Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdinė gerumo akcija Grūžų globos namuos

[B]Šįkart nukreipkikim Gėrio strėlytes į Lietuvos provinciją - Pasvalio rajone stūksančius Grūžių vaikų namus. Juose 76 akutės, ilgesingai žvelgiančios į tolį ...38 širdutės, viltingai besidaužančios ir tikinčios, jog Kalėdos šiais metais būtinai pasibelsį jų duris iš Didelio Miiesto. Atokaus krašto našlaičiai neišlepinti dėmesiu ir dovanomis...

Vėl pabūkime Kalėdiniais Tėčiais ir Mamomis. Suruoškime kiekvienam asmeninę dovanėlę, supakuotą Meilės artimui pakuotėje ir perrištą Gėriu Prie Kalėdinės dvasios kūrimo , kaip visada, galima perisidėti pinigėliais, žaisliukais (išskyrus minkštus) , knygutėmis, higienos reikmenimis, parfumerija
, kosmetika , sauskelnėmis ..


Šiuo\ metu globos nameliuose yra 38 vaikai. 18 berniukų ir 20 mergaičių. Berniukai: du 2-jų metukų, du-7-ių po vieną-8-nių ir 9m. trys- 11- os, 12-14-a metų-3, 15-17 metų-6.
Mergaitės:viena 11 mėn., 2-jų metukų 1-a., 4-ių m. -1-a.,7-9 m.--dvi, 10-m.-3., 11-m.--3., 13-14m- 3., 15-17m.-8.


Akcijos sąskaita LT587 010 400 204 070 695, esanti AB Ūkio banke (gavėjas Jurgita Vaičiūnienė) Tel. 8 686 78725, el.paštas vjurgitai@gmail.com

P.S. Jei galit, įsidėkit į savo parašą nuorodą apie šią akciją, paskleiskite žinią per socialinius tinklalapius, darbovietes ir pan.[/B]

http://www.pasvalys....obos-namai.html



Akcijų istorija:

Kalėdos 2008

http://www.supermama...howtopic=383094

Vaikystės šventė 2009

http://www.supermama...howtopic=445511

Kalėdos 2009

http://www.supermama...howtopic=505734

Kalėdos 2010

http://www.supermama...?...=674001&hl=

Švenčių akimirkos:

http://public.fotki.com/Tomulkaa
Atsakyti
Kaip smagu, kad šiemet vėl atgijo ši graži tradicija wub.gif
Atsakyti
Dėkojame leidyklai Šviesa už knygeles 4u.gif http://www.sviesa.lt/lt.php
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juta2007: 12 gruodžio 2012 - 12:14
sveiki,

noreciau prisideti, sakykite kur galima butu atvezti dovaneles?
ir gal yra aisku kada vyks svente ten Pasvalyje?
Atsakyti
QUOTE(Ziuziu @ 2012 12 14, 16:02)
sveiki,

noreciau prisideti, sakykite kur galima butu atvezti dovaneles?
ir gal yra aisku kada vyks svente ten Pasvalyje?



Parašiau Jums į a.ž. Ačiū už neabejingumą 4u.gif Atrakcija planuojama kitą savaitgalį.
Atsakyti
Labas,

as prisidedu! Kur galima butu atvezti dovaneles?
Ar kas planuoja vaziuoti i pacius namucius?

O gal geriau pinigeliais ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sri lanka: 19 gruodžio 2012 - 09:54
Galimi visi variantai, pagal norus ir galimybes smile.gif
Parašiau į a.ž. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juta2007: 19 gruodžio 2012 - 15:58
Informacija: renginys vyks sekmadienį, 10 val. Norinčius vykti drauge, prašau man skambinti tel.
Atsakyti
Sveiki, visi 4u.gif

Akcijos organizatorės prašymu talpinu į SM forumą savo laišką-ataskaitą apie įvykusį Kalėdinį renginį Grūžių vaikų globos namuose. Šį laišką rašiau ir išsiunčiau žmonėms, kurie vienu ar kitu būdu prisidėjo prie akcijos - norėjau dar kartą padėkoti jiems už dalyvavimą, ir kartu atsiskaityti už paimtas dovanas bei pinigus.

Kiek žinau į SM forumą neįmanoma įkelti papildomų failų, todėl čia nerasite laiške paminėto PDF dokumento su visom finansinėm ataskaitom. Jeigu kas nors pageidauja pamatyti jas, parašykite man el. paštu ugne.maksimaviciute@gmail.com, aš galėsiu persiųsti PDF dokumentą. (Primenu, kad visi žmonės, kurie aukojo pinigus arba kokiu nors kitu būdu prisidėjo prie akcijos, jau gavo šį laišką su visais priedais asmeniškai). Renginio nuotraukas galite peržiūrėti mano puslapyje Facebook'e:
Facebook / Ugne Maksimavičiūtė / Nuotraukos / Albumai / Kalėdos Pasvalio globos namuose
https://www.facebook...5...0488&type=3

Atsiprašau už nepatogumus 4u.gif

Aristė ax.gif

LAIŠKO KOPIJA

Sveiki, brangūs draugai,

Rašau laiškutį, norėdama dar kartą padėkoti Jums už gerumą. Tuo pačiu pateiksiu ataskaitą dėl „Samariečio krepšio“ dovanų bei Jūsų pinigų.

Visų pirma reiktų paminėti šaunią Pasvalio visureigių klubo „4x4 Pasvalys“ komandą, kuri surengė vaikams nepamirštamą Kalėdų šventę.
Didelis ačiū “Gerosios Naujienos centro“ direktoriui ir misionieriškos labdaros fondo „Šviesa rytuose“ vadovui Remigijui Jucevičiui už pasitikėjimą ir už dovanas visiems globos namų auklėtiniams.
Ačiū „Vynuogyno bažnyčios“ ir Vilniaus bendruomenės „Ekklesia“ nariams, kurie padėjo atrinkti ir sukrauti dovanų dėžes.
Dėkoju „Reformatų literatūros centro“ administratoriui Juliui Jonušui ir Vilniaus bendruomenės „Maldos namai“ knygyno darbuotojai Alai Zaikovskajai, kurie šeštadienį rado laiko atvykti į savo darbo vietas, kad galėtų parduoti vaikiškus leidinius.
Esu dėkinga įmonės, kurioje dirbu vadovams už tai, kad jie atsiliepė į mano prašymą ir prisidėjo prie akcijos, padovanodami globos namams vaikiškų medicinos prekių.
Ačiū krikščionių bažnyčiai „Atsinaujinimas“, visiems draugams ir artimiesiems – tiems, kas aukojo pinigus vaikų knygoms, ir tiems, kas padėjo jas supakuoti.
Dėkui Dovilei Almanienei, kuri paskutinį vakarą suruošė po saldžią dovaną visiems globos namų vaikams.
Ačiū Denijui Berlinskui, kuris ne tik padėjo nupirkti visas reikiamas knygas, bet ir dalyvavo pačiame renginyje Pasvalio rajone, bei ačiū mano vyrui, kuris visapusiškai palaikė mane.
Didžiausia pagarba Jurgitai Vaičiūnienei, kuri yra viso šio renginio ašis – be šio žmogaus nebūtų įvykęs vienas gražus stebuklas Pasvalio globos namų vaikų gyvenime.

Pasistengsiu bent keliais sakiniais papasakoti apie renginį. Kalėdinės akcijos iniciatorė yra Jurgita Vaičiūnienė, jau suorganizavusi keturias gerumo akcijas Vilniaus apskrities sutrikusio vystymosi kūdikių namuose, bei vieną akciją – Panevėžio vaikų globos namuose. Aš susisiekiau su Jurgita trys dienos iki renginio, norėdama pasiūlyti savo pagalbą. Kaip ir anksčiau, planavau pervesti pinigų arba suruošti dovanas keliems vaikams. Pokalbio metu paaiškėjo, kad šiais metais akcijos fonde nėra nieko – nei pinigų, nei dovanų. Ankstesniems renginiams Jurgitai pavykdavo surinkti visko, ko reikia Lietuvos įmonių bei gerų žmonių pagalba. Kartais dovanų susidarydavo tiek daug, kad jų užtekdavo ne vienai, o kelioms vaikų globos įstaigoms. Šiais metais vienintelis Pasvalio visureigių klubas atsiliepė į pagalbos prašymą, pasiūlęs surengti vaikams Kalėdinę šventę sniege skendinčiame miške.

Pasvalio rajone esančiuose Grūžių globos namuose gyvena 39 vaikai. Po pokalbio su Jurgita, aš meldžiausi Viešpačiui, kad Jis padėtų rasti dovanas tiems, kas neturi tėvelių. Dievas atsakė man per Remigijų, ir jau kitą dieną aš turėjau po vieną „Samariečio krepšio“ dovaną kiekvienam vaikui. Tą vakarą, laukdama dovanų Siemens Arenoje, žiūrėjau į tūkstančius kėdžių salėje ir su liūdesiu galvojau, kad Pasvalio rajono globotiniai negali atvažiuoti į Vilnių išgirsti Kalėdų istorijos... Būtent tada kilo mintis kalbėti vaikams knygų pagalba. Aš įsivaizdavau, kad pasitelkus spalvotas iliustracijas ir lengvai suprantamas kitų žmonių istorijas, galima parodyti pamestinukams kitokį gyvenimą – galima supažindinti juos su Jėzumi, gebančiu pakeisti žmones ir jų likimus; galima papasakoti apie meilę, gerumą ir atleidimą; galima skatinti vaikus gražiai elgtis, teisingai mąstyti ir tvarkingai gyventi. Aš buvau įsitikinusi, kad net paprastos knygelės pagalba galima pasibelsti į mažo žmogučio širdį ir pabandyti pasakyti jam kažką be galo svarbaus.

Ankstų gruodžio 23-iosios rytą keturi vilniečiai – Jurgita, Denijus, Dimitrijus ir aš, pajudėjo link Pasvalio. Netoli tikslo prie mūsų prisijungė Dovilė. Po įspūdžių kupino renginio ir gardžių vaišių gamtoje, už ką mes esame dėkingi šauniai Pasvalio visureigių klubo komandai, globos namų auklėtiniai susirinko aktų salėje. Mes papasakojom vaikams apie gražią tradiciją Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje ir Vakarų Europos šalyse, kai suaugę, kartu su mažaisiais, ima dėžutes nuo batų, apklijuoja jas spalvotu popieriumi ir ruošia dovanas nepažįstamiems vaikams, gyvenantiems įvairiuose pasaulio kampeliuose. Visos dovanos yra skirtingos ir kiekviena jų unikali visų pirma tuo, kad paruošta su dideliu rūpesčiu ir meile. Spalvotos knygos keliavo ne tiek daug – tik iš Vilniaus, bet aš žinau, kad meilės jose sudėta ne mažiau. Tą vakarą kiekvienas vaikas gavo asmeniškai jam skirtą dovaną, knygų rinkinį ir saldumynų maišelį. Išties smagu buvo matyti, kaip didelės liūdnos akys staiga nušvisdavo tuo paprastu vaikišku džiaugsmu, kokiu sužiba kiekvieno įprasto vaiko akys, kai jis gauna dovaną ar naują žaislą. Juk našlaičiai yra lygiai tokie patys vaikai, kaip tie, kurie turi tėvus. Jie nekalti, kad į šį pasaulį atėjo nelaukti ir be meilės. Nekalti dėl gimdytojų abejingumo. Nekalti dėl tėvų psichologinių problemų, priklausomybės svaigalams ir neatsakingo gyvenimo būdo. Skaudžiausia tai, kad tie nekalti vaikai labai dažnai pasmerkti pakartoti savo tėvų likimą – užaugę jie greičiausiai darys tas pačias klaidas ir patirs tuos pačius pralaimėjimus; didesnė dalis pamestinukų nesugebės prisitaikyti gyvenime; nesukurs normalios pilnavertės šeimos; nemokės mylėti nei savo partnerių, nei tų, kuriuos pagimdys. Istorija kartosis iš kartos į kartą, ir niekas nepasikeis, jei tik vaikas neištrūks iš to užburto rato. Kartais atrodo, ką galima pasakyti tam, kuris gimė tarp smurto? Kaip susitarti su tuo, kuris nuo mažų dienų pratęs bijoti ir gintis nuo viso pasaulio kaip laukinis žvėriukas? Kaip auklėti mergaitę, galinčią paimti metalinį vamzdį ir sumušti suaugusį vyrą? Kaip susitarti su paaugliu, nužudžiusiu savo draugą? Mes galime parodyti savo meilę, padovanoti kruopelytę šilumos ir lašelį švelnumo, galime įnešti truputį šviesos į vaikų gyvenimus ir galime skatinti daryti tai kitus.

Savo padėką dėl įvykusios akcijos išreiškė Pasvalio rajono Grūžių globos namų direktorė Danutė Kazickienė ir kiti įstaigos darbuotojai. Gavau laiškus nuo kelių mergaičių – Armanda ir Rolanda dar kartą norėjo savo ir kitų vaikų vardu perduoti ačiū tiems, kas buvo atvykęs į Pasvalį, ir tiems, kas rūpinosi dovanomis. Nežinau, kiek tiesos vaiko žodžiuose, bet kai paklausiau Rolandos, ar kas nors skaito knygas, ji rašė, kad perskaityti beveik visi leidiniai. Mergaitė pasakojo, kad vaikai draugiškai keičiasi skirtingomis knygomis bei žurnalais.

Aš nuoširdžiai džiaugiuosi, kad vaikai turėjo gražią šventę ir puikias dovanas, smagu žinoti, kad dar vieną savo gyvenimo dieną jie jautėsi laimingi. Esu dėkinga Dievui už tai, kad mes turime kuo dalintis, nes duoti yra daug lengviau nei prašyti. Ateiti pas paliktus vaikus, tam kad atiduoti jiems dalelę savęs – tai mūsų galimybė sėti meilę ir gerumą. Nesvarbu, kad dalis sėklų žūna – jei bent keli gerumo grūdeliai sudygs skausmo ir nevilties išvargintose širdyse; jei imdamas svetimą arba keldamas ranką prieš savo artimą, vaikas sustos susimąstęs, kad galima gyventi kitaip; jei vietoj eilinio pykčio ir neapykantos pliūpsnio, jis išties pagalbos ranką savo draugui; jei ketindamas pastumti, staiga sugalvos apkabinti; jei bent vienas pamestinukas įsileis Jėzų į savo širdį ir pakeis savo gyvenimą – manau, stengtis verta. Aš, kaip ir daugelis kitų, nenoriu, kad mano Šalyje būtų vaikų globos įstaigos; nenoriu, kad mano Žemėje būtų pamestinukų; noriu, kad Lietuva mylėtų visus savo vaikus, bet kol skausminga tema išlieka aktuali ir kol bendros tendencijos nežada keistis, aš džiaugiuosi bent jau tuo, kad aplink mane yra daug neabejingų. Šiandien viename atokiame Lietuvos kamputyje tėvų palikti vaikai džiaugiasi mažu Kalėdiniu stebuklu, prie kurio prisidėjote Jūs visi. Ačiū už tai.

P.S. Prisegu PDF dokumentą, kuriame rasite ataskaitas apie įsigytas vaikiškas krikščioniškas knygas ir žurnalus. Kad Jums būtų patogiau, visa pirkimo-pardavimo čekiuose esanti informacija yra sukelta į lenteles, kuriose Jūs galite peržiūrėti – kiek ir kokių leidinių buvo įsigyta trijuose knygynuose bei kiek kainavo kiekvienas iš jų. Taip pat siunčiu truputį Kalėdinės akcijos nuotraukų. Daugiau šventės akimirkų Jūs galite rasti: Facebook / Ugnė Maksimavičiūtė / Nuotraukos / Albumai / Kalėdos Pasvalio globos namuose. Prašau sakykite, jeigu kam nors reikia papildomos informacijos.

Telaimina Jus Dievas.

Ugnė Maksimavičiūtė


--
Gyvenimas susideda iš smulkmenų. Labai retai turime galimybę nuveikti daug iš karto. Tikrasis didingumas susideda iš to, kad esame didingi smulkmenose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ariste: 11 sausio 2013 - 22:59