Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

Vakare geriau cia neiti:)
Atsakyti
QUOTE(Marmeladė @ 2013 08 09, 21:57)
Vakare geriau cia neiti:)

tikrai taip doh.gif
Atsakyti
Cheesecak'as su uogomis


Pagrindui reikės:
300 g sausainių(naudojau Selga)
150 g sviesto

Cheesecak'ui:
200 ml cukraus
375 g kreminio sūrio(naudojau Philadelphia)
200 ml grietinės
1 a.š.vanilinio cukraus
3 kiaušiniai

Mėgstamų uogų torto papuošimui(mano atveju tai braškės ir šilauogės)
Braškių skonio želė

Pasiruošti pagrindą.Smulkintuvo pagalba susmulkinti sausainius iki smulkių trupinių ir juos užpilti išlydytu sviestu.Šią masę suberti į kepimo formą,tolygiai paskirstyti,suformuoti kraštus ir kepti įkaitintoje 180 C orkaitėje apie 10 min.
Cheesecak'ui mikserio pagalba išplakti sūrio kremą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.Supilti grietinę ir po vieną įmušti kiaušinius.Viską išmaišyti iki vientisos masės.
Paruoštą masę pilti ant pasiruošto pagrindo ir kepti apie 60 min 180 C.
Atvėsinti orkaitėje,o vėliau kambario temperatūroje.
Tuo tarpu skiltelėmis supjaustyti braškes ir pasiruošti želė.Vandens pilti ne kaip nurodyta ant pakuotės,o 400 ml.
Torto paviršių apdėlioti uogomis,šilauoges mažu kauburėliu sudėti į vidurį,o braškes išdėlioti aplink.
Atsargiai šaukšto pagalba supilti pasiruoštą želė ir dėti į šaldytuvą,kad sustingtų.
Leisti pailsėti bent 24 valandas ir tuomet SKANAUS!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rustė: 25 liepos 2015 - 19:30
Vyniotinis su juodaisiais serbentais

user posted image

Biskvitui:

4 kiaušiniai
125 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
80 gr. miltų
40 gr. krakmolo
žiupsnelis druskos

Kremui:

0,5 litro juodųjų serbentų
2-3 v.š. cukraus pudros uogoms(arba pagal skonį)200 ml. grietinėlės 36 %
2 v.š. cukraus grietinėlei
žiupsnelis citrinos rūgšties
2 pakeliai (po 180-200 gr.) kreminės varškės (aš naudojau Plombyro skonio)

Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi iki purumo. Baltymus su druska išplakame iki standumo (paviršius turi būti lygus, blizgantis, baltymai turi laikytis apverstame dubenyje). Į trynius persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius, išmaišome. Į šią masę dalimis labai atsargiai įmaišome baltymus. Nepermaišome, t.y. nemaišome labai ilgai, masė turi būti vientisa, bet puri. Į orkaitės kepimo skardą tiesiame kepimo popierių, paskirstome tešlą per visą skardos dydį. Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min., kol biskvitas gražiai pagelsta (laiką žiūrėkite pagal savo orkaitę, kad neperkeptumėte biskvito, nes bus sunku suvynioti). Nuo iškepusio atsargiai nuimame popierių, suvyniojame ir paliekame atvėsti.

Kremas. Grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos rūgštimi. Sumaišome su varške. Uogas patriname su cukraus pudra, bet nesutriname visiškai, nes skysta masė suskystins kremą. Sumaišome uogų masę su kremu.

Išvyniojame atvėsusį biskvitą, aptepame kremu, palikdami kelis centimetrus vietos prie krašto. Suvyniojame ir dedame į šaldytuvą sustingti. Skanaus 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2013 07 23, 21:13)
Raudonujų serbentų pyragas


Beprotiškai skanus pyragas wub.gif manau galima varijuoti su bet kokiomis rūgštesnėmis uogomis 4u.gif
Tik man tešla nelabai lipo į rutulį tai įpyliau keletą šaukštų šalto vandens 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Voque* @ 2013 08 13, 15:24)
Cheesecak'as su uogomis
------------



Kepiau vakar šį pyragą.
Turiu klausimų ar komentarų 4u.gif Man pasirodė per ilgas kepimas 60 min. Ir dar įdomu, ar ir Jums tas kremas taip smarkiai iškyla kepimo metu, o paskui labai nukrenta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 16 rugpjūčio 2013 - 15:15
Citrinų, kokoso ir sūrio pyragas

Reikės:

100 g paprastų sausainių (naudojau „Selga“, šį kartą dariau su šokoladiniais, kažkada su paprastais)
40 g kokoso drožlių
2-3 valgomųjų šaukštų natūralaus jogurto be priedų (sudedu visą mažiuką induką)
500 g neriebaus kreminio sūrio (Creme bonjour, Philadelphia Light ar pan., tačiau šį kartą pabandžiau su maskarpone, kadangi turėjau, irgi labai skanu)
80 g cukraus
2 kiaušinių
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto (naudojau vanilinį cukrų)
2 šaukštų citrinos sulčių (galima daugiau arba mažiau, reguliuoti pagal skonį)
Kokoso drožlių papuošimui

Smulkiai sutrupinkite sausainius, pridėkite kokoso, jogurto ir išmaišykite. Pirštais ar šaukštu prispauskite masę prie sviestu pateptos torto formos dugno.
Blenderiu pertrinkite kreminį sūrį su cukrumi, įmaišykite kiaušinius, vanilės ir citrinos sultis. Viską sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite mišinį ant sausainių pagrindo ir kepkite 20–25 min. 160 laipsnių orkaitėje. Palikite atvėsti, tada kelias valandas laikykite šaldytuve. Viršų pabarstykite kokoso drožlėmis (aš pabarstau dar karštą).

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaily: 17 rugpjūčio 2013 - 09:08
QUOTE(sbo @ 2013 08 16, 09:49)
Kepiau vakar šį pyragą.
Turiu klausimų ar komentarų  4u.gif  Man pasirodė per ilgas kepimas 60 min. Ir dar įdomu, ar ir Jums tas kremas taip smarkiai iškyla kepimo metu, o paskui labai nukrenta?

Dėl kepimo laiko,tai kepiau tikrai apie valandą 4u.gif o pats pyragas man nei kiek nesukrito,neįsivaizduoju kame problema g.gif nes kaip ir parašyta palikau pailsėti orkaitėje,o po tik kambario temperatūroje ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 17 rugpjūčio 2013 - 10:25
QUOTE(kioske @ 2013 08 16, 07:32)
Beprotiškai skanus pyragas  wub.gif manau galima varijuoti su bet kokiomis rūgštesnėmis uogomis  4u.gif
Tik man tešla nelabai lipo į rutulį tai įpyliau keletą šaukštų šalto vandens  4u.gif

aciu smile.gif 4u.gif 4u.gif jo,tikrai labai skanus pyragas.. bigsmile.gif
Atsakyti
Bananiniai blyneliai

1 didelis bananas
7 saukstai miltu
2-3 saukstai rudojo cukraus
2 a.s. kepimo milteliu
180 ml neriebaus pieno
1-2 kiausiniai
40 gr istirpinto sviesto
cinamono

Banana supjaustyti mazais kubeliais.

Isplakti sviesta, piena, cukru, kiausinius ir sumaisyti su bananais. Suberti miltus, kepimo miltelius, cinamona.

Kepti ant nedideles ugnies, pasirodzius burbuliukams - apversti.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sbo @ 2013 08 16, 09:49)
Kepiau vakar šį pyragą.
Turiu klausimų ar komentarų  4u.gif  Man pasirodė per ilgas kepimas 60 min. Ir dar įdomu, ar ir Jums tas kremas taip smarkiai iškyla kepimo metu, o paskui labai nukrenta?

Man lygiai taip pat kepant labai iskilo, vestant dar orkaiteje labai nukrito 4u.gif Kazin kodel? g.gif
Atsakyti
QUOTE(stuleju @ 2013 08 22, 13:56)
Man lygiai taip pat kepant labai iskilo, vestant dar orkaiteje labai nukrito 4u.gif Kazin kodel? g.gif

Aš taip ir nesupratau kodėl, na bet gal atleistina, nes pyragas vis tiek skanus biggrin.gif
Atsakyti