Pasidalinsiu keletu savo mėgiamų salotų receptų: 1. Tuno salotos: pusė Iceberg gūžės indelis tuno (aš naudoju savo sultyse, kad būtų mažiau riebalų, bet skaniau su aliejum) pusė pakelio (100g) beskonių džiūvėsėlių druskos pipirų šaukštelis garstyčių šaukštas majonezo
Sulaužome nesmulkiai džiūvėsėlius (jei turite kūčiukų trapių, irgi tiks, mes prisipirkom per Kalėdas po 0,29Lt kūčiukų, kurių tešla tokia kaip džiūvėsėlių, tuomet net laužyti nereikės), sudedame tuną, galima įpjaustyti dar kokio fermentinio sūrio, uždedam druskos pipirų po žiupsnelį, dedame garstyčias ir majonezą, išmaišome. Salotas suplėšome nedideliais gabalėliais, dedame į indą ir dar kartą išmaišome. Skanaus!
2. Salotos su rūkyta vištiena
Rūkytas vištos ketvirtis pusė ilgavaisio agurko pusė nedidelio pekino kopūsto pomidoras paprika majonezas
Dažnai darau dukros prašymu laaabai paprastas salotytes : konservuoti kukurūzai (indelis), svogūnas smulkiai pjaustytas, truputis druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus, užbarstau šiek tiek džiovinto raudonėlio, bet galima ir nedėt, balzamiko acto. Viskas. Skanu ir paprasta.
zinot ukau galva rasyti ar susilaikyti, bet vis tik mano skonio receptoriams tiko, tad dalinuosi morku misraine t.y. tarkuotos morkos, drsuska, cesnakas ir majonezas; virti, silti ryziai su truputuku ketciupo; Pabandykite
Iceberg salotos traškios ir sultingos, man jos turi savo specifinį skonį
Nors anksčiau tik su pekinu visas salotas gamindavau, bet paskutiniu metu perku tik Iceberg. Bet šiaip drąsiai galite gaminti ir su pekinu, manau