Tinginių Napoleonas 


Porcijų - 10 vnt.
Gaminimo laikas:max 30 min. gaminimui ir geros dvi trys paros subrendimui.
Reikės:
* 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
* 200 g kambario temperatūros sviesto (82 % riebumo)
* 1(~ 380 g) indelis saldinto kondensuoto pieno
* 1 arb.š. naminio vanilės ekstrakto ( gaminamas iš vanilės ankščių ir romo)
Gaminimo eiga:
Sluoksniuotos bemielės tešlos lakštelius supjaustyti 1 cm pločio juostelėmis išilgai, kepti orkaitėje , įkaitintoje iki 200-220 laipsnių karščio iki dailiai apskrus. Atvėsinti.
Saujelę iškeptų juostelių atidėti į šoną papuošimui.
Kremui:
Inde išsukti iki purumo minkštą sviestą, supilti kondensuotą saldintą pieną- vėl išsukti iki vientisos masės, įpilti vanilės ekstrakto ( arba konjako) - išmaišyti.
Ant stalo patiesti maitinę plėvelę, dėti vieną gerą šaukštą kremo ir išlyginti.
Kremu reikia tik patį vidurį plėvelės ištepti, ir ant to ištepto kremo ploto sudėti tešlos juosteles. Plėvelės turi būti nemažai, kad būtų galima laisvai suglausti į vieną kupstą visas suteptas kremu tešlos juosteles. Ant viršaus sudėti iškeptas tešlos juosteles, tada jas padengti kremo sluoksniu, vėl sudėti tešlos juosteles. Ir taip iki paskutinio kremo sluoksnio.
Viską susukti į cilindrą ,
būtina tvirtai susukti į maistinę plėvelę ( jei reikia, papildomai apvynioti maistine plėvele)
Palikti šaldytuve nakčiai, o dar geriau dviem ar trims paroms - taip kremas spės geriau įsigerti į juosteles ir jas suminkštinti.
Bus lengviau supjaustyti dailiomis riekėmis ir nesubyrės dalimis

Po nakties (ar kelių parų laikymo šaldytuve) išvynioti iš maistinės plėvelės, ir aplipinti likusių tešlos juostelių trupiniais vis prispaudžiant delnu.
Viskas. Napoleonas paruoštas ragavimui.

Skanaus