Įkraunama...
Įkraunama...

Abiturientas su Negalia

Sveiki,esu neigalaus dvyliktoko giminaite.Vaikinas turi fizine negalia,nevaldo tik koju,su rankomis ir protu viskas gerai..

Zmogutis 2013 vasara baigs dvylika klasiu.Yra labiau humanitaras,tikslieji jam nelabai limpa.

Jaunuolis lietuvos universitetuose nemato perspektyvos,nes tik vdu tera pritaikytas ir tai dalinai...Plius neranda tinkamos studijuoti programos.Jo sirdis linksta i istorijos studijas,zurnalistika arba rezisura
Akivaizdzios studijos jo nezavi,nes jis sakosi,jog nenori uzsidaryti namie

Del savo negalios,cerebrinio paralyziaus,jis apsitarnauja tik jo tempai itin leti,todel jam reiketu asistento..kiek domejomes lt to negali pasiulyti.
googlinom disability friendly universities,meta tik siaures Amerika.informacijos nulis.

Gal kas esate susidure su panasia situacija,aciu uz patarimus.

ps,jo mokymosi rezultatai vidutiniski,vidurkis 8

Atsakyti
Siauliu universitete yra nemazai studentu su negale, tik cia dauguma programu su pedagogine pakraipa g.gif , bet gal tokiu budu, tokiam zmogui lengviau darba susirast - nzn - tik pasidalinu patirtimi blush2.gif
Atsakyti
Vilniuje yra irgi universitetų pritaikytu neįgaliesiems, nes nevienas pažystamas mokinosi ir mokinasi dabar žmogus su VCP kuris juda tik vežimėlio pagalba.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2013 01 03, 15:52)
Siauliu universitete yra nemazai studentu su negale, tik cia dauguma programu su pedagogine pakraipa g.gif , bet gal tokiu budu, tokiam zmogui lengviau darba susirast - nzn - tik pasidalinu patirtimi blush2.gif

Kai pati studijavau Šiaulių universitete, tikrai mačiau ne vieną ir ne du studentus rateliuose. Pritaikytas ir bendrabutis specialiai ( kambarys, dušas, wc ), ir universitete pritaikytos galimybės.
Atsakyti
QUOTE(Vaivos juosta @ 2013 01 07, 15:54)
Kai pati studijavau Šiaulių universitete, tikrai mačiau ne vieną ir ne du studentus rateliuose. Pritaikytas ir bendrabutis specialiai ( kambarys, dušas, wc ), ir universitete pritaikytos galimybės.

jo, mano patirtis is ten pat bigsmile.gif
Atsakyti
Ir mes savo laiku tuo labai domėjomės ir vistik likome prie VDU, tuo labiau, jeigu jis linksta į socialinius mokslus, tai Baltijos bendrabutis pritaikytas neblogai, o antra yra labai netoli nuo studijų vietos, kas leidžia nuvažiuoti su vežimėliu, Šiauliai kažkaip netraukė, o VU yra toli bendrabučiai neaišku kuom iki jų nuvažiuoti ir t.t, čia aš kalbu iš savo varpinės kas domino mus smile.gif. Dabar jau pasižvalgius po pasaulį mirksiukas.gif gerai pritaikytas, kaip sako draugiška aplinka neįgaliesiems yra Švedijoje, Lundes universitete ir turbūt ne tik jame. Bet čia dar reikia aiškintis ar mokslas mokamas, kokios finansavimo galimybės, t.p. ar užtektų tokio vidurkio smile.gif Bet kaip sakoma nepabandes nežinosi, paraginkite tą vaikinuką neužsiskleist savyje 4u.gif Sėkmes smile.gif
Atsakyti
o kur jis gyvena? šiaip nežinau kaip ten su VU,bet kai aš baiginėjau istorija,tai vyko rimti remontai ir atrestautavo filosofijos fakuktetą,iš ten kiek pamenu su vežimėliais tikrai atvažiuodavo į istorijos fakukteto antrame aukšte vaikusią kavinę. Pasidomėkit kaip ten būtų. Dėl atsistento,tai tikrai nežinau kaip pats fakultetas,ar univeras,ar skiria kažką. Dėl atekimo į bibliotekas,tai tada irgi įrenginėjo liftus. Na,dėl to pritaikymo tai nežinau,bet ent jau mano patyrimu VU istorikai faini žmonės,tokie,kurie priima visus ir visokius wink.gif Bent jau tuo metu,kai studijavau tai viedodai švietė visiems ir apranga,ir išvaizda. aišku,buvo grupelių,kur jų nebūna,bet tokių dalykų,kad kažkas kažkam nelygis tikrai nebuvo. Žodžiu,VU Istorijos fakultete dvasia gera mirksiukas.gif
Jei reikia daugiau info-tai galiu ir pasidomėt,bet tada laukiu až.
Atsakyti