Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai tik su nuotraukomis

QUOTE(keistuole @ 2013 08 27, 16:34)
Irmulia, o kodėl būtent tuos sausainius ėmėt?


kodėl? man jie šiaip labai skanūs thumbup.gif tad nusprendžiau su jais ir šį desertuką pagaminti mirksiukas.gif
Atsakyti
Bananų duona su riešutais

user posted image

BANANŲ DUONA SU RIEŠUTAIS


250 g miltų
250 g cukraus
125 g minkšto sviesto
120 g graikiškų riešutų
2 kiaušiniai
3 dideli bananai
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių


1. Bananus sutrinkite šakute ir išsukite su cukrumi iki purumo. Tuomet dėkite minkštą sviestą ir gerai viską išplakite. Po vieną muškite kiaušinius, įdėdami po šaukštą miltų su kiekvienu kiaušiniu.


2. Dabar suberkite likusius miltus ir kepimo miltelius ir išmaišykite. Šiek tiek susmulkinkite graikiškus riešutus, suberkite į tešlą ir išmaišykite.


3. Išklokite 1 kg kepimo formą kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į kepimo formą ir vienodai paskirstykite. Kepkite apie 40 minučių 190ºC įkaitintoje orkaitėje, arba kol visiškai iškeps. Patikrinti ar pyragas iškepęs, galite su specialiu metaliniu iešmu, skirtu tikrinti ar pyragas iškepęs arba tiesiog mediniu iešmu. Kai pyragas iškeps, išimkite jį iš formos ir leiskite atvėsti ant grotelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 28 rugpjūčio 2013 - 06:52
Tinginių Napoleonas


user posted image

user posted image

user posted image



Porcijų - 10 vnt.

Gaminimo laikas:max 30 min. gaminimui ir geros dvi trys paros subrendimui.


Reikės:

* 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos

* 200 g kambario temperatūros sviesto (82 % riebumo)

* 1(~ 380 g) indelis saldinto kondensuoto pieno

* 1 arb.š. naminio vanilės ekstrakto ( gaminamas iš vanilės ankščių ir romo)



Gaminimo eiga:


Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, kepti orkaitėje , įkaitintoje iki 200-220 laipsnių karščio iki dailiai apskrus. Atvėsinti.

Saujelę iškeptų juostelių atidėti į šoną papuošimui.

Kremui:

Inde išsukti iki purumo minkštą sviestą, supilti kondensuotą saldintą pieną- vėl išsukti iki vientisos masės, įpilti vanilės ekstrakto ( arba konjako) - išmaišyti.

Ant stalo patiesti maitinę plėvelę, dėti vieną gerą šaukštą kremo ir išlyginti.

Kremu reikia tik patį vidurį plėvelės ištepti, ir ant to ištepto kremo ploto sudėti tešlos juosteles. Plėvelės turi būti nemažai, kad būtų galima laisvai suglausti į vieną kupstą visas suteptas kremu tešlos juosteles.

Ant viršaus sudėti iškeptas tešlos juosteles, tada jas padengti kremo sluoksniu, vėl sudėti tešlos juosteles. Ir taip iki paskutinio kremo sluoksnio.

Viską susukti į cilindrą , būtina tvirtai susukti į maistinę plėvelę ( jei reikia, papildomai apvynioti maistine plėvele)

Palikti šaldytuve nakčiai, o dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas suminkštinti.

Bus lengviau supjaustyti dailiomis riekėmis ir nesubyrės dalimis wink.gif

Po nakties (ar kelių parų laikymo šaldytuve) išvynioti iš maistinės plėvelės, ir aplipinti likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispaudžiant delnu.

Viskas. Napoleonas paruoštas ragavimui. wink.gif Skanaus mirksiukas.gif
Atsakyti

Viską susukti į cilindrą , [b]būtina tvirtai susukti į maistinę plėvelę ( jei reikia, papildomai apvynioti maistine plėvele) [/B]Irmulia,

labai skaniai atrodo, bet nesuprantu kaip suvynioti i cilindra jei plevele istepta kremu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Romy: 29 rugpjūčio 2013 - 11:36
Panna Cotta

user posted image

user posted image

Saldus suris
user posted image

Lietiniu keksiukai

user posted image

user posted image
[/quote]
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2013 08 29, 12:35)
Viską susukti į cilindrą , [b]būtina tvirtai susukti į maistinę plėvelę ( jei reikia, papildomai apvynioti maistine plėvele) [/B] Irmulia,

labai skaniai atrodo, bet nesuprantu kaip suvynioti i cilindra jei plevele istepta kremu?  g.gif


kremu reikia tik patį vidurį plėvelės ištepti, ir ant to ištepto kremo ploto sudėti tešlos juosteles mirksiukas.gif

aš sujungiau du gerus gabalius plėvelės į vieną, kad būtų patogiau susukti ( suglausti į vieną kupstą visas sudėtas juosteles) mirksiukas.gif
Atsakyti
Irmulia, Na Jūsų Napoleonas man jau neduoda ramybės 4u.gif , sakykit, o kai formuojame tą sluoksniuotos tešlos ir kremo "bokštą" ar reikia paspausti ta visą cilindrą? Nes iš 500 g nemažai turėtų išeiti tų juostelių. Ar tiesiog dedate ir paspaudimas būna vienas vienintelis - kai formuojamas cilindras? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <...Neringa...>: 30 rugpjūčio 2013 - 19:26
<...Neringa...>, iš 500 gr keletą juostelių atidėti puošimui/trupiniams mirksiukas.gif

taip, reikia gerokai suspausti vyniojant plėvele (prieš tai jokio suslėgimo nedarau, tik juosteles pataisau, jei bando virsti) , kad juostelės sukibtų su kremu ir neliktų tuščių tarpų, ir vyniotinis ( cilindras) gautųsi tvirtas mirksiukas.gif

Tai įtakoja dailų , nebyrantį pjūvį ir gerą juostelių sumirkimą kremu ax.gif

---------------------------------------------------------------------------------

antras Napoleono vyniotinis jau guli šaldytuve cool.gif
Atsakyti
Irmulia, ačiū Jums, bandysiu ir aš šį skanėstą pagaminti, man patinka, kad jis yra tinginių blush2.gif 4u.gif Kažkur skaičiaus, kad bemielę sluoksniuotą tešlą kai kas subado prieš kepant, ar Jūs tai darote? g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 08 26, 12:26)

250-400 gr sluoksniuotos tešlos sausainėlių su cukrumi ir cinamonu "Delicadeza"


Sveiki.
Kaip atrodo sie sausainiukaines pavadinimas nieko nesako,gal rasciau uk.ju pirkt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*Vego* @ 2013 08 31, 09:39)
Sveiki.
Kaip atrodo sie sausainiukaines pavadinimas nieko nesako,gal rasciau uk.ju pirkt blush2.gif

http://delicadeza.eu.../produkty/1.png mirksiukas.gif
Atsakyti
Plikyti pyragaičiai su kremu
user posted image

Pyragaičiams reikės:
100 g sviesto
236 ml pieno
236 ml miltų
4 kiaušiniai
žiupsnelis druskos

Į puodą supilti pieną, sudėti sviestą ir maišant viską užvirinti.
Supilti miltus ir šaukštu maišyti, kol masė atšoks nuo puodo sienelių.
Nukelti nuo ugnies, palikti šiek tiek atvėsti, mušti po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išplakti arba gerai išmaišyti medinio šaukšto pagalba.
Masę sudėti į konditerinį maišelį pasirinktu antgaliu ir formuoti pyragėlius arba dėti šauktu po nedidelį gabalėlį tešlos ant skardos ištiestos kepimo popieriumi.
Kepti įkaitintoje 220C orkaitėje apie 20-25 min arba, kol paruduos.
Atvėsiname ant grotelių.

Plikytui kremui reikės:
600 ml pieno
6 kiaušinio trynių
100 g cukraus
40 g miltų
40 g bulvių krakmolo
20 ml brendžio(nebutinai)

Puode užvirinti pieną. Kai užvirs-išjungti.
Trynius išplakti su cukrumi iki purumo.
Sumaišyti su persijotais miltais ir krakmolu.
Šią masę supilti į pieną, gerai išmaišyti ir dar kartą užvirinti, vis maišant, kad neprisviltų.
Nuo užvirimo pavirti apie 1 minutę, kol kremas sutirštės ir nukelti nuo ugnies.
Įpilti brendžio.
Atvėsintą kremą sudėti į konditerinį maišelį ir pripildyti iškeptus pyragaičius.

Šokoladiniam glaistui reikės:
100 g juodojo šokolado
50 g sviesto
2 v.š.grietinėlės

Ištirpinti šokoladą su sviestu, supilti grietinėlę, užvirinti ir aplieti plikytus pyragaičius.
Skanaus!

Atsakyti