Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(Twiggy @ 2013 12 29, 03:27)
Visi, kas ragavo, gyrė, man irgi labai patiko smile.gif

apacioje atrodo susmeges
Atsakyti
QUOTE(Twiggy @ 2013 12 29, 01:27)
Visi, kas ragavo, gyrė, man irgi labai patiko smile.gif


Reikes bandyt kuria diena bigsmile.gif

QUOTE(GITALE @ 2013 12 29, 10:20)
apacioje atrodo susmeges


O man kaip tik vaizdas patinka, toks slapias, sunkus atrodo.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2013 12 29, 10:20)
apacioje atrodo susmeges

Na, jis nebuvo iškilęs, todėl susmegti negalėjo biggrin.gif

QUOTE(gaily @ 2013 12 29, 12:16)
Reikes bandyt kuria diena  bigsmile.gif
O man kaip tik vaizdas patinka, toks slapias, sunkus atrodo..  rolleyes.gif

Pasidalink įspūdžiais, kai išbandysi bigsmile.gif
Atsakyti
Šokoladinis varškės pyragas

Teslai reikes:

2 stikliniu miltu
300 gramu sviesto
0,5 stiklines cukraus
0,5 stiklines kakavos
1 kiausinio
ziupsnelio druskos

Idarui:

400 g varskes
1 kiausinio
1/4 indelio kondensuoto pieno
1/2 vanilinio cukraus pakelio
dziovintu slyvu, ismirkytu vandeny arba rome

Gaminame tesla. Sumaisome miltus, cukru, druska, kakava. Burokine tarka sutarkuojame sviesta, imusame kiausini ir viska minkome, kol nebelimpa prie ranku ir pasidaro vientisa mase. Tesla dedame kelioms valandoms i saldytuva.

Idarui paprasciausiai blenderiu sutriname varske, kiausini, kondensuota piena ir vanilini cukru.

Imame norima forma. Tesla gnaibome mazais gabaliukais ir mazdaug 1 cm storiu aplipiname formos dugna ir krastus. Sudedame varske. Ant varskes sudedame slyvas (as dejau apie 8 ir jas siek tiek pasmulkinau). Likusia tesla tiesiai i forma tarkuojame burokine tarka, tada ji graziai sukrenta tokiom virvutem.

Kepame apie 40 min 180 laipsniu orkaiteje.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 29 gruodžio 2013 - 13:59
[quote=gaily,2013 12 29, 13:57]
Šokoladinis varškės pyragas

gaily, o kepimo miltelių nereikia?Iškyla be jų?
Atsakyti
QUOTE(kotri_ @ 2013 12 31, 11:26)
gaily, o kepimo miltelių nereikia?Iškyla be jų?


Nereikia, jis nekyla, toks sausaininis labiau būna, nežinau kaip išsireikšti smile.gif
Atsakyti
Sveikuoliškos Cannelés Bordelais:

user posted image


Reikės: migdolų miltų, saujos kapotų anakardžių riešutų, šaukšto ghee sviesto, pusė šaukštelio kepimo miltelių, 2 kiaušinių, kokoso pieno. Turi gautis šaukštu kabinama tešla, kurią dedame į cannelių formą, į vidų įspaudžiame spanguolę. Kepama 180 laipsnių orkaitėj apie 30-40 min.
Atsakyti
Kondensuoto pieno keksiukai

user posted image

user posted image

Reikia:

1 indelio kondensuoto pieno;
2 kiaušinių;
150 g miltų;
50 g kakavos;
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių.

Eiga:
Kondensuotą pieną supilti į dubenį, įmušti kiaušinius, sumaišyti su šaukštu, kad nebesimatytų kiaušinio. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais. Įmaišyti į kondenstuoto pieno ir kiaušinių masę. Supilti tešlą į kepimo skardą arba į keksiukų formeles. Kepti 190 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių (jeigu keksiukai) arba 25 minutes (jeigu pyragas).


receptas iš: http://www.beatosvir...i-arba-pyragas/


Varškės ir riešutų pyragas

user posted image

user posted image

Reikia:

300 g kvietinių miltų;
150 g graikinių riešutų;
30 g cukraus (riešutų įdarui);
100 g cukraus;
540 g varškės (9 %);
1 a.š. vanilinio cukraus;
30 g manų kruopų;
1 a.š. kepimo miltelių;
50 g cukraus (varškės įdarui);
70 g sviesto;
3 kiaušinių trynių;
3 kiaušinių baltymų;
35 g grietinės, 30 % riebumo;
20 ml vandens;
Sviesto skardai patepti.

Eiga:
1 Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
2 Miltus sumaišyti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais. Sudėti minkštą, gabaliukais supjaustytą sviestą, grietinę ir kiaušinių trynius. Trinti (geriausia mikseriu) kol viskas gerai išsimaišys ir pasidarys trupiniai.
3 1/3 tešlos trupinių atidėti ir pastatyti į šaldytuvą.
4 Likusią tešlą sumaišyti su trupučiu vandens ir minkyti, kol taps vientisa. Tešlą iškočioti ant miltais pabarstyto stalo ir iškloti sviestu pateptos kepimo formos dugną ir šonus.
5 Riešutus susmulkinti ir sumaišyti su cukrumi.
6 Varškę pertrinti per sietelį arba sutrinti elektriniu trintuvu, kad neliktų gumulėlių.
7 Į varškę įmaišyti cukrų ir manų kruopas. Gerai išmaišyti.
8 Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
9 Ant tešlos tolygiai paskirstyti riešutus su cukrumi, ant jų pilti varškės įdarą ir išlyginti, pabaigoje visą paviršių apibarstyti atidėtos tešlos trupiniais.
10 Pašauti į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių, ir kepti 1 valandą, kol gražiai apskrus.
11 Pyragą atvėsinti ir... Skanaus!
Atsakyti
Sausainiai su kava ir šokolado gabalėliais

Reikės:
120 g minkšto sviesto
75 g rudojo cukraus
50 g baltojo cukraus
1 kiaušinio
1 kiaušinio trynio
1 a.š. vanilės ekstrakto
1/2 a.š. druskos
170 g miltų
1 v.š. tirpios kavos
1/2 a.š. cinamono
1/2 a.š. kepimo miltelių
100 g smulkinto pieniško šokolado

Sviestą ir dviejų rūšių cukrų išplakti iki baltos ir purios pusės. Įmušti kiaušinį, kiaušinio trynį, įlašinti vanilės ekstrakto, įberti druskos ir viską išmaišyti. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, cinamonu, kava ir suberti į kiaušinių masę. Pridėti šokolado gabalėlių ir minkyti, kol tešla bus vienalytė.(Jei labai limpa prie rankų, iberti dar šiek tiek miltų). Tešlą dėti valandai į šaldytuvą ilsėtis. Orkaitę įkaitinti iki 185C. Imti po nedidelį maždaug graikiško riešuto dydžio tešlos gabaliuką, formuoti rutuliuką, jį šiek tiek paspausti ir dėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos paliekant tarpus. Kepti, kol šiek tiek paruduos, apie 10 - 15 minučių. Atvėsinti ant grotelių.
Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 01, 15:08)
[url=http://irri-style.blogspot.com/2013/03/nematomas-obuoliukriausiu-2.




Nerealus , bet , man tik karstas skaniausias, galiu visa suvalgyti blush2.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti