Medaus tortasTorto blynams reikės:
110 g sviesto
125 g medaus
50 g rudo cukraus
50 g balto cukraus
1 kiaušinio
1 š. grietinės
400 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
Blynų sulaistymui - pusės puodelio stiprios juodos arbatos
Kremui:
0,5-1 citrinos
500 ml grietinės
75 g cukraus
Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Ištirpiname sviestą ir medų iki vientisos masės. Tuomet išjungiame ugnį, dar kiek pamaišome ir supilame rudą bei baltą cukrų.
Atskirai sumaišome kiaušinį su grietine ir juos įmaišome į medaus-sviesto masę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu ir supilame į likusią masę. Paruoštą tešlą dedame kelioms valandoms į šaldytuvą. Išėmus ją daliname į 5-6 dalis ir iškočiojame, išsipjauname reikiamo dydžio blynus. Man lengviausia buvo blynus kočioti tiesiai ant kepimo popieriaus ir tada perkelti į skardelę. Kiekvieną blyną kepame 8-10 min 180 laipsnių orkaitėje. Likusias atraižėles irgi išsikepame - panaudosime trupiniams.
Ruošiame kremą. Lengvai išplakame grietinę su cukrumi, įtarkuojame citrinos žievelę ir įspaudžiame sultis.
Dėliojame tortą
dedame blyną, ji apipurškiame/aptepame/palaistome atvėsusia arbata ir tada tepame grietinės kremu. Taip susluoksniuojame visus.
Iš likusių atraižų pasidarome trupinius ir apibarstome viršų (labai lengvai trupinius pasidariau sudėjusi atraižas į maišelį ir padaužiusi su mėsos mušimo plaktuku).
Prieš valgant tortą bent kelias valandas ar naktį palaikome šaldytuve.