gaminimo eigą:
1. išsikepu biskvitą ir leidžiu jam ataušti
2. tepu su kremu (jei dengiu mase šonų ir viršaus tept nereikia?)
3. dedu į šaldytuvą
4. tepu sviestinį kremą ir vėl dedu į šaldytuvą sustingti ar galiu iškart dėta pastiliažą?
ir dar
Kur ir kiek laiko galima laikyti atlikusį sviestinį kremą ir dengimo masę?
Jei torto reikia šeštadieniui, tai galiu biskvitus išsikept ir susitept ketvirtadienį, o puošt penktadienį? Ar puošt šeštadienį iš ryto? (kalbu apie puošimą pastiliažu)?
Dėkui jei kas atsakys 4u.gif
Atsakyti