Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(*Anigla* @ 2013 12 18, 20:07)
500 g. storų saldžių (nors radau nesaldžias) lazdelių;

čia kas per lazdelės? grissini? g.gif
Atsakyti
kur migdolu ploksteliu galima rasti?ar buna supermarketuose,pvz maximoj??
Atsakyti
QUOTE(~VEGA~ @ 2013 12 20, 15:16)
kur migdolu ploksteliu galima rasti?ar buna supermarketuose,pvz maximoj??

būna, kur pabarstukai, žele, kisieliai
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 12 20, 00:47)
čia kas per lazdelės? grissini? g.gif

Ot pavadinimo nepasakysiu, pamenu kad buvo italiskos. Ju yra maximose, o pirkau Iki prie traskuciu, krekeriu.
Atsakyti
QUOTE(*Anigla* @ 2013 12 22, 17:21)
Ot pavadinimo nepasakysiu, pamenu kad buvo italiskos. Ju yra maximose, o pirkau Iki prie traskuciu, krekeriu.

tokios?
user posted image

aš ne lt... bet manau, kad bus šitos, man tik įdomu jos nesausos viduj pasiliko? ar traškios išliko?
Atsakyti
MOLIŪGŲ KEKSAS

500 g moliūgo, 2 kiaušiniai, 3 stikl.miltų, stikl. cukraus, 70 ml alyvuogių aliejaus, sauja džiovintų spanguolių (aš dėjau šaldytas), 1 a.š. kepimo miltelių, 1 a.š. vanilinio cukraus.

Moliūgą sutarkuojame, viską sudedame ir išmaišome. Džiovintas spanguoles keletą minučių pamirkome karštame vandenyje. Kepame 160 - 180 laipsnių orkaitėje maždaug apie valandą. Iškepęs keksas bus drėgnokas.

user posted image
Atsakyti
Apelsininis aguonų keksas

Reikės:
200 g minkšto sviesto
120 g aguonų
250 g pieno
220 g cukraus
3 kiaušinių
300 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 v.š. apelsino žievelės
4 v.š. apelsinų sulčių

Orkaitę įkaitinti iki 180C. Į puodą supilti pieną, aguonas ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas užvirs. Atidėti į šalį ir palaukti, kol atvės. Išplakti sviestą su cukrumi iki purumo, po vieną įmušti kiaušinius vis gerai paplakant. Kitame dubenyje išsijoti miltus su kepimo milteliais ir druska. Miltų mišinį ir aguonų masę dalimis įmaišyti į sviesto ir cukraus mišinį. Įmaišyti vanilės ekstraktą, apelsinų žieveles ir apelsinų sultis. Paruoštą tešlą supilti į kepimo poieriumi išklotą formą ir kepti apie 55 - 65 minutes, kol įkišus medinį pagaliuką jis liks sausas.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 23 gruodžio 2013 - 18:04
Medaus tortas

Torto blynams reikės:

110 g sviesto
125 g medaus
50 g rudo cukraus
50 g balto cukraus
1 kiaušinio
1 š. grietinės
400 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono

Blynų sulaistymui - pusės puodelio stiprios juodos arbatos

Kremui:

0,5-1 citrinos
500 ml grietinės
75 g cukraus

Pirmiausia pasiruošiame tešlą. Ištirpiname sviestą ir medų iki vientisos masės. Tuomet išjungiame ugnį, dar kiek pamaišome ir supilame rudą bei baltą cukrų.
Atskirai sumaišome kiaušinį su grietine ir juos įmaišome į medaus-sviesto masę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu ir supilame į likusią masę. Paruoštą tešlą dedame kelioms valandoms į šaldytuvą. Išėmus ją daliname į 5-6 dalis ir iškočiojame, išsipjauname reikiamo dydžio blynus. Man lengviausia buvo blynus kočioti tiesiai ant kepimo popieriaus ir tada perkelti į skardelę. Kiekvieną blyną kepame 8-10 min 180 laipsnių orkaitėje. Likusias atraižėles irgi išsikepame - panaudosime trupiniams.

Ruošiame kremą. Lengvai išplakame grietinę su cukrumi, įtarkuojame citrinos žievelę ir įspaudžiame sultis.

Dėliojame tortą smile.gif dedame blyną, ji apipurškiame/aptepame/palaistome atvėsusia arbata ir tada tepame grietinės kremu. Taip susluoksniuojame visus.

Iš likusių atraižų pasidarome trupinius ir apibarstome viršų (labai lengvai trupinius pasidariau sudėjusi atraižas į maišelį ir padaužiusi su mėsos mušimo plaktuku).

Prieš valgant tortą bent kelias valandas ar naktį palaikome šaldytuve.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 27 gruodžio 2013 - 12:28
Aguoninis keksas

ngredientai:
Aguonos 120 g
Pienas 250 ml
Sviestas 200 g
Cukrus 220 g
Kiaušiniai 3 vnt
Miltai 300 g
Druska pagal skonį
Kepimo milteliai 1 vnt
Citrina 1 vnt

Puode užviriname pieną ir į jį sudedame aguonas. Galima dar kelias minutes pavirti ir palikti per naktį. Aguonos turėtų sugerti pieną.Sviestą ištriname su cukrumi. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. Kitame inde išsijojame miltus, beriame nedidelį žiupsnelį druskos, sudedame kepimo miltelius.Galiausiai į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį dedame aguonas (nieko tokio, jei jos sugėrė ne visą pieną) ir paruoštus miltus. Viską gerai išmaišome.Paskutinis etapas – į masę įspaudžiame citrinos sultis. Kas mėgsta, į tešlą galima įtarkuoti ir citrinos žievelę.Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 laipsnių. Keksas kepa apie valandą.
Skanaus
mirksiukas.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
Labai labai šokoladinis pyragas su Daim
Receptas pakoreguotas pagal mane.
Reikės:
5 kiaušiniai
300ml cukraus
8 valgomieji šaukštai nesaldintos kakavos
250gr sviesto
300ml miltų

Glaistui:
100g sviesto
200ml cukraus
2 valgomųjų šaukštų kakavos
2 valgomųjų šaukštų pieno
2 valgomųjų šaukštų miltų
2 dvigubų šokoladukų DAIM

Iki purumo išplakti kiaušinius su cukrumi, atsargiai įmaišyti turpintą kambario temp. sviestą, miltus ir kakavą. Masę supilti į sviestu išteptą indą ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje lygiai 26 minutes. Pyragas viduje turi būti lipnokas. Palikti atvėsti ir per tą laiką pasigaminti glaistą:
ant ugnies inde ištirpinti sviestą, įpilti pieną ir suberti visus birius produktus nuolat maišant. Kelias minutes pavirti. tepti glaistą ant atvėsusio pyrago, ant viršaus pabarstyti plonomis juostelėmis pjaustytą šokoladą. Laikyti šaldytuve.
Atsakyti
Twiggy, ar skanus? Foto tai labai skaniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
Visi, kas ragavo, gyrė, man irgi labai patiko smile.gif
Atsakyti