Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(stuleju @ 2013 08 22, 13:56)
Man lygiai taip pat kepant labai iskilo, vestant dar orkaiteje labai nukrito 4u.gif Kazin kodel? g.gif



QUOTE(sbo @ 2013 08 22, 15:52)
Aš taip ir nesupratau kodėl, na bet gal atleistina, nes pyragas vis tiek skanus  biggrin.gif

Neįsivaizduoju kodėl taip atsitiko,nes viską dariau taip,kaip ir aprašiau 4u.gif džiaugiuosi bent tuo,kad skonis nenuvylė mirksiukas.gif

Skanusis obuolių pyragas
user posted image

Reikės:
150 g sviesto
100 g miltų
1 a.š.kepimo miltelių
4 dideli obuoliai
2 dideli kiaušiniai
100 g cukraus
3 v.š.romo ar brendžio(nebutinai)
žiupsnelis druskos
1/2 a.š.cinamono

Sumaišyti miltus,kepimo miltelius ir druską.
Kitame dubenyje iki purumo išplakti kiaušinius su cukrumi,įpilti romo ar brendžio,viską gerai permaišyti.Išlydyti sviestą ir supilti į kiaušinių masę,išmaišyti ir po truputį vis maišant suberti miltų mišinį ir cinamoną.
Nusilupti obuolius,juos supjaustyti vidutinio dydžio skiltelėmis ir įmaišyti į tešlą.
Kepimo formą ištepti sviestu ir kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 45 min arba,kol įkišus medinį pagaliuką jis liks sausas.
Atvesusį pyragą apibarstyti cukraus pudros ir cinamono mišiniu.
Skanaus!
Atsakyti
Marmurinis keksas su žemės riešutų sviestu

user posted image

Reikės:
125 g minkšto sviesto
125 g cukraus
2 kiaušinių
190 g miltų
70 ml pieno
2 a.š.kakavos
4 a.š.žemės riešutų sviesto
1/2 a.š.citrinos žievelės
1 a.š.kepimo miltelių
žiupsnelio druskos

Sviestą išplakti su cukrumi ir druską iki purios masės.
Įmušti kiaušinius,po kiekvieno vis gerai paplakant.
Sumaišyti miltus su kepimo milteliais ir išsijoti į kiaušinių masę.
Supilti pieną ir viską atsargiai išmaišyti.
Tešlą padalinti į dvi dalis,į vieną sudėti riešutų sviestą ir suberti kakavą,o į kitą įtarkuoti citrinos
žievelę.
Kepimo formą patepti sviestu arba iškloti kepimo popieriumi ir sluoksniais pilti po kelis šaukštus vienos tešlos,o ant viršaus kitos.Galima pamaišyti šaukštu ar šakute,kad susidarytų raštai.
Kepti įkaitintoje iki 180C orkaitėje apie 50 min arba tikrinti mediniu pagaliuku,kol bus iškepęs.
Atvėsusį apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Voque*: 25 rugpjūčio 2013 - 12:41
Minkštas tinginių "Napoleonas" tortas

user posted image

user posted image

Reikės:


250-400 gr sluoksniuotos tešlos sausainėlių su cukrumi ir cinamonu "Delicadeza"

sauja tų pačių "Delicadeza" sausainėlių dekorui.


kremui:

2-3 kiaušiniai
500 gr pieno
100 gr cukraus
25 gr miltų
50 gr sviesto
1 arbat.š. vanilės ekstrakto ( tinka ir vanilinis cukrus)


maistinės plėvelės
kepimo formos


Į kaitinimo indą įmušti kiaušinius, suberti cukrų, miltus, įpilti vanilės ekstrakto, viską gerai išmaišyti.

Įpilti pieno, išmaišyti- turi gautis skystos konsistencijos.

Kaitinti ant vid. ugies , vis pamaišant, kad nekibtų prie dugno, iki masė pradės tirštėti.

Sudėti gabaliukais supjaustytą sviestą, išmaišyti iki vientisos masės.



Giliame inde sudėti sausainėlius ( juos galima perlaužti pusiau, arba pailti pailgus), užpilti dar šiltu kremu ( jo nereikia atvėsinti) , visą gerai išmaišyti, gautą masę sukrėsti į maistine plėvele ištiestą kepimo formą, tolygiai paskirstyti, kiek paspausti.

Palikti pilnai atvėsti kambario temperatūroje kokias kelias val.

Vėliau perkelti į šaldytuvą ir palikti nakčiai, kad desertas "subręstų".

Kitą dieną išimti iš kepimo formos, šonus ir viršų aplipinti tais pačiais smulkintais sausainėliais. Patiekti ragauti.

Skanaus mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Grucė @ 2013 07 15, 15:27)
Turėtų gautis skanu- pagal riebumą čia išeina panašiai kaip maskarponė+ rududu  g.gif
va tokį esu kepus

šita ir aš esu kepus ir nekarta, tai tikrai super tortas ir pertipimas, labai skanu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(JOLKA999 @ 2013 07 23, 23:13)
Raudonujų serbentų pyragas

pagrindui
240 gr miltų
1 aš kepimo miltelių
110 gr minkšto sviesto
100 gr cukraus
2 kiaušinių tryniai

įdarui
2 kiaušinių baltymai
120 ml cukraus
2 aš kukurūzų krakmolo[naudojau bulvių]
540 ml raudonujų serbentų

Pagrindui skirtus produktus sumaišyti,suminkyti tešlą į rutulį ir padėti 30 min į šaldytuvą.
Tešlą išimtą iš šaldytuvo iškočioti,ir ja iškloti kepimo skardą[aš naudojau 26 cm skersmens],kepti 170c apie 25 min.
Įdarui baltymus išplakti iki standžių putų,palaipsniui supilti cukrų ir krakmolą,dar paplakti ir sumaišyti su serbentais.Baltymų-serbentų masę tolygiai paskirstyti ant pyrago,kepti dar 10-15 min,kol viršus gražiai paruduos....tobulai skanu.

http://s005.radikal....731ad65c8a6.jpg

http://i077.radikal....8f033280050.jpg

pritariu 100 procentu, tikrai superinis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 08 26, 11:26)



Irmulia, o kur tokių sausainių yra pirkti ? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2013 08 26, 14:41)
Irmulia, o kur tokių sausainių yra pirkti ? 4u.gif


man irgi kilo klausimas, bet pažiūrėjau maximoj, nugis yra
Atsakyti
jap, radau juos maximoje mirksiukas.gif

Atsakyti
Jie sveriami ar pakeliuose ? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2013 08 27, 07:59)
Jie sveriami ar pakeliuose ? ax.gif


pakeliuose

user posted image
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 08 26, 17:49)
jap, radau juos maximoje  mirksiukas.gif


Irmulia, sakykit, ar skonis primena Napaleono tortą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(BP84 @ 2013 08 27, 15:22)
Irmulia, sakykit, ar skonis primena Napaleono tortą?  4u.gif


dalinai - taip mirksiukas.gif čia viskas priklauso nuo kremo bei sausainėlių skonio, kadangi aš rinkausi cinamoninius sausainėlius, tai turi to cinamoninio prieskonio thumbup.gif man jis su šiais sausainukais gavosi toks zefyriškai minkštas, kad net kramtyti nereikia ( ai6ku, jei sausaunėlių bus įdėta daugiau nei 250 g, gausis kietesnis/sausesnis) biggrin.gif o pjaunasi irgi įdomiai, taip minkštai lyg per kempinę bigsmile.gif

o ir susivalgo žaibiškai greitai hihihi.gif


jei nuspręsite palaikyti ilgiau nei per naktį - bus tik dar skaniau biggrin.gif


šiandien kitą užmaišiau , jau su namie keptomis sluoksniuotos tešlos lazdelėmis, plius kremas bus riebus - ryt/poryt žiūrėsiu, kas gavosi cool.gif
Atsakyti
Irmulia, o kodėl būtent tuos sausainius ėmėt?
Atsakyti