Ankstesnės temos:
Adenoidai
Adenoidai ir klausos sutrikimai- II
Adenoidai- III
Adenoidai- IV
Adenoidai- V
Adenoidai- VI
Adenoidai- VII
VIII TEMA
SARAŠIUKAS ko reikia ,vykstan operuotis
1. siuntimas hospitalizacijai
2. Vaiko gimimo liudijimas
3. tevo, mamos soc. draudimo pazymejimas ir pasas
4. Pilnas kraujo tyrimas
5. Kresejimo rodiklis DATL, SPA ir kt.
6. Kraujo grupe
7. Bendras slapimo tyrimas
8. Pediatro isvada del kontraindikaciju operacijai ir bendrinei nejautrai
9. EKG
10. Gliukozes kiekis kraujyje
11. Vaikui pizama, slepetes, puodeli
12. Popierinio ranksluoscio ritineli
13. negazuoto mineralinio vandens ir jogurto indeli
siandien buvome pas Lor siuntimu tyrimams ,ir uzklausiau del pacios operacijos eigos ...
Tai sake kad priklauso nuo anesteziologo kokioje busenoje isves .Vieni lasina lasiukus i nosyte ,kitiems duoda tablete ,o trecius vedasi ir tariasi kad pus baliona ....
Kazin kuris varijantas geriausias

maniskiui dave sutrinta tabletyte(4 metai) ir vandenuku uzgert(Vilniuj, santariskese).
Bet nelabai jis ten apsvaigo, sakyciau- na, tik kad bande sokinet ant lovos. Bet paskui atsisedo ir deliojo deliones
Atejus sesele klause, kuri cia vaika joms reikia issivezt 
Beje, tik ka sloga prasirgo, baisiai tirsta sikart...
Bet nelabai jis ten apsvaigo, sakyciau- na, tik kad bande sokinet ant lovos. Bet paskui atsisedo ir deliojo deliones

Beje, tik ka sloga prasirgo, baisiai tirsta sikart...
QUOTE(MaiMa @ 2012 12 13, 12:25)
Sveiki, maniske irgi su diagnozuota BA ir 2 laipsnio adenoidais. As taip pat nzn ka daryti, nes 3 LOR'ai, pas kuriuos buvome, sako skirtingai. Viena sake operuoti, antras neoperuot, trecia pasake, kad adenoidu operacija mums nebutinai pades. O bedos tos pacios - kol namie, viskas, ok, tik iseina i darzeli, net savaites neistempia
Maniskei 4,5 m.
Manau, kad po svenciu vaziuosim pas Sakalinska, kad paziuretu su endoskopu ir dar syki ivertintu..

Manau, kad po svenciu vaziuosim pas Sakalinska, kad paziuretu su endoskopu ir dar syki ivertintu..
Butinai praneskite cia, kaip sekesi, ka patars daryti

Jungiuosi į jūsų būrį 
Mano mažiui nustatyti 2 laipsnio adenoidai, bei tonzilių hipertrofija (išvešėjimas). Ruošiamės sausio mėn operuotis, "apkarpys" tonziles ir šalins adenoidus. Su angina bei slogom kovojam metus, pavasarį 3 kartus sirgo angina, vasarą pradėjom gerti homeopatinius Tonsilotren, ir taip 4 mėnėsius, neleidau į darželį - nesirgo, maniau, kad sustiprėjom, spalį tik nuėjo į darželį .... ir vėl visa puokštė, sloga, kuri komplikuojasi ir angina. Nuo pavasario sugerti 5 kursai antibiotikų. Pavargo tiek vaikas, tiek aš. Todėl kai LOR nusprendė, kad reikia ooperuoti, nes ir klausa ėmė blogėti, paskyrė operacijos datą užplūdo dvejopi jausmai - džiaugsmas ir baimė
Nežinau ar bus geriau, bet labai to tikiuosi. Sėdim namie, laukiam operacijos ... bijau, kad tik nesusirgtų, nes pakimęs ir sloguojantis biškutį (nors tik baigėm antibijotikų kursą). Pasidalinau sava patirtim

Mano mažiui nustatyti 2 laipsnio adenoidai, bei tonzilių hipertrofija (išvešėjimas). Ruošiamės sausio mėn operuotis, "apkarpys" tonziles ir šalins adenoidus. Su angina bei slogom kovojam metus, pavasarį 3 kartus sirgo angina, vasarą pradėjom gerti homeopatinius Tonsilotren, ir taip 4 mėnėsius, neleidau į darželį - nesirgo, maniau, kad sustiprėjom, spalį tik nuėjo į darželį .... ir vėl visa puokštė, sloga, kuri komplikuojasi ir angina. Nuo pavasario sugerti 5 kursai antibiotikų. Pavargo tiek vaikas, tiek aš. Todėl kai LOR nusprendė, kad reikia ooperuoti, nes ir klausa ėmė blogėti, paskyrė operacijos datą užplūdo dvejopi jausmai - džiaugsmas ir baimė

QUOTE(Svits @ 2012 12 27, 14:36)
Jungiuosi į jūsų būrį 
paskyrė operacijos datą užplūdo dvejopi jausmai - džiaugsmas ir baimė
Nežinau ar bus geriau, bet labai to tikiuosi. Sėdim namie, laukiam operacijos ... bijau, kad tik nesusirgtų, nes pakimęs ir sloguojantis biškutį (nors tik baigėm antibijotikų kursą). Pasidalinau sava patirtim 

paskyrė operacijos datą užplūdo dvejopi jausmai - džiaugsmas ir baimė

abejones ir mane kankino ....o baimes dar daugiau buvo....bet va pirmadieni jau musu operacija ,ir kazkaip jau aprimau .Turbus ispergyvenau viskas per menesi

ryt einame paskutini karta pas operuojancia gyditoja su tyrimais ...tikiuos viskas gerai ,ir datos nereiks nukelti

o jus sveikite ir ramiai laukite operacijos ....

As labaipatenkinta operacija. Nes pora metu istisai antibiotikai, uzkista nosis irgaliausiai gana stipriai sutrikusi klausa. Dabar aisku irgi pakosija, pasloguoja, bet nors neuzsikemsa. Ir einam sekmingai i pirma klase. Pooperacinis laikotarpis maniau bus baisesnis, pirmos dvi dienos sunkesnes.
Sekmes visom mamytems , nebijokit ,viskas bus gerai:)
Sekmes visom mamytems , nebijokit ,viskas bus gerai:)
QUOTE(Monce0j @ 2012 08 13, 21:32)
Esame lankesi pas Skrut, mazakalbis, jei galima taip pasakyti
dirbantis senais sovietiniais metodais, bet tai tik mano nuomone, del profilaktiniu patikrinimu ar siaip eilines slogos ar uzdegimo gal ir viskas tvarkoj, su didesnem problemom 

Labai atsiprasau pasirodo sumaisiau pavardes

o Skrut puikus gydytojas

Na o mes jau senokai po operacijos, nezinau ar del jos ar del to kad isaugom, bet siais metais dar nei karto rimtai nesirgom

QUOTE(Osera @ 2012 12 27, 15:26)
abejones ir mane kankino ....o baimes dar daugiau buvo....bet va pirmadieni jau musu operacija ,ir kazkaip jau aprimau .Turbus ispergyvenau viskas per menesi
ryt einame paskutini karta pas operuojancia gyditoja su tyrimais ...tikiuos viskas gerai ,ir datos nereiks nukelti

Dideliausios sėkmės Jums!
SU NAUJAIS METAIS VISUS !!!!!
lai ligos aplenkia jusu seimas .....
labas rytas
mes jau para kaip po operacijos ...siandien jauciasi puikiai mano berniukas .
pasalino 2 laip adenoidus ....po operacijos sunkiai atsigavinejo ,nenorejo kalbeti ,miegojo istisai visa diena
o tarpuose dar ir isiveme ,bet seilemis ...tai sake tai normalu
po 6 val pradejome po truputi gerti skyscius ,po 8 val gavome kelis saukstus koses ...nebevemus isleido namo
tad naujus sutiko namie
siandien jau energingas ,tik bando vis kazka atkrenseti o to neleido daryti
dabar tikiuos kad viskas puikiai gis ,ir ligos nebepuls musu
labas rytas

pasalino 2 laip adenoidus ....po operacijos sunkiai atsigavinejo ,nenorejo kalbeti ,miegojo istisai visa diena

po 6 val pradejome po truputi gerti skyscius ,po 8 val gavome kelis saukstus koses ...nebevemus isleido namo

Sveiki,
Greiciau sustipreti berniukui
O kiek metu sunui? Po operacijos, kai jau nustojo veikt vaistai, kazka nuo skausmo davete? Neisivaizduoju ir baisu kaip veliau ten gyja, ir valgyt turbut nenori vaikai, kai skauda
Mano pupai 2m 10 men. Adenoidai 2 laipsnio. Viskas prasidejo si rudeni: sloga+ausu uzdegimas+ plauciu uzdegimas, dabar jau ketvirta karta nuo rugsejo sloga+ausu uzdegimas
4 kursai antibijotiku
Kai sloguoja iskart ir klausa suprasteja, LOR gydytoja sake itraukti bugneliai, karta prapute, kitasyk jau pamaciusi pompa dukryte eme rekt, tai nutarem nepust. Gaila vaiko
dabar laukiam pirmines konsultacijos santariskese pas gyd. Buinickaja.
nieko negirdejus apie ja eisiu skaityt senesniu temu, bet gal kas girdejot atsiliepimus? ir ar ta pati gyd operuoja? ar kazkaip galima pasirinkti?
QUOTE(Osera @ 2013 01 01, 12:57)
SU NAUJAIS METAIS VISUS !!!!!
labas rytas
o tarpuose dar ir isiveme ,bet seilemis ...tai sake tai normalu
tad naujus sutiko namie
labas rytas

O kiek metu sunui? Po operacijos, kai jau nustojo veikt vaistai, kazka nuo skausmo davete? Neisivaizduoju ir baisu kaip veliau ten gyja, ir valgyt turbut nenori vaikai, kai skauda

Mano pupai 2m 10 men. Adenoidai 2 laipsnio. Viskas prasidejo si rudeni: sloga+ausu uzdegimas+ plauciu uzdegimas, dabar jau ketvirta karta nuo rugsejo sloga+ausu uzdegimas

nieko negirdejus apie ja eisiu skaityt senesniu temu, bet gal kas girdejot atsiliepimus? ir ar ta pati gyd operuoja? ar kazkaip galima pasirinkti?
QUOTE(Sanabela @ 2013 01 03, 16:14)
Sveiki,

manasisi 5,5 metuku .po operacijos nieko nebedaviau nuo skausmo nes niekas neskauda jam .O iskart operacineje ikiso paracetamolio zvakute ,tai ji kazkiek veike .
del valgymo ,tai manasis labai nori valgyti ,duodu koses ,sriubytes ,kol kas pasaugau gerklyte .
Siaip pati savijauta mano vaiko nuo pat grizimo namo

ar mamytes po operacijos veze paskui pasirodyti Lor ? nes mums nieko nepasake